Hmmm, live....
Popatrzę, poszukam, popytam.
Mam co prawda gdzieś Knopixa startującego z płytki, ale to straszna staroć; oprócz tego mam też S.U.S.E. tyle że wersję instalacyjną.
Hmmm, live....
Popatrzę, poszukam, popytam.
Mam co prawda gdzieś Knopixa startującego z płytki, ale to straszna staroć; oprócz tego mam też S.U.S.E. tyle że wersję instalacyjną.
Ciekaw jestem czy ten plik importowało by Nero Vision?
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Ale po co tak kombinować, FormatFactory albo Pazera poradzą sobie ze wszystkim, są darmowe i łatwe w użyciu. Raz się wybiera, starczy na sto lat![]()
FFmpeg jest również na Windowsy.
Proponuję nagrać krótki plik .TS (30s) z tego samego źródła i na nim dokonać próby (krótki czas konwersji)
Zmodyfikowane na Windows komendy podane przez Bodzipa:
01 treść należy zapisać w pliku nazwa.bat, uruchomić w katalogu z plikiem nazwa.TS, oraz ffmpeg-em.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
for %%a in ("*.mts") do ffmpeg.exe -i "%%a" -f avi -r 25 -s vga -vcodec mpeg4 -b 900k -g 300 -mbd 2 -cmp 2 -subcmp 2 -bf 2 -vtag DX50 -acodec copy "%%~na_DX50_VGA_640x480.avi"
for %%a in ("*.m2ts") do ffmpeg.exe -i "%%a" -f avi -r 25 -s vga -vcodec mpeg4 -b 900k -g 300 -mbd 2 -cmp 2 -subcmp 2 -bf 2 -vtag DX50 -acodec copy "%%~na_DX50_VGA_640x480.avi"
for %%a in ("*.ts") do ffmpeg.exe -i "%%a" -f avi -r 25 -s vga -vcodec mpeg4 -b 900k -g 300 -mbd 2 -cmp 2 -subcmp 2 -bf 2 -vtag DX50 -acodec copy "%%~na_DX50_VGA_640x480.avi"
cls
pause
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
02. użycie jak wyżej
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
for %%a in ("*.mts") do ffmpeg.exe -i "%%a" -acodec copy -vcodec libx264 -preset slow -crf 22 "%%~na_mp4_slow_orgXorg.mp4"
for %%a in ("*.m2ts") do ffmpeg.exe -i "%%a" -acodec copy -vcodec libx264 -preset slow -crf 22 "%%~na_mp4_slow_orgXorg.mp4"
for %%a in ("*.ts") do ffmpeg.exe -i "%%a" -acodec copy -vcodec libx264 -preset slow -crf 22 "%%~na_mp4_slow_orgXorg.mp4"
cls
pause
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Powyższe skrypty po uruchomienu, automatycznie wyszukają i przekonwertują pliki .mts, .m2ts, .ts, więc najlepiej (dla wprawy) próbować z jednym
plikiem do konwersji.
Powodzenia![]()
To ja też zapytam: mam 72 movy h264 w HD. Potrzebuje wszystko złączyć do kupy. W sumie zajmuje to 13GB. Co darmowego potrafi to połączyć? (z reguły są ograniczenia do jakiejś pojemności).
Nikt nie ma pomysłu?