13 - nie mam nic do zarzucenia. Bardzo mi się podoba. I obróbka i kompozycja z ludzikami w oddali. Fajnie.
Pozdr
13 - nie mam nic do zarzucenia. Bardzo mi się podoba. I obróbka i kompozycja z ludzikami w oddali. Fajnie.
Pozdr
I bardzo dobrze że wrzuciłeś świetną 13-tkę bo zrobiło się lepiej
Na zdjęciu w parku podoba mi się kontrast jaki uzyskałeś. winieta może nieco za mocna ale to kwestia gustu. Klimat jest!
Ostatnia wrzutka moim zdaniem najlepsza. Bardzo fajne kadry, szczególnie ten pierwszy i trzeci. W drugim bardzo ciekawe niebo. Ostatni też byłby świetny ale brakuje mi trochę wyciągnięcia z cieni pierwszego planu. Jeśli mogę się odnieść do poprzednich Twoich wrzutek. Bębniarze ok ale wydaje mi się, że zabieg z jedynie dwoma kolorami nietrafiony (ale kadr ciekawy i przykuwający uwagę). Samochody - bardzo fajne, pewnie producent żarówek osiągnął podwojenie sprzedaży. Co do zdjęcia 13, to zastanawia mnie jak wygląda to zdjęcie w kolorze bez jakiejś specjalnej obróbki. Czy nie przepaliłeś go przypadkiem a BW jest pewną próbą ratowania ciekawego kadru?
Pozdrawiam i czekam na kolejne zdjęcia.
Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5
Mi się ostatnie zdjęcia też podobają, chociaż zdaję sobie sprawę z tego, że nie oddają w pełni klimatu, jaki jest na nich pokazany. Takie widoczki można oglądać bez końca - mi się nigdy nie nudzą.
Dziękuję za miłe słowa.
Jeśli chodzi o 17 fotę to fakt, kamienie są ciemne, ale nie chciałem, aby za bardzo odciągały uwagę do nieba. Wykonałem trzy ujęcia z różnicą ok.1EV i to najbardziej mi się podobało.
Jeśli chodzi o 13 to klimat efekt uzyskałem wstępnie w aparacie (dramatic tone + winieta), w postprocesie konwersja do BW oraz praca z kontrastem, uciąłem celowo światła, aby lepiej pokazać ludzi idących w oddali.
Tez mi sie podoba ostatnia wrzutka, kolory mocne.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Cześć,
No prosżę, wcześniej nie widziałem - a szkoda, bo przyjemne widoczki - quasi-reporterskie też zapowiadały coś ciekawego.
Lookee, może dalej, więcej zdjęć?
pozdrawiam,