Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 45 z 45

Wątek: Promocja na GF5 -200zł lub G5 -300zł

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria

Odp: Promocja na GF5 -200zł lub G5 -300zł

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    andtor2 - zrobisz jak chcesz, każdy sam podejmuje decyzje i sam określa czy 6eV mu wystarczy czy jednak wolałby 8eV... To też kwestia kasy którą trzeba wyłożyć za każde 0,5eV ponad normę, niestety, zależność nie jest liniowa...
    Mi w G1 10 EV wystarcza, a dokładniej to nie czuję potrzeby zmiany. Oczywiście każdy podejmuje decyzję sam.

Cytat Zamieszczone przez strOOs Zobacz posta
    Jeśli miałbym się czepiać... właśnie Ci tych Ev zabrakło na tym zdjęciu.
    W cieniach i światłach masz właśnie braki w zakresie tonalnym.
    Jak już wiesz to zdjęcie z EM5, nie moje. Mam nadzieję, że APZ nie żywi urazy. Nie było moim celem pokazanie stron ujemnych, taka wersja też może się podobać. Pytałem czy potrzeba aż 12EV aby uzyskać taki efekt na zdjęciu.

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Nie no, to że na zdjęciu jest czerń i biel, to jeszcze nie oznacza, że matrycy brakuje DRu
    Oczywiście się zgadzam i nigdzie tak nie napisałem.

Cytat Zamieszczone przez strOOs Zobacz posta
    Na tej podstawie mogę jedynie określić "fachowość" oceny osoby, która uważa, że różnicy między G1 a OMD nie ma.
    Nie uważam, ze nie ma różnicy ani też nie porównuję G1 do OMD tylko matryce o DR 10 i 12 EV, aparaty mogą być dowolne. Nie widzę tej "przepaści" w różnicy o której była mowa w wynikowych plikach jpg na forum z aparatów o DR 12 EV, a tych z matrycą o dynamice 10 EV. Oczywiście nie mam tu na myśli tego przykładowego zdjęcia bo cel zamieszczenia linku był inny. Sądzę, ze jest przesadna gloryfikacja tych nowych matryc. To tyle i to moje subiektywne zdanie.

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Zrób podobne zdjęcie pod światło na EPL-3 i pokaż , chętnie pooglądam wraz z Toba.
    Ale ja też nie mam EPL-3. Nigdy w żadnym poście nie wymieniałem nazwy tego aparatu.
    Jeżeli dana scena przekracza znacznie możliwości aparatu i filtry nie pomagają to sobie odpuszczam lub nie publikuję takiego zdjęcia. Nie znaczy, że wogóle unikam zdjęć pod światło, może tylko nie tak mocne jak w Twoim. Jeśli bardzo by mi zależało pewnie zrobiłbym HDR, aczkolwiek statyw dość rzadko zabieram.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    ...

Ale ja też nie mam EPL-3. Nigdy w żadnym poście nie wymieniałem nazwy tego aparatu.
    Jeżeli dana scena przekracza znacznie możliwości aparatu i filtry nie pomagają to sobie odpuszczam lub nie publikuję takiego zdjęcia. Nie znaczy, że wogóle unikam zdjęć pod światło, może tylko nie tak mocne jak w Twoim. Jeśli bardzo by mi zależało pewnie zrobiłbym HDR, aczkolwiek statyw dość rzadko zabieram.
    HDR mam z czego zrobić, ale nie przepadam za tą techniką. A statywu używam w plenerze właściwie zawsze.
    EPL-3 a G1 dla mnie żadna różnica w możliwościach matrycy. Ograniczenia niestety te same praktycznie są.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Siła reputacji
    270
    Moja galeria

Także nie przepadam za HDR aczkolwiek można pewnie tak zrobić aby było trudno poznać, że to HDR.
    Co do statywu, po tym jak nabyłem mZD40-150 będę musiał jednak zmienić przyzwyczajenia, tym bardziej, że nie mam z nim stabilizacji.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

To, co się stało cechą charakterystyczną hdrów, nie ma nic wspólnego z hdrami, a bardziej nieudolnością programów do hdrów w zachowaniu naturalności obrazu. Można bez problemu zastosować taką stylistykę w każdym zdjęciu, nawet ze scenami o niewielkiej rozpiętości tonalnej.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Siła reputacji
    270
    Moja galeria

Pozwoliłem sobie pogmerać przy Twoim ORF. Mi bardziej się widzi zwiększony kontrast, no może ciut przesadziłem...
    Pal licho już te cienie

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P6130072.jpg
Wyświetleń:	45
Rozmiar:	592,3 KB
ID:	79812