Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 45

Wątek: Promocja na GF5 -200zł lub G5 -300zł

| OlyJedi Awatar strOOs
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Promocja na GF5 -200zł lub G5 -300zł

http://www.optyczne.pl/5549-nowo%C5%...3wk%C4%99.html

Aparaty objęte promocją:
    Aparaty serii GF5 – zwrot gotówki w wysokości 200 zł
    DMC-GF5KEG-K
    DMC-GF5WEG-K
    DMC-GF5XEG-K
    Aparaty serii G5 – zwrot gotówki w wysokości 300 zł
    DMC-G5KEG-K
    DMC-G5WEG-K
    DMC-G5XEG-K

Wg mnie warto
    Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
    "Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Odp: Promocja na GF5 -200zł lub G5 -300zł

warto - nie warto, mi się coś widzi że Panasonic ma problemy ze sprzedażą...
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi Awatar strOOs
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    warto - nie warto, mi się coś widzi że Panasonic ma problemy ze sprzedażą...
    Czyli OMD też miało, że zaczęli dokładać 45?

Problemem Panasa jest pozycja Olympusa/Sony na rynku foto... Mało kto uważa Panasa za profesjonalnego w tym temacie :/
    "Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez strOOs Zobacz posta
    Czyli OMD też miało, że zaczęli dokładać 45?

Problemem Panasa jest pozycja Olympusa/Sony na rynku foto... Mało kto uważa Panasa za profesjonalnego w tym temacie :/
    Nie opowiadaj - popatrz na pozycję GH-2 i GH-3.
    GF-5 , to dziwoląg nie gorszy od Nex-ów Sony, a seria G mocno przypomina lustrzanki. I ta matryca, po zmianie której odbił się trochę Olympus, a oni z nią zostali...

Ale może też być tak, że światowy kryzys i związany z nim spadek sprzedaży, dopadł wszystkich i każdy z producentów ratuje się jak może.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar strOOs
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Co chwila któryś producent korzysta z "rebate" - nie tylko Panas i Olympus.

Wielokrotnie robili to i Canon, i Nikon.

GF to taka odpowiedź na E-PM - są do siebie zbliżone, a in plus GF ma wbudowaną lampę (nie trzeba jej nosić ze sobą) i dotykowy ekran.

G5 jest fizycznie bardzo podobny do OMD (wymiarami), więc jedynie wyglądem i matrycą (o czym pisałem w moim wątku o G5) odbiega od OMD i najnowszej serii PEN.

Co do GH to trochę inaczej - one nie leżą na półkach - kupują je świadomi użytkownicy.

EDIT:

Za to ta promocja jest dla mnie dość groteskowa http://www.optyczne.pl/5552-nowo%C5%...82_brutto.html

| OlyJedi Awatar sylwiusz
    Mieszka w
    Warsiawa
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Chyba nie taka znow groteskowa, "zysk" jest wiekszy niz zwrot kasy przez Panasa W kazdym razie fajnie nabyc 35/1.4 za 1699 zl. Gdyby tak Panas dal podobna promocje na Leice 25/1.4
    Pozdrowienia
    Sylwek
    the convert

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Leicę od Panasa kupiłem w promocji, może nie tak dobrej jak obecna u Fuji ale i tak ze 3 stówy zaoszczędziłem.

Co do sytuacji Panasonica
    Myślę że apz ma rację - po ostatnich premierach Olympusa poszła jednak fama w świat, że Panasonicowe m4/3 jest pod względem matrycy słabe. A że m4/3 kupują ludzie którzy co nieco o sprzęcie usłyszeli to widać zachowują rezerwę. Zarówno G5 jak i GF5 to pod wieloma względami fajne aparaty. Szkoda tylko że ich matryce nie są wstanie nawiązać równorzędnej walki z Olympusem.

strOOs - co do Twojego pytania o promocję Olympusa, to z tego co rozmawiałem ze sprzedawcami, to przed wprowadzeniem promocji aparat sprzedawał się raczej słabo.
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi Awatar strOOs
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

strOOs - co do Twojego pytania o promocję Olympusa, to z tego co rozmawiałem ze sprzedawcami, to przed wprowadzeniem promocji aparat sprzedawał się raczej słabo.
    No cenowo trochę przesadzili za niego. GH2 wcale nie był tańszy swego czasu, ale był do bardziej świadomych klientów skierowany, a OMD ma być "hipsterski".

Ciekawi mnie jak się sprzedaje X100.

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria

....po ostatnich premierach Olympusa poszła jednak fama w świat, że Panasonicowe m4/3 jest pod względem matrycy słabe. .....Zarówno G5 jak i GF5 to pod wieloma względami fajne aparaty. Szkoda tylko że ich matryce nie są wstanie nawiązać równorzędnej walki z Olympusem.
    To co ja biedny żuczek mam zrobić z moim G1 i jego słabą matrycą
    Tak poważniej czym będzie się różniło zdjęcie z OMD i G1 (z podstawowymi obiektywami) przy iso100, a niech będzie 200 bo OMD chyba iso 100 nie ma. Sądzę, że poza rozmiarami (mpix matrycy) dokładnie niczym...
    Taki OT mi się nasunął

| OlyJedi Awatar strOOs
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    Tak poważniej czym będzie się różniło zdjęcie z OMD i G1 (z podstawowymi obiektywami) przy iso100, a niech będzie 200 bo OMD chyba iso 100 nie ma. Sądzę, że poza rozmiarami (mpix matrycy) dokładnie niczym...
    Taki OT mi się nasunął
    Detalami w światłach / cieniach.

Tak, tu jest postęp (bardziej w światłach) - więcej można odzyskać na nowszych modelach.