Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 45

Wątek: Kupno lustrzanki - Nikon D40

| OlyJedi Awatar tomek s
    Mieszka w
    wawa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wodzio
    Kupujac E-400 w zestawie nie daja tulipana ???

Przy E-400 szukam wsrod filtrow UV dla fi 58 ???

"Jak już chcesz filtr UV, to nie taki najtańszy" - od jakiej kwoty zaczynaja sie juz te lepsze ???
    tulipana masz w zestawie z obiektywem, co do filtrów to np. Hoye HMC możesz na allegro kupić tak około 50zł
    pzdr
    Było żółto, czerwono, a później Fuji wykończyła czerwona zaraza
    Jest też czarny aparacik z firmy od telewizorów

foto Stankiewicz Tomasz

| OlyJedi Awatar ziemia01
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Siła reputacji
    74
    Moja galeria
    Co do lampy możesz rozejrzeć się w Metz z wymiennymi stopkami. Np. 54 MZ 4i. Z olkiem nie będzie współpracował z krótkimi czasami ale TTL ponoć działa a z nikonem pełna współpraca.
    Na pierwszy raz z mało rozeznanym sprzętem na ślub raczej się nie pchaj chyba, że czujesz się mocno na siłach.
    Co do obiektywów lepiej brać z ZD.
    Co do filtrów to np. Hoya ma serię czarną super coś tam na alledrogo tego pełno

Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Ta Lampa Metza, ktora podales bardzo mi odpowiada pod wzgledem ceny... Jest spora roznica w stosunku do FL-50. Ciekawe tylko ile wymienna stopka do nikona beda kosztowa.

Na slub sie nie pcham, ciekawi mnie tylko czy ten aparat poradzilby sobie z takim wyzwaniem

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Ta Lampa Metza, ktora podales bardzo mi odpowiada pod wzgledem ceny... Jest spora roznica w stosunku do FL-50. Ciekawe tylko ile wymienna stopka do kiepskiego aparatu beda kosztowa.

Na slub sie nie pcham, ciekawi mnie tylko czy ten aparat poradzilby sobie z takim wyzwaniem
    Z tego co pamiętam SCA-3 kosztuje jakieś 200 stówki (mogę się mylić ... ) ale już za parę tygodni będzie 58AF-1O z pełną dedykacją dla olka.

Jak chcesz FL50, to mogę Tobie dać na PW namiary na człowieka z Gliwic który skądś je sprowadza i sprzedaje z gwarancją WorlWide (1-roczną) za 1380 z przesyłką Wierz mi, że warto za nią tyle zapłacić
    Pozdrawiam, Robert
    Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
    ... a jest ... żółta łódź podwodna ....

| OlyJedi Awatar dziobolek
    Mieszka w
    Dublin - Ireland
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Spox! A niby czemu nie
    To raczej zapytać trza - czy fotograf podoła...
    Jeśli tak, to aparat powie tylko - "Yes, My Lord!" i mlaśnie lustereczkiem.
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Jak chcesz FL50, to mogę Tobie dać na PW namiary na człowieka z Gliwic który skądś je sprowadza i sprzedaje z gwarancją WorlWide (1-roczną) za 1380 z przesyłką
    Jeśli możesz to bardzo prosze podeślij mi namiary na tą osobę - będe bardzo wdzięczny.

Spox! A niby czemu nie
    To raczej zapytać trza - czy fotograf podoła...
    Jak fotograf nie podoła to na coś musi zrzucić - z grzeczności żeby nie mówić że para młoda nie fotogeniczna to na aparat zrzuce :-p

| OlyJedi Awatar ziemia01
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Siła reputacji
    74
    Moja galeria
    Ta Lampa Metza, ktora podales bardzo mi odpowiada pod wzgledem ceny... Jest spora roznica w stosunku do FL-50. Ciekawe tylko ile wymienna stopka do nikona beda kosztowa.

tak jak było pisane powyżej ok. 200 zł, czasem trochę taniej używane na allegro. Trzeba tylko sprawdzić jaka cyferka jest przy M i czy z takim numerkiem będzie lampa z body w pełni współpracowała.

Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Pytanie czysto teoretyczne: Czy w tym E-400 standardowy obiektyw tzn 14-42 nadaje sie do robienia portretow lub fotografowania ludzi? Czy do portretow jest jakis extra obiektyw ?? Nie moge znalesc nigdzie odpowiedzi stad takie pytanie. W tygodniu jade prawdopodobnie kupie tego Olka E-400, nigdzie w okolicy nie mam mozliwosci wziecia go w reke i pobawienia sie nim... Jak mja go w ofecie to tylko na zamowienie

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Na dlugim koncu do portretow powinno sie dac, z tym ze troche ciemno i pewnie nie tak ostro jak by sie chcialo. Ale moim zdaniem powinno sie dac. Fotografowanie ludzi-chodzi Ci o street, fotografowanie ludzi na ulicy itp.? Jesli o to Ci chodzi, to tak. 14-45 sie dalo, 14-54 sie da, 14-42 tez sie bedzie dalo. Do takich zastosowan krotki zoom jest akurat. Jesli chodzi o specjalistyczne szklo do portretow to jest ZD 50, tyle, ze kosztuje ~2tys.
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Bardzo ładne portrety wychodzą z obiektywu 40-150mm. Z obiektywu 14-42 to raczej portet za ciekawy nie będzie o rozmyciu można zapomnieć. Najlepiej mieć ZD 50mm f2 ale to kwotowo jakieś 1700zł choć czasem zdarzają się okazje.