tulipana masz w zestawie z obiektywem, co do filtrów to np. Hoye HMC możesz na allegro kupić tak około 50złZamieszczone przez wodzio
pzdr
tulipana masz w zestawie z obiektywem, co do filtrów to np. Hoye HMC możesz na allegro kupić tak około 50złZamieszczone przez wodzio
pzdr
Było żółto, czerwono, a później Fuji wykończyła czerwona zaraza
Jest też czarny aparacik z firmy od telewizorów
foto Stankiewicz Tomasz
Co do lampy możesz rozejrzeć się w Metz z wymiennymi stopkami. Np. 54 MZ 4i. Z olkiem nie będzie współpracował z krótkimi czasami ale TTL ponoć działa a z nikonem pełna współpraca.
Na pierwszy raz z mało rozeznanym sprzętem na ślub raczej się nie pchaj chyba, że czujesz się mocno na siłach.
Co do obiektywów lepiej brać z ZD.
Co do filtrów to np. Hoya ma serię czarną super coś tamna alledrogo tego pełno
![]()
Ta Lampa Metza, ktora podales bardzo mi odpowiada pod wzgledem ceny... Jest spora roznica w stosunku do FL-50. Ciekawe tylko ile wymienna stopka do nikona beda kosztowa.
Na slub sie nie pcham, ciekawi mnie tylko czy ten aparat poradzilby sobie z takim wyzwaniem![]()
Z tego co pamiętam SCA-3 kosztuje jakieś 200 stówki (mogę się mylić ... ) ale już za parę tygodni będzie 58AF-1O z pełną dedykacją dla olka.Zamieszczone przez wodzio
Jak chcesz FL50, to mogę Tobie dać na PW namiary na człowieka z Gliwic który skądś je sprowadza i sprzedaje z gwarancją WorlWide (1-roczną) za 1380 z przesyłkąWierz mi, że warto za nią tyle zapłacić
![]()
Pozdrawiam, Robert
Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
... a jest ... żółta łódź podwodna ....
Spox! A niby czemu nieZamieszczone przez wodzio
![]()
![]()
![]()
To raczej zapytać trza - czy fotograf podoła...
Jeśli tak, to aparat powie tylko - "Yes, My Lord!"i mlaśnie lustereczkiem.
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
Jeśli możesz to bardzo prosze podeślij mi namiary na tą osobę - będe bardzo wdzięczny.Jak chcesz FL50, to mogę Tobie dać na PW namiary na człowieka z Gliwic który skądś je sprowadza i sprzedaje z gwarancją WorlWide (1-roczną) za 1380 z przesyłką
Jak fotograf nie podoła to na coś musi zrzucić - z grzeczności żeby nie mówić że para młoda nie fotogeniczna to na aparat zrzuce :-pSpox! A niby czemu nie
To raczej zapytać trza - czy fotograf podoła...
tak jak było pisane powyżej ok. 200 zł, czasem trochę taniej używane na allegro. Trzeba tylko sprawdzić jaka cyferka jest przy M i czy z takim numerkiem będzie lampa z body w pełni współpracowała.Zamieszczone przez wodzio
Pytanie czysto teoretyczne: Czy w tym E-400 standardowy obiektyw tzn 14-42 nadaje sie do robienia portretow lub fotografowania ludzi? Czy do portretow jest jakis extra obiektyw ?? Nie moge znalesc nigdzie odpowiedzi stad takie pytanie. W tygodniu jade prawdopodobnie kupie tego Olka E-400, nigdzie w okolicy nie mam mozliwosci wziecia go w reke i pobawienia sie nim... Jak mja go w ofecie to tylko na zamowienie![]()
Na dlugim koncu do portretow powinno sie dac, z tym ze troche ciemno i pewnie nie tak ostro jak by sie chcialo. Ale moim zdaniem powinno sie dac. Fotografowanie ludzi-chodzi Ci o street, fotografowanie ludzi na ulicy itp.? Jesli o to Ci chodzi, to tak. 14-45 sie dalo, 14-54 sie da, 14-42 tez sie bedzie dalo. Do takich zastosowan krotki zoom jest akurat. Jesli chodzi o specjalistyczne szklo do portretow to jest ZD 50, tyle, ze kosztuje ~2tys.
Bardzo ładne portrety wychodzą z obiektywu 40-150mm. Z obiektywu 14-42 to raczej portet za ciekawy nie będzie o rozmyciu można zapomnieć. Najlepiej mieć ZD 50mm f2 ale to kwotowo jakieś 1700zł choć czasem zdarzają się okazje.