Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 45

Wątek: Kupno lustrzanki - Nikon D40

Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    A zapytam troche inaczej, ktory model z lustrzanek wedlug waszej opini laczy dobra jakos zdjec wraz z mozliwosciami rozbudowy przy stosunku niskiej ceny???

Jako amator odwaze sie zapytac i rozwiac watpliwosci - obiektyw 18-135 od standardowego rozni sie wiekszym katem widzenia i jakoscia zdjecia ?? "Srubokret" daje mozliwosc ostrzenia zdjecia w manualu ?

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    śrubokręt daje możliwość ostrzena, dla tych szkieł, które nie mają własnego silnika czyli jakies 95% szklarni do nikona.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kowal73
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    141
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wodzio
    A zapytam troche inaczej, ktory model z lustrzanek wedlug waszej opini laczy dobra jakos zdjec wraz z mozliwosciami rozbudowy przy stosunku niskiej ceny???
    e-500 kupisz za 1672 z 14-45
    http://www.fotobis.net.pl/index.php?s=details&id=5516

e-400 - 1695 z 14-42
    http://www.euromega.pl/shopping/prod...f22=sk&id=1412
    kupowałem w tym sklepie obiektyw był ok

później rozbudowa systemu już jak sobie Panicz życzy

Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Przelecialem po forum i nie znalazlem zadnej informacj co do zewnetrznej lampy.

Mianowicie slyszalem, ze zewnetrzne lampy Olympusa w stosunku do firmy np. Nikon sa o wiele gorsze- slabiej doswietlaja, maja krotsza zywotnosc.

Moze ktos sie wypowiedziec jak to jest z tymi lampami - czy olympus robi dobre lampy???

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Mianowicie slyszalem, ze zewnetrzne lampy Olympusa w stosunku do firmy np. Nikon sa o wiele gorsze- slabiej doswietlaja, maja krotsza zywotnosc.
    A gdzie to słyszałeś?
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Jakis miesiac temu przegladalem czasopismo o lustrzankach i byla wzmianka ze olimpus robi ogolnie slabe lampy.

Podejrzewam, ze nie ma mozliwosci, aby lampe dedykowana dla nikona podlaczyc do olimpusa i odwrotnie ?

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    z podłączeniem nie ma najmniejszego problemu.

Gorzej z pełną współpracą

Nie wierz we wszystko co w jakiś gazetkach jest napisane - tym bardziej, ze poziom prasy foto w naszym kraju jest...
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

Moze ktos sie wypowiedziec jak to jest z tymi lampami - czy olympus robi dobre lampy???
    Używałem D80 zarówno z SB 600 jak i SB 800. Są to solidne konstrukcje - szczególnie SB 800. W obu podoba mi się sposób mocowania na sankach aparatu oraz sama stopka lampy - sprawia solidne wrażenie. Bezprzewodowe wyzwolenie tez jest ok - jak ktoś tego potrzebuje. Ogólnie system błysku w Nikonie zrobił na mnie dobre wrażenie, jak i same lampy. Z Olkowych mam do czynienia z Fl-36, mocowanie na aparacie chyba delikatniejsze (w każdym razie ostatnio mam z tym problem), nie mam nic do sposobu naświetlania - dobrze pracuje jako doświetlarka cieni przy krótkich czasach migawki - do tego ją zwykle używałem. Fl-50 nawet w rękach nigdy nie miałem...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kowal73
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    141
    Moja galeria

co do firmy Nikon to pewnie marketing jest świecie przekonany że mają najlepszy sprzęt na świecie i tak stara się zarząd utwierdzać. Dalego Canon ich leje na głowę a niedługo przeskoczą inni producenci ja kibicuję 4/3

Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Przed zakupem mam jeszcze jedno pytanie. Kolega ma Nikona D50. Dogadalismy sie, ze na poczatek kupimy jedna wspolna lampe blyskowa i dla tego moje pytanie - czy ktos sie orientuje czy sa jakies lampy kompatybilne w pelni z olimpusem e-400 i z Nikonem D50 ??

I jeszcze jedno. W sklepie koles powiedzial, zebym kupil sam korpus a obiektyw dokupil SIGMY. Macie jakies zdanie na taka zamiane ?? Bedzie sie to polacalo ?

Nie moge sie doczytac jeszcze jednej sprawy - czy w tym aparatcie podczs robienia zdjec poglad jest na LCD ???

Powiedzcie czy ten aparat nadaje sie na reportaz slubny - znajomi niedlugo biora slub i mi marudza ze jak kupie aparat to zeby im porobic fotki, a nie jstem przekonany czy ten aparat spelni ich oczekiwania co do jakosci...