Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 51

Wątek: Lampa FL-36 - uszkodzenie pierścienia

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Kleje ,klejenie-dziedzina dosc rozlegla.
    Jesli chodzi o "kropelke""sekunde"jak by tam go zwal, nadaje sie do wszystkiego czyli do niczego.Klejem tym mozna skleic wazonik i nie uzywac-tylko patrzec.Do odpowiednich tworzyw sztucznych sa odpowiednie kleje,jedne sie wtapiaja inne wypelniaja.Zasada jedna-im mniej kleju(ciensza spoina) tym lepiej trzyma(sciskac bezwzglednie przy klejeniu).Polaczenia statyczne mozna kleic,natomiast inne,a do takich nalezy kolko -wymienic.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Świebodzice
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Mi strzeliło kółko po roku (i upss - tu wstyd przyznać - myślałem, ze po gwarancji - trzeba czytać) więc skleiłem - jakimś odpowiednikiem kropelki, marki Pattex czy jakoś tak. Kilka miesięcy było ok - spoina trzymała - ale jednak nie dała rady. Zadwoniłem do serwisu - tam ryczałt - wiadomo. Ale miła pani powiedziała - chyba, ze kupiłem wcześniej niz 24 miesiące
    Wtedy dopiero ja osiołek zobaczyłem, że jeszcze na gwarancji. Po wymianie- dokręcam delikatniej i juz rok bez problemu.
    Pomysł z tym aluminiowym - super.

Swoją drogą - pierścien słuzy chyba nie tyle do mocnego dokręcania, co do zablokowania w pozycji wysuniętej bolca z lampy.
    Pozdrawiam
    E-510, 14-42, 40-150 (stary), 35, fl-36
    IS 3000, Tough 3000, Zenit 122,
    Nikon d7000, 18-105, 50/1,8

Awatar historikus
    Mieszka w
    mazowiecka wieś
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez merchel Zobacz posta
    Maja lampa również jest po gwarancji i niedawno pękł ów pierścień. Może by faktycznie zlecić wykonanie większej ilości tych pierścieni z aluminium czy duraluminium, chociażby dla "człowieka z Lublina" , który robi pierścienie do bagnetów. Myślę ,że wymiana byłaby do wykonania we własnym zakresie a na pewno nie taka kosztowna jak w serwisie Olka (360 zł)
    Niestety sam nie mam czasu, żeby koordynować operację, ale gdyby ktoś się tym zajął to oczywiście jestem za. Chętnie kupię taki pierścień
    Pzdr
    H.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Opole Lubelskie
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Smile

...ja może słów kilka odnośnie uszkodzeń w Fl-36 ale nie pierścienia...kiedyś przy zakładaniu aku do lamy zauważyłem wykruszenie plastykowych bolców trzymających wieczko zamykające pojemnik na aku, klapka nie zamykała się...wysłałem w ramach gwarancji do serwisu...po około 2 tygodniach lampa wróciła do mnie jak nowa, naprawiona...piszę o tym z racji. że jeśli komuś wystąpił podobny problem serwis naprawia to w ramach gwarancji...jaki koszt takowej naprawy poza gwrancją niestety nie wiem...

| OlyJedi Awatar przemoa
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Pierścień dokręcający w FL36R

Witam wszystkich
    Założyłem nowy wątek w sprawie pękniętego pierścienia dokręcającego.Byłbym wdzięczny za podpowiedzi co w takim przypadku zrobić jeżeli lampa jest lub nie jest na gwarancji.zastanawiam się tez czy to jest wadliwy produkt czy tylko miałem pecha?
    Dużo chęci mało czasu
    mój wątek: http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=15619

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez przemoa Zobacz posta
    zastanawiam się tez czy to jest wadliwy produkt czy tylko miałem pecha?
    Jak widzisz to znany problem, więc przeniosłem Twój post do wątku o tym. Swoją drogą ciekawe jak zachowa się serwis Olka w przypadku tej wady po upływie gwarancji. Myślałem, że może wersja R ma lepszy pierścień ale jak widać chyba nie.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar przemoa
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    na dniach będę do nich dzwonił i jak uzyskam jakieś informacje zaraz je zamieszczę.Pozdrawiam wszystkich
    Dużo chęci mało czasu
    mój wątek: http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=15619

| OlyJedi Awatar Latawiec
    Mieszka w
    Kilbarchan / Szkocja
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ktotek Zobacz posta
    Jak widzisz to znany problem, więc przeniosłem Twój post do wątku o tym. Swoją drogą ciekawe jak zachowa się serwis Olka w przypadku tej wady po upływie gwarancji. Myślałem, że może wersja R ma lepszy pierścień ale jak widać chyba nie.
    Serwis zachowa sie jak nalezy nawet po uplywie gwarancji. Przynajmniej tu w Szkocji tak sie stalo. Przy mojej FL36 kolko rozsypalo sie jakies 2 miesiace po uplywie gwarancji. Zapytalem wiec kolegow tu na forum co z tym fantem zrobic. Odpowiedz byla jedna - serwis. Dla pewnosci, najpierw poslalem do nich emaila z opisem usterki i zapytaniem ile bedzie mnie kosztowac ta naprawa jakoze lampa jest juz po gwaracji. Po dwoch dniach otrzymalem odpowiedz. Adres pod ktory mam poslac lampe i... no wlasnie, zadnej wzmianki o kosztach naprawy. Poslalem, tydzien w ciemnosciach minal i lampa wrocila naprawiona z faktura opiewajaca kwote £0.
    Jak sami widzicie nie pozostaje polecic nic innego jak serwis.
    Olympus to Olympus...
    pozdro

| OlyJedi Awatar apaziews
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Tez już zaliczyłem kropelkę przy moim FL-36R.

| OlyJedi Awatar SPyCH
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Jeśli interesuje was wymiana na nowy aluminiowy pierścień to zapraszam do tematu:

https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=19245