Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 64

Wątek: Z dziejów głupoty fotograficznej

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Odp: Z dziejów głupoty fotograficznej

Miło Cię widzieć Kaczorku. Dałem Ci po reputacji na zachętę. Muszę narozdawać plusów, żebym mógł userów z mojej sitwy znów dopieścić.
    Ostatnio edytowane przez Rafał Czarny ; 18.01.13 o 16:44
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

diabolique
    Gość

Cytat Zamieszczone przez k@czy Zobacz posta
    Ona niestety nie szuka nowych pomyslow - ona na gwalt szuka kasy. Jej klopoty finansowe sie nie skonczyly - nadal jest we wladaniu swoich wierzycieli.
    (...)
    Szakanie pomyslow to jedno, ale jak sie ma noz na gardle, to ciezko podejrzewac ja o chec sprobowania czegos nowego
    Mocno upraszczasz, ale niech tam ci będzie. Tylko jak to się ma do fotografowania się ze strażakami?
    Czy jak moje dziecko będzie chciało cyknąć fotkę przy wozie strażackim to powinienem odmówić? Być może brali udział w jakiejś akcji, w której spalił się czyjś dorobek życia! Ba, często podczas spotkań z przedszkolakami opowiadają nawet o tym spekcie swojej pracy. Taka fotka może być więc niemoralna. Zwłaszcza jak w kadr zmieści się ładna pani przedszkolanka

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria

Z artykułu wprost to nie wynika, ale jak rozumiem te zdjęcia przyczyniły się do zebrania prawie 2 mln dolarów na pomoc ofiarom katastrofy?
    W każdym razie uważam, że to są ciekawe zdjęcia. Pokazują proste zestawienie świata idealnego (modelki, droga odzież, makijaż) ze światem rzeczywistym, gdzie rozgrywa się tragedia. Tam, gdzie jest wybieg rzadko się myśli o tym, co się dzieje poza nim. Nie są one dla mnie ani zabawne, ani oburzające. Po prostu wprost zestawiają to, o czym oglądając sesje glamour chciałoby się zapomnieć. I być może właśnie dzięki temu zostaną zapamiętane, a ludzie stwierdzą, że warto pomagać. To jest odważny pomysł i nie dziwię się, że wywował taką falę krytyki.

P.S. Wysłanie modelek na pokaz ratownicze na pewno nie dałoby takiego wydźwięku, bo gdzieś tam by się kołatało, że wszak to nie dzieje się naprawdę.
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez diabolique Zobacz posta
    Mocno upraszczasz, ale niech tam ci będzie. Tylko jak to się ma do fotografowania się ze strażakami?
    Czy jak moje dziecko będzie chciało cyknąć fotkę przy wozie strażackim to powinienem odmówić? Być może brali udział w jakiejś akcji, w której spalił się czyjś dorobek życia! Ba, często podczas spotkań z przedszkolakami opowiadają nawet o tym spekcie swojej pracy. Taka fotka może być więc niemoralna. Zwłaszcza jak w kadr zmieści się ładna pani przedszkolanka
    Mię też się zdaje, że trochę a nawet bardzo dorabia się tezę do zdarzenia. Masz Diable rację, foty jak foty - mundurowi, laski i bajzel. Gdyby nie komentarze ni groma bym tam nic zdrożnego nie dostrzegł.
    No ale jak się chce psa uderzyć to się kij znajdzie.
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mysikrolik Zobacz posta
    Z artykułu wprost to nie wynika, ale jak rozumiem te zdjęcia przyczyniły się do zebrania prawie 2 mln dolarów na pomoc ofiarom katastrofy?
    Przyczyniły się, ale nie wiadomo w jakim stopniu. Słyszałem pogłoskę, że dzięki tym zdjęciom zebrano 16 dolków i pięćdziesiąt dziewięć centów*. Pono wizażyście o odmiennej orientacji chciało się pić jak chłopu we żniwa i z tej kasy kupił colę w automacie i zostało 14 dolków z centami. Ale nie wiem ile w tym prawdy.

* Powiedział mi o tym K@czy, a chłop jest na miejscu to chyba wie.
    Ostatnio edytowane przez Rafał Czarny ; 18.01.13 o 17:09
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Miło Cię widzieć Kaczorku. Dałem Ci po reputacji na zachętę. Muszę narozdawać plusów, żebym mógł userów z mojej sitwy znów dopieścić.
    Ciebie rowniez
    PS
    Mamy konkurencyjne TWA w okolicy???
    Cytat Zamieszczone przez diabolique Zobacz posta
    Nie upraszczam, tylko wycigam wnioski
    Stawiam dolara, ze w niedlugim czasie (zwlaszcza, jesli sie przeciagnie proba sprzedazy jej najwiekszego domu) zobaczymy wiecej taki "ekstrawaganckich" aktow desperacji
    Nie napisalem, ze robi zle - napisalem tylko, ze nie stawialbym tej ekscentrycznej sesji na karb poszukiwania nowych doznan i kadrow
    Jak myslisz - w dziedzinie fotografii glamour - czym jestes w stanie zaskoczyc ludzi?
    A tak nawiasem -tu nie chodzi o strazakow czy innych ratownikow - przyjrzyj sie - co zostanie z emocji po tej sesji jesli usuniemy slowo "Sandy" z calego kontekstu? Zwykle zdjecia modelek ze strazakami. Musi byc tragedia, zeby towar sie sprzedawal. Niestety.
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    Mię też się zdaje, że trochę a nawet bardzo dorabia się tezę do zdarzenia. Masz Diable rację, foty jak foty - mundurowi, laski i bajzel. Gdyby nie komentarze ni groma bym tam nic zdrożnego nie dostrzegł.
    No ale jak się chce psa uderzyć to się kij znajdzie.
    Chcesz testowego plusa?
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

O pewnego momentu, foty jako takie poszły w odstawkę i zaczęła się dysputa epikurejczyka i Czerniawego, potem znowu foty ale w świetle zdarzeń(których nomen omen nie widać). Ciekawe jak toto się skończy... . A na dodatek wlazł PP k@czy materialista i po przeliczał kobitki na $.

---------- Post dodany o 16:07 ---------- Poprzedni post był o 16:06 ----------

Cytat Zamieszczone przez Mysikrolik Zobacz posta
    Chcesz testowego plusa?
    oj no Anu Tiepier Dawaj!!
    edit:
    Tylko Wiesz dopisek: "Testowy" obowiązkowy!
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    O pewnego momentu, foty jako takie poszły w odstawkę i zaczęła się dysputa epikurejczyka i Czerniawego, potem znowu foty ale w świetle zdarzeń(których nomen omen nie widać). Ciekawe jak toto się skończy... . A na dodatek wlazł PP k@czy materialista i po przeliczał kobitki na $.
    Ale sie toto rozpuscilo...
    Niniejszym oglaszam cie Nadwornym Szpakowskim Forumowym (tytul Skarbnika oczywiscie nadal w twoim posiadaniu - dodatek funckyjny ustalimy pozniej)
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez k@czy Zobacz posta
    Ale sie toto rozpuscilo...
    Niniejszym oglaszam cie Nadwornym Szpakowskim Forumowym (tytul Skarbnika oczywiscie nadal w twoim posiadaniu - dodatek funckyjny ustalimy pozniej)
    Jess siur(albo dwa siury) Dziękuję PP Prezes[(Baczność)(odnotowano)]