Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 64

Wątek: Z dziejów głupoty fotograficznej

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Odp: Z dziejów głupoty fotograficznej

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    A ja nadal uważam, że można ze wszystkiego. Inteligencja pomaga jedynie ocenić, w jakim towarzystwie można sobie na to pozwolić. Moim zdaniem na zdjęciach Leibovitz żadna granica nie została przekroczona.
    Skoro tak uważasz... Potrafię wymyślić miliard sytuacji, kiedy robienie sobie jaj jest zwykłym sk....syństwem.

Ale mi się już znudziło.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

dzarro
    Gość

A ja nadal uważam, że można ze wszystkiego. Inteligencja pomaga jedynie ocenić, w jakim towarzystwie można sobie na to pozwolić. Moim zdaniem na zdjęciach Leibovitz żadna granica nie została przekroczona.
    Przyznałbym Ci rację, gdyby chodziło o np. film w stylu Altmana, który by coś tam boleśnie wyszydzał i demitologizował. Jakbym miał sobie pomyśleć jakieś dzieło o naszym nieszczęsnym Smoleńsku to też przychodzi mi na myśl wyłącznie bardzo ostra tragi-farsa w najbardziej hardcorowym austriackim stylu. Tylko, że nasza Ania z Zielonego Dolarowego Pagórka robi to wszystko, żeby jej zleceniodawcy mogli te wszystkie bajońskie kiecki sprzedać. Innymi słowy akwizytorką jest zwyczajną, której od wysokich prowizji we wgłowie się po....ło.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Skoro tak uważasz... Potrafię wymyślić miliard sytuacji, kiedy robienie sobie jaj jest zwykłym sk....syństwem.
    Ja również. Ale od kiedy to sk...syństwo jest zabronione?
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez dzarro Zobacz posta
    Tylko, że nasza Ania z Zielonego Dolarowego Pagórka robi to wszystko, żeby jej zleceniodawcy mogli te wszystkie bajońskie kiecki sprzedać. Innymi słowy akwizytorką jest zwyczajną, której od wysokich prowizji we wgłowie się po....ło.
    I tu jest pies pogrzebany. Branże w których przelewa się tak kolosalna kasa, często stosują politykę "po trupach". Gdyby to była jakaś autorska, niekomercyjna sesja, pewnie powstałyby inne obrazy.

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez diabolique Zobacz posta
    Natomiast niektórzy chyba przejaskrawiają, bo dziewczyny pozują z bohaterami tamtych dni. Nie wyginają się w miejscach tragedii, nie robią podśmiechujek z ofiar i tym podobnych.
    Ja o tym nie pisałem ani razu.

Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    Na tych zdjęciach nie widać ludzkiego nieszczęścia (zniszczeń, ofiar). Gdyby nie podpisy, pewnie nikt oglądając nie wiązałby sesji z ludzką tragedią.
    Masz rację.
    Nie mam nic do tych zdjęć. Do zabrania głosu w temacie, sprowokowała mnie wypowiedź:
    Zawsze służby mundurowe w Stanach są przedstawiane z patosem, a Leibovitz zrobiła sobie z tego jaja.
    Do robienia sobie jaj, nie był to (MZ) dobry moment i o tym jest cała dyskusja.
    Nie chodzi o zdjęcia tylko o pogląd, że ze wszystkiego można robić jaja.
    Uważam, że nie można i tyle ode mnie, w tym temacie.
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

A ja nadal uważam, że można. Inaczej byśmy rozmawiali, gdybyś użył sformułowania "nie wypada".
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

diabolique
    Gość

Cytat Zamieszczone przez helmuth Zobacz posta
    Ja o tym nie pisałem ani razu.
    Ale ja ci tego nie zarzucam, ani nie wypowiadam się personalnie. To ogólne spostrzeżenie.

Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    I tu jest pies pogrzebany. Branże w których przelewa się tak kolosalna kasa, często stosują politykę "po trupach". Gdyby to była jakaś autorska, niekomercyjna sesja, pewnie powstałyby inne obrazy.
    Cyt.
    "Inni przypominają, że redakcja amerykańskiego Vogue uzbierała prawie dwa miliony dolarów, które przeznaczono na pomoc w zwalczaniu skutków katastrofy."
    Każdy kij ma dwa końce.

EDIT:
    PS. Z trzeciej zaś strony trudno się dziwić kobiecie, która w fotograficznej branży osiągnęła i fotografowała już chyba wszystko. Ktoś na początku fotograficznej drogi mógłby być pomówiony o celową prowokację, ale chyba trudno to odnieść do Leibowitz. Szuka nowych pomysłów, inspiracji. Ja się nie dziwię, że chce zrobić coś innego niż do tej pory, bo ile można tłuc te same kadry?
    A, że nie zawsze jest to pomysł dobry.. no cóż. Zdarza się.
    Ostatnio edytowane przez diabolique ; 18.01.13 o 16:05

| OlyJedi Awatar Syd Barrett
    Mieszka w
    Krk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Jeśli artykuł skłonił ludzi do udzielenia pomocy to super sprawa.

dzarro
    Gość

Wielkopaństwo w dowolnych czasach minionych lubiało se po pijaku chleb rozrzucać wśród gminu albo inne paciorki, od święta to i złoto nawet. Pewne zwyczaje się nie zmieniają. Jak mawiają marketingowcy z koncernów medialnych - "warto pomagać".

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez diabolique Zobacz posta
    ...Z trzeciej zaś strony trudno się dziwić kobiecie, która w fotograficznej branży osiągnęła i fotografowała już chyba wszystko. Ktoś na początku fotograficznej drogi mógłby być pomówiony o celową prowokację, ale chyba trudno to odnieść do Leibowitz. Szuka nowych pomysłów, inspiracji. Ja się nie dziwię, że chce zrobić coś innego niż do tej pory, bo ile można tłuc te same kadry?
    A, że nie zawsze jest to pomysł dobry.. no cóż. Zdarza się.
    Ona niestety nie szuka nowych pomyslow - ona na gwalt szuka kasy. Jej klopoty finansowe sie nie skonczyly - nadal jest we wladaniu swoich wierzycieli.
    W tej chwili determinuje ja potrzeba zrobienia jak najwiekszych pieniedzy - jej dlugi i zobowiazania sa ogromne. Co prawda oddalilo sie prawdopodobienstwo utraty przez nia praw majatkowych do jej wszystkich zdjec, ale nadal musi splacic dlugi - mowi sie oficjalnie o ok 24MIL $. Ale nadal sa problemy, bo np firma, ktora pomagala jej zreorganizowac jej zadluzenie i troche wyprostowac finanse, nie dostala zaplaty za swoje uslugi i pojawil sie kolejny wniosek do sadu.

Szukanie pomyslow to jedno, ale jak sie ma noz na gardle, to ciezko podejrzewac ja o chec sprobowania czegos nowego
    Ostatnio edytowane przez k@czy ; 18.01.13 o 17:10 Powód: literowki
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++