Niby jeszcze wcisnęli wifi
Zobaczymy jakie poruszenie cen nastąpi po wejściu na nasz rynek - boli tylko brak wizjera... No chyba, że zrobią "paczkę" z dołączonym VF-4
Niby jeszcze wcisnęli wifi
Zobaczymy jakie poruszenie cen nastąpi po wejściu na nasz rynek - boli tylko brak wizjera... No chyba, że zrobią "paczkę" z dołączonym VF-4
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Fuji, Fuji, Fuji....
jeśli ten nowy E-P5 ma kosztować 1000 dolców w komplecie z obiektywem 17/1,8 to będzie wielka pokusa by dołożyć jeszcze niecałe 300 by kupić X100s.... Przecież ekw. 35mm to taki obiektyw którego w zasadzie z korpusu odpinać nie trzeba, a Fuji podobno lepsze, i GO mniejsza dla tych co małą GO lubią, i wizjerek gustowny...
Z drugiej strony tak sobie myślę, że u Olympusa byle kogo nie zatrudniają i te fachury na pewno coś wymyśliły takiego, żeby jednak ku swoim produktom klientów przyciągać - ciekawe tylko co to będzie
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Na pewno będzie fajny aparat. Już E-P3 był fajny, a jego następca z matrycą z OM-D będzie jeszcze fajniejszy. Kółko pod spustem to ruch w dobrą stronę, może jeszcze z tyłu zamienią tę dziwną rolkę na drugie normalne kółko. Ale o ten wizjer elektroniczny będę jęczał tak długo, dopóki się w końcu nie pojawi![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Obawiam się, że nie - dopóki Panas ich nie przyciśnie, a na razie to ma model zaawansowany droższy od OM-D więc wszyscy są zadowoleni, przynajmniej w gronie producentów.
---------- Post dodany o 16:10 ---------- Poprzedni post był o 16:05 ----------
Posiadacze OM-D są w tej szczęśliwej sytuacji, że mogą tylko dokupić 20/1.7 albo 17/1.8.![]()
Nie ma wbudowanego wizjera, to ja mówię pass i czekam na kolejną generację.
X-T1, 27mm, 56mm
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Muszę zacytować - tfu! - premiera: yes, yes, yes!!!
Większa puszka, jest miejsce na paluchy.
Nie szkoda tylko pytanie za 100 punktów: czy będzie się dało podłączyć VF-2
Pewnie, że nowszy będzie lepszy, ale VF-2 sroce spod ogona nie wyleciał a za rok i tak zmienią numerki... i Epson i Oly.
To się okaże dopiero gdy będziemy znać:
1. układ guzików na tylnej ściance.
2. specyfikację wideo.
3. cenę samego korpusu.
4. - dla Janka - moc filtru aa.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.