22 sierpnia Panas przedstawi nowy aparat będący (chyba) konkurencją dla EM10/II. Niedługo dostaniemy szału, a to z powodu nazwy: G7x.
22 sierpnia Panas przedstawi nowy aparat będący (chyba) konkurencją dla EM10/II. Niedługo dostaniemy szału, a to z powodu nazwy: G7x.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
A czasem GX80 nie jest konkurencją dla E-M10 II?
ja wciąż czekam na specyfikację LX200.
Zobaczymy, sam jestem ciekawy.
Zapowiedzieli brak rozwoju linii GF/GM, być może w Azji chcą bardzo malutkich, ale luszczanek stąd pewnie pomysł by z GF/GM zrobić bejbi G7.
Osobiście czekałem na GM7, kupiłbym GM5, ale z FHD dzisiaj to już tak dziwnie kupować sprzęt.
---------- Post dodany o 13:34 ---------- Poprzedni post był o 12:50 ----------
Już wiemy (FT5), nowy model podstawowy Panasonic ma oznaczenie G8x.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Pozdrawiam, Tomasz
http://www.tomaszworek.com/
Czy ktoś prócz mnie gubi się już w tych oznaczeniach modeli? ?
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
mieli uporządkować nazewnictwo modeli, ale póki co jakoś im to nie wychodzi.
Kiedyś była najbardziej uproszczona seria GF, bez wizjera i z okrojonym sterowaniem, nad nią była seria G z wizjerem i lepszą guzikologią a topowa i najbardziej wypasiona była seria GH. Kolejne cyferki to kolejne wersje aparatów.
Potem doszedł GX, GM, cyferki raz takie, raz śmakie - ciężko już się połapać. Nowy aparat Panasa z pewnością tego nie ułatwi.
Ja się dawno zgubiłem (szczególnie u Panasa) i dotąd aż Olek nie zrobi nic naprawdę lepszego w kwestii obrazowania to z epla5 nie mam co rezygnować. Opcje filmowania mnie nie interesują. Jak dla mnie może tego nie być.
Jacek