NEXy, czyli aktualnie ILCE sobie radzą całkiem nieźle. Fajne są.
SLT czyli aktualnie ILCA raczej będą wymierać. Może się okazać że A77mkII to taki E-5 tylko do Sony...
A na ilość modeli od Olympusa to ja na razie nie narzekam. Co prawda linia "Pen" która była IMHO całkiem logiczna ma wedle 43rumors zostać mocno zmieniona, ale nawet z nią było dość przejrzyście.
E-Pn > E-PLn > E-PMn
Mniej jasna jest linia OM-D, trochę E-M5 się wyłamuje, ale reszta jest jasna E-Mn > E-m1n
Wygląda na to że teraz może być jeden Pen (chyba coś pośredniego miedzy dotychczasowym E-P i E-PL) i dwa albo trzy OM-D . Ciekawi mnie czy utrzymają model na poziomie E-M5, może się okazać że nie będzie już następcy i zostanie tylko względnie tani E-M1n i drogi, "wypasiony" E-Mn
Dwa PENy i dwa OM-D zupełnie by wystarczyły.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Jak to wygląda u innych producentów?
Nikon ma serię D3xxx, D5xxx, D7xxx, D6xx, D8xx i Dx, do tego bezlusterkowce serii 1: S V i J. 9 różnych modeli.
Canon ma 1xxxD, xxxD, xxd, 7d, 5d, 6d, 1d i bezlusterkowca m, 8 modeli.
Sony ma samych z bagnetem E 10 modeli do tego trudno mi ocenić który jest bardziej zaawansowany, czy NEX-6 jest lepszy od ILCE-6000? Czy odwrotnie? Do tego 4 modele z bagnetem A.
Może w takim razie nawet gdyby zostało 6 modeli (3xpen i 3x OM-D) to nie będzie tak źle?
---------- Post dodany o 10:01 ---------- Poprzedni post był o 10:01 ----------
A co jest złego w VF-4?
No ale tu nie chodzi o to, żeby było tak jak jest wszędzie, tylko tak jak być powinno![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
The question is, who cares?
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.