Nie sądzę, aby zarzucili linię Pen która się dużo lepiej sprzedaje niż linia OM-DZwłaszcza takie modele jak E-PL3 E-PM2 i E-PL5
Nie sądzę, aby zarzucili linię Pen która się dużo lepiej sprzedaje niż linia OM-DZwłaszcza takie modele jak E-PL3 E-PM2 i E-PL5
Nie zarzucą PEN. Raczej się obawiam zarzucenia kontynuacji E-M5 a raczej tego że podzieli się na entry (M10 i następcy) i pro (M1 i następcy) ze względu na zawartość serii taniej i cenę serii pro... Choć jeżeli nie zarzucą to sprawdzi się moja prognoza: PEN PM/PL/P i OM-D XX/X/1mkX.
"...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."
Tak, ale sprzedaz E-P5 w porownaniu do E-M5 lezy, wiec stopniowo tu moga zastepowac te kategorie OM-Dekami.
Pozdrowienia
Sylwek
the convert
Wolałbym kontynuacje serii E-M5 czyli rozbudowę istniejącego modelu o nowszy procesor, wizjer, Wi-Fi, 1/8000s i w przyszłości nowszą matrycę, z zachowaniem stabilizacji i uszczelnień (metalowej budowy) z drobnymi ograniczeniem ew. współpracy z starymi szkłami, gorsza ergonomia - czyli taki E-M1 w mniejszej jednak obudowie.
OM-D E-M5 (Black) + parę stałek
http://www.43rumors.com/ft5-new-e-m10-has-3-axis-ibis/
Nowy model ma mieć wg plotek gorszą stabilizację od ep5 i obecnych OMD.
Teraz należy mieć tylko nadzieję, że nie wystrzelą ceny 4 - 5kzł za samo body...
No to zrozumiałe że będą nowsze modele z nowymi matrycami i innymi ficzerami, aby wziąć ten najnowszy ; )
Za to te starsze kuszą ceną.
To jaką ma e-p5, że 3-osiowa z góry ma być gorsza? Jak zaśpiewają cenę 4-5 KPLN a samo body, to moim zdaniem napędzą sprzedaż GX7.
Dokładnie - już E-M5 to po prostu PEN z wizjerem i lepszą stabilizacją.
Jeśli nie będzie 5osiowej stabilizacji i nowej matrycy, to nie wiem czym chcą zwojować Panasa.
Marzę jeszcze o współpracy z ZD jak w E-M1, bo na dużo lepsze wideo raczej nie ma co liczyć.
Ostatnio edytowane przez Iwo ; 14.01.14 o 00:51
Sprzedam: Om-d em-5 2, 12-40mm 2,8, 25mm/1,7, Sigma 105mm f/2,8 makro, 42,5mm f/1,8
Iwo zejdź na ziemię. Fazowy AF będzie zarezerwowany dla top puszki. Jeszcze przynajmniej przez dwa lata.
Masz kupować nowe szkła a nie używać starych.
Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra