no właśnie 7, 8, 9, 10
lub 8, 9, 10cztery lub trzy - zależy jak liczyć
![]()
Ostatnio edytowane przez viruuss ; 7.09.13 o 10:37
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły
Ale śliczny cholernik. Już pierwszy OM-D mnie zachwycił a ten prezentuje się jeszcze lepiej. Powiem szczerze, nie śledzę szczegółowo wątków dotyczących technikaliów. Sądzę, że te sprawy rozwinęły się już tak mocno, że można być spokojnym o możliwości takiego sprzętu. Tak więc osobiście pozostaję przy zachwytach nad prezencją korpusu![]()
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
z punktu widzenia marketingu - nie opłaca się trzymać obiektywów w ofercie, których nie ma do czego podpiąć a które kosztują po kilkadziesiąt koła![]()
A nowych - czyli odpowiedników profesjonalnych jasnych długich szkieł w systemie u4/3 nie ma póki co ani u Panasa ani u Olka
Więc są dwa wyjścia - jedno - takie jak piszesz - nie będzie pełnej współpracy - ale pojawią się odpowiedniki tych obiektywów
Drugie - bedzie współpraca, żeby sprzedać dobre szkła z 4/3 które zalegają w magazynach. Nawet 50-200 czy ZD 150 nei koniecznie straassznie drogie obiektywy...
Drugi wariant chyba jest sensowniejszy ekonomicznie - bo jest bodziec żeby kupić nowy aparat a sprzedać stary. Więc sprzedaż aparatu ma szanse być wyższa przy takim rozwiązaniu i nie trzeba pracować nad dziesiątkami dobrych konstrukcji. Puszczasz nowy korpus i masz do niego z marszu w ofercie cała masą dobrych obiektywów - które w cenniku cały czas są...
Do tego jak się popatrzy że cośtam sobie w tej materii ludzie patentowali to daje to szansę na śmiganie z dużymi szkłami... Jak bedzie - wyjdzie w praniu za jakiś miesiąc jak się doczekamy opinii i relacji z pola walki...
Ostatnio edytowane przez dobas ; 7.09.13 o 12:40
Marketing mam w głębokim poważaniu. Interesuje mnie tylko czy obiecana kompatybilność szkieł pojawi się w tym przepięknym korpusie czy też moja przygoda z 4/3 i m4/3 właśnie się zakończy.
A byłoby szkoda, bo M1 wygląda prawie doskonale. Ale nie mam zamiaru kompletować trzeciej nie kopatybilnej grupy obiektywów.
bezbagnetowiec z mianowania
wszystko pieknie i ładnie
ale ilu znasz posiadaczy obiektywów pro do dużego systemu ? np. 90-250 czy 300 ? może znasz kilku bo "siedzisz" w foto zawodowo, moja znajomość wynosi 0
O to nie C czy N , sorzedawał mało luster a za tym idzie mała sprzedaż drogich szkieł, na dodatek w swojej ofercie miał 1 model "profi"
co powstrzymywało O przed zrobieniem body bez lustra z obsługą duzych szkieł ? pewnie nic ? tylko dalej by sie ciagnął gdzieś w ogonie
dlatego postawili wszystko na jedną kartę i wygrali, w bezlusterkowcach wszyscy mogą im naskoczyć
masz przykład z 12-40 - nie mogli pyknąć takiego szkła rok temu ?
pewnie mogli tylko po co ?
ludziska kupia to co było wtedy na rynku , a teraz kupia 12- 40 bo jest taki super duper - zarobek 2 razy
ZD 300 wsród "ptasiarzy" szkło kultowe , ciekawe ile takich szkieł jest w polsce ? ja uwazam, ze ZD300 w Polsce jest jak YETI: wszyscy wiedzą, ze jest, ale nikt nie widział
ja już sie nie łudzę , nie mozna stać w rozkroku
decydując sie na m4/3 decydujemy sie na szklarnię m4/3, lub na protezy 4/3
smutne, ale chyba prawdziwe
pozdr
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły
Bardzo ładny, bardzoa do tego taki lustrzankopodobny.