Strona 73 z 180 PierwszyPierwszy ... 2363717273747583123173 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 721 do 730 z 1791

Wątek: Nowe ploty o nowym korpusie

| OlyJedi Awatar hadan
    Mieszka w
    pomorskie
    Siła reputacji
    64
    Moja galeria

Odp: Nowe ploty o nowym korpusie

Cytat Zamieszczone przez dobas Zobacz posta
    jeszcze ze 4 dni alibo 3 bo pytanie czy liczymy dzisiejszy i będzie wiadomo.
    Konferencja zapowiedziana na 10-wtorek bm.

Pozdrawiam

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

no właśnie 7, 8, 9, 10
    lub 8, 9, 10 cztery lub trzy - zależy jak liczyć

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

jeszcze ze 4 dni alibo 3 bo pytanie czy liczymy dzisiejszy i będzie wiadomo.

Mnie zastanawia nieustająco jedno
    Jak będzie śmigać z ZD 50-200 ZD 150 o ZD 300 nie wspominając
    Widzę, że czekamy na to samo. sądzę , że jest nas tu takich więcej, co nie rozstali się z dużymi szkłami.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Widzę, że czekamy na to samo.
    bedzie jak zawsze -rozczarowanie
    z punktu widzenia marketingu nie opłaca sie robić pełnego wsparcia dla "dużych" szkieł, trzeba sprzedawać nowe
    więc jak znam życie coś nie do końca bedzie banglało, takie życie i juz
    Ostatnio edytowane przez viruuss ; 7.09.13 o 10:37
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

| OlyJedi Awatar Jack
    Mieszka w
    Błonie
    Siła reputacji
    131
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez viruuss Zobacz posta
    z punktu widzenia marketingu nie opłaca sie robić pełnego wsparcia dla "dużych" szkieł, trzeba sprzedawać nowe
    Zaczynam podejrzewać, że powinieneś trochę jeszcze popracować nad swoją znajomością życia

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

Ale śliczny cholernik. Już pierwszy OM-D mnie zachwycił a ten prezentuje się jeszcze lepiej. Powiem szczerze, nie śledzę szczegółowo wątków dotyczących technikaliów. Sądzę, że te sprawy rozwinęły się już tak mocno, że można być spokojnym o możliwości takiego sprzętu. Tak więc osobiście pozostaję przy zachwytach nad prezencją korpusu
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez viruuss Zobacz posta
    z punktu widzenia marketingu - nie opłaca się trzymać obiektywów w ofercie, których nie ma do czego podpiąć a które kosztują po kilkadziesiąt koła
    A nowych - czyli odpowiedników profesjonalnych jasnych długich szkieł w systemie u4/3 nie ma póki co ani u Panasa ani u Olka

Więc są dwa wyjścia - jedno - takie jak piszesz - nie będzie pełnej współpracy - ale pojawią się odpowiedniki tych obiektywów
    Drugie - bedzie współpraca, żeby sprzedać dobre szkła z 4/3 które zalegają w magazynach. Nawet 50-200 czy ZD 150 nei koniecznie straassznie drogie obiektywy...

Drugi wariant chyba jest sensowniejszy ekonomicznie - bo jest bodziec żeby kupić nowy aparat a sprzedać stary. Więc sprzedaż aparatu ma szanse być wyższa przy takim rozwiązaniu i nie trzeba pracować nad dziesiątkami dobrych konstrukcji. Puszczasz nowy korpus i masz do niego z marszu w ofercie cała masą dobrych obiektywów - które w cenniku cały czas są...

Do tego jak się popatrzy że cośtam sobie w tej materii ludzie patentowali to daje to szansę na śmiganie z dużymi szkłami... Jak bedzie - wyjdzie w praniu za jakiś miesiąc jak się doczekamy opinii i relacji z pola walki...

| OlyJedi Awatar wulf
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    76
    Moja galeria

Marketing mam w głębokim poważaniu. Interesuje mnie tylko czy obiecana kompatybilność szkieł pojawi się w tym przepięknym korpusie czy też moja przygoda z 4/3 i m4/3 właśnie się zakończy.
    A byłoby szkoda, bo M1 wygląda prawie doskonale. Ale nie mam zamiaru kompletować trzeciej nie kopatybilnej grupy obiektywów.
    bezbagnetowiec z mianowania

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria

z punktu widzenia marketingu - nie opłaca się trzymać obiektywów w ofercie, których nie ma do czego podpiąć a które kosztują po kilkadziesiąt koła
    A nowych - czyli odpowiedników profesjonalnych jasnych długich szkieł w systemie u4/3 nie ma póki co ani u Panasa ani u Olka

Więc są dwa wyjścia - jedno - takie jak piszesz - nie będzie pełnej współpracy - ale pojawią się odpowiedniki tych obiektywów
    Drugie - bedzie współpraca, żeby sprzedać dobre szkła z 4/3 które zalegają w magazynach. Nawet 50-200 czy ZD 150 nei koniecznie straassznie drogie obiektywy...

Drugi wariant chyba jest sensowniejszy ekonomicznie - bo jest bodziec żeby kupić nowy aparat a sprzedać stary. Więc sprzedaż aparatu ma szanse być wyższa przy takim rozwiązaniu i nie trzeba pracować nad dziesiątkami dobrych konstrukcji. Puszczasz nowy korpus i masz do niego z marszu w ofercie cała masą dobrych obiektywów - które w cenniku cały czas są...

Do tego jak się popatrzy że cośtam sobie w tej materii ludzie patentowali to daje to szansę na śmiganie z dużymi szkłami... Jak bedzie - wyjdzie w praniu za jakiś miesiąc jak się doczekamy opinii i relacji z pola walki...
    wszystko pieknie i ładnie
    ale ilu znasz posiadaczy obiektywów pro do dużego systemu ? np. 90-250 czy 300 ? może znasz kilku bo "siedzisz" w foto zawodowo, moja znajomość wynosi 0
    O to nie C czy N , sorzedawał mało luster a za tym idzie mała sprzedaż drogich szkieł, na dodatek w swojej ofercie miał 1 model "profi"
    co powstrzymywało O przed zrobieniem body bez lustra z obsługą duzych szkieł ? pewnie nic ? tylko dalej by sie ciagnął gdzieś w ogonie
    dlatego postawili wszystko na jedną kartę i wygrali, w bezlusterkowcach wszyscy mogą im naskoczyć
    masz przykład z 12-40 - nie mogli pyknąć takiego szkła rok temu ?
    pewnie mogli tylko po co ?
    ludziska kupia to co było wtedy na rynku , a teraz kupia 12- 40 bo jest taki super duper - zarobek 2 razy
    ZD 300 wsród "ptasiarzy" szkło kultowe , ciekawe ile takich szkieł jest w polsce ? ja uwazam, ze ZD300 w Polsce jest jak YETI: wszyscy wiedzą, ze jest, ale nikt nie widział
    ja już sie nie łudzę , nie mozna stać w rozkroku
    decydując sie na m4/3 decydujemy sie na szklarnię m4/3, lub na protezy 4/3
    smutne, ale chyba prawdziwe
    pozdr
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

| OlyJedi Awatar zulka
    Mieszka w
    koniec świata - ostatni dom po lewej :)
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

Bardzo ładny, bardzo a do tego taki lustrzankopodobny.