Ceny powalają
Średnia każdej sekcji cennika OJ rośnie z miesiąca na miesiąc średnio o 1%1) E-M1 body ¥ 145,000
Converted: 1100 Euro or $1500
2) E-M1 with 12-50mm f/3.5-6.3 kit lens ¥ 175,000
Converted: 1330 Euro or $1800
3) E-M1 with 12-40mm f/2.8 kit lens ¥ 220,000
Converted: 1670 Euro or $2200
4) Power Battery Holder HLD-7, ¥20,000
Converted: 151 Euro or $200
5) PT-EP11 Waterproof housing, ¥100,000
Converted: 750 Euro or $1000
6) 12-40mm f/2.8 lens only, ¥90,000
Converted: 681 Euro or $900![]()
E-420 +14-300 oraz inne szpeje
From The Earth
Jeśli cena nowego zoomu Olka będzie faktycznie niższa od Panasa to dobrze![]()
http://www.dpreview.com/forums/post/50140719
I raczej od tamtego czasu nie podrożało. Tak więc mamy 70000 yenów do 90000.
Wracamy do plotek: nowe Sony Nex-5T i jego sensor
Focusing.
How's that speed achieved? It comes thanks to on-chip phase detection autofocus. The Sony NEX-5T includes a Fast Hybrid-branded autofocus system that uses on-chip PDAF to get in the ballpark, and follows up with contrast detection AF for fine tuning. In Speed Priority mode, the latter step is skipped, and only the phase detection AF operates. The result is a lot faster shooting, but an increased likelihood of focus errors.
Sony's on-chip PDAF implementation features a generous 99 autofocus points in a cluster at the center of the image frame. Contrast detection, meanwhile, works with 25 areas. Fast Hybrid AF requires a compatible lens. If not supported, the NEX-5T uses contrast detection alone.
You can, of course, still focus manually. Both focus-peaking and magnifier functions are available.
O wideo doczytajcie sami po kliku http://www.imaging-resource.com/PROD...ny-nex-5tA.HTM
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Ale to jest wątek o plotkach o nowym korpusie m4/3.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Mz cytowany fragment daje pojęcie właścicielom 43 co i jak będzie działać w EM1 (być może się mylę), ale duże szkła jeśli były wolne za czasów E1-5 będą też - niestety - równie wolne i na EM1. Gdzieś czytałem, że chodzi o rodzaj silnika w szkle, czy to prawda nie wiem.
Wiem, że nawet dostawca sensorów dla Oly uprzedza swoich, że szkło do tego hybrydowego, super szybkiego AF musi być kompatybilne. Pisałem o tym kilka stron temu. Fajnie byłoby to wiedzieć, które z posiadanych małych stałek Oly skorzystają z odczytu 240 Hz.
W wątku (chyba twoim) o GX7 jest link do koreańskiej macanki, są filmiki z 12-35, które pokazują to 240 tj. ten ultra szybki AF czyli coś obce - mbsz - wszystkim innym systemom bez lustra.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
I co, trudno było dodać swój komentarz?