Strona 58 z 180 PierwszyPierwszy ... 848565758596068108158 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 571 do 580 z 1791

Wątek: Nowe ploty o nowym korpusie

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    242
    Moja galeria

Odp: Nowe ploty o nowym korpusie

A ktoś tu coś w ogóle mówił o Fuji?
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    A ktoś tu coś w ogóle mówił o Fuji?
    Było o jednym sensorze w różnych grupach produktów. Nie czytałeś?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    242
    Moja galeria

A o postępie i cofaniu się w matrycowym rozwoju to gdzie w tym wątku można poczytać?
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar maestro
    Mieszka w
    śląskie
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez lookee Zobacz posta
    Wygląda całkiem poważnie. Raczej E-M1 będzie wyższym modelem od E-M5
    No to było wiadomo już od dawna, że będzie to wyższy model. Cena 6 tys. zł jednak ostudzi zapał niejednego śmiałka zafascynowanego tym modelem. Nowy link z filmem z E-M1

---------- Post dodany o 18:15 ---------- Poprzedni post był o 18:13 ----------

Bardzo ubolewam nad faktem, że Olympus jednak nie zrobił puszki w systemie 4/3 o wielkości i ergonomii (bardzo dobrej zresztą) poczciwego ale nadal niezłego E-30. Puszka E-30 + funkcjonalność i "bebechy" z EM-1. Podpinanie dużych obiektywów z systemu 4/3 do małych korpusów m4/3 wg mnie mija się z celem. To takie uszczęśliwianie na siłę. Nawet gdyby do E-M1 dodawano przejściówkę - czuję że taka akcja może ze strony Olympusa zaistnieć - to i tak wielkościowo wolałbym coś wielkości chociażby e-30, bo taki sprzęt lepiej się trzyma z obiektywami ZD.
    Ostatnio edytowane przez maestro ; 20.08.13 o 18:19

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez maestro Zobacz posta
    Bardzo ubolewam nad faktem, że Olympus jednak nie zrobił puszki w systemie 4/3 o wielkości i ergonomii (bardzo dobrej zresztą) poczciwego ale nadal niezłego E-30. Puszka E-30 + funkcjonalność i "bebechy" z EM-1. Podpinanie dużych obiektywów z systemu 4/3 do małych korpusów m4/3 wg mnie mija się z celem. To takie uszczęśliwianie na siłę. Nawet gdyby do E-M1 dodawano przejściówkę - czuję że taka akcja może ze strony Olympusa zaistnieć - to i tak wielkościowo wolałbym coś wielkości chociażby e-30, bo taki sprzęt lepiej się trzyma z obiektywami ZD.
    Jeśli im wypali matryca z czujnikami fazy na pokładzie, z którą ożyją obiektywy 4/3 to nie ma sensu aby pojawiła się kolejna puszka z lustrem w środku. Zrobią większy korpus a'la GH3, dający komfortową pracę z dużymi szkłami i będzie pasić. Zapewne Sony zaprzestało produkcji SLT bo wie, że matryca z fazowymi czujnikami jest lepszym rozwiązaniem.

| OlyJedi Awatar maestro
    Mieszka w
    śląskie
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

No nie wiem czy zrobią. Jakoś do tej pory nie zrobili i jest cicho o tego typu planach. Mnie nie chodzi nawet o lustro. Kit w ucho z lustrem. Chcę puchę wielkości mojej E-30 z normalnym mocowaniem bez konieczności kupowania jakichkolwiek przejściówek.

Stosowanie akcesoriów 4/3 do m4/3 do porażka.
    Podłączał ktoś lampę Fl-36r (nie taka duża) do powiedzmy E-Pl5 ? Jeśli nie, to polecam test, a następnie radzę zawiesić aparat na szyi wraz z dołączoną lampą i kucnąć.
    Ostatnio edytowane przez maestro ; 20.08.13 o 18:38
    Były: Olympus E-30, ZD 14-54 II, ZD 50 2, ZD 35 3.5, ZD 9-18, E-510 (dual kit)
    Są: Olympus E-Pl3, 14-42IIR, Panasonic GX7, mZD 45 1.8, mZD 12-40/2,8, Panas 20/1,7II, mZD 15/8, mZD 60/2.8.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar henry1
    Mieszka w
    Stołeczne Miasto Poznań
    Siła reputacji
    328
    Moja galeria

No nie wiem czy zrobią. Jakoś do tej pory nie zrobili i jest cicho o tego typu planach. Mnie nie chodzi nawet o lustro. Kit w ucho z lustrem. Chcę puchę wielkości mojej E-30 z normalnym mocowaniem bez konieczności kupowania jakichkolwiek przejściówek.

Stosowanie akcesoriów 4/3 do m4/3 do porażka.
    Podłączał ktoś lampę Fl-36r (nie taka duża) do powiedzmy E-Pl5 ? Jeśli nie, to polecam test, a następnie radzę zawiesić aparat na szyi wraz z dołączoną lampą i kucnąć.
    FL-50 założyłem na XZ1 Fajny zestaw z tego wyszedł.
    W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
    Popieram Stopkę Krakmana
    !

LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria

Ja też od 2-3 lat używam FL-50 na LX5, tyle że używam szyny i kabelka TTL. Efekty zdjęciowe bardzo dobre. Komfort użytkowania też całkiem niezły.

maestro, obawiam się, że korpus z bagnetem 4/3 się może nie pojawić. A w czym Ci przeszkadza przelotka 4/3 -> m43? I już pisałem, że korpus wielkości GH3 wystarczy aby zapewnić dobry komfort dla szkieł 4/3.

| OlyJedi Awatar maestro
    Mieszka w
    śląskie
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

@tymczasowy ale po co mam się bawić w przelotki ? Dodatkowe centymetry, chyba prędzej wyprzedam wszystko z 4/3 i dokupię kilka obiektywów z m4/3. Wygodniej przede wszystkim, a przede wszystkim proporcjonalnie. Idea m4/3 jest super, o ile wszystkie jego elementy są zminiaturyzowane. Z Epl3 jestem bardzo zadowolony (użytkuję od niecałych 2 tyg.), jednak podpięta lampa (wspomniana fl36r) powoduje, że aparat przechyla się do przodu pod wpływem ciężkości lampy i małej wagi korpusu aparatu. Uważam, że nawet dodawany kitowy obiektyw 14-42 jest za duży ... Nieprzemyślana konstrukcja zwłaszcza jeśli podpiąć do niego dołączoną do zestawu lampę błyskową. Widoczny cień psuje zdjęcia. Fl 36R działa całkiem przyzwoicie, ale jednak trzeba uważać bo środek ciężkości znajduje się w okolicy lampy, a nie korpusu.
    Tak czy owak w planach mam Zuiko 45 1,8 - jeśli stwierdzę, że poczciwy ZD 50 f 2.0 nie daje lepszego obrazka, to jego przyszłość pozostaje pod znakiem zapytania. M 4/3 jest super wygodnym sprzętem do rodzinnych zdjęć wakacyjnych - wiem bo akurat testuję E-PL3 nad morzem
    Dzisiaj lekko padało - oj przydałby się EM5 na takie warunki pogodowe, ale wszystko w swoim czasie.
    Powracając do tematu chyba nikt nie zaprzeczy że taki EM1 z mocowaniem 4/3 byłby strzałem w 10 (no i może nieco większy tak jak wyżej wspomniałem ergonomia E-30 jest wystarczająca). Spokojnie konkurowałby z lustrzankami Canona typu 60D, 70D czy nawet 7D czy też z Nikonem D7100/7000 i to pod każdym względem.
    Były: Olympus E-30, ZD 14-54 II, ZD 50 2, ZD 35 3.5, ZD 9-18, E-510 (dual kit)
    Są: Olympus E-Pl3, 14-42IIR, Panasonic GX7, mZD 45 1.8, mZD 12-40/2,8, Panas 20/1,7II, mZD 15/8, mZD 60/2.8.

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Pff
    Non stop kolor z LX3, XZ1 i inne takie małe. 600R jest lepsza bo cięższa i ostre fotki wychodzą w okolicach 1/4-1/10.
    Innymi słowy: albo rybki albo...
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.