Za 3 lata to używki em-1 akurat może stanieją do mojego poziomu - stąd ta radość.
Za 3 lata to używki em-1 akurat może stanieją do mojego poziomu - stąd ta radość.
Jak nówki nie stanieją wcześniej, to używek nie będzie.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
konkret w sensie łapotrzymania w porównaniu do E-3/E-5:
Bodies: EM-1/HLD-7/MMF-3 + E-3/HLD-4/FL-50r
Szkła: ZD7-14, Leica25D/1.4, ZD 14-54 I, ZD 50/EX-25, Sigma 150, Z f1.4/50, Z f5/85-250
http://forum.olympusclub.pl/threads/79188-obraz-obrazem-za-każdym-razem
Zolty stosuje chyba ctrl+v bo praktycznie wszystkie pro puchy tak samo opisuje.
Jesli chodzi o polski serwis to wszystko mozliwe
Te woly robocze w rekach wielu ludzi dzialaja w naprawde ekstremalnych warunkach, i naprawde nikt ich nie oszczedza bo po to ten sprzet zostal zrobiony
pozdro
---------- Post dodany o 19:34 ---------- Poprzedni post był o 19:31 ----------
Jak wyzej pisalem...
Swoja droga, jak juz bedzie specyfikacja prawdziwego produktu mozna podywagowac, tak to bez sensu raczej...
No chyba ze porozmawiamy w kontekscie rownie hipotetycznego d400.
Zycie i tak zweryfikuje wszystko, zreszta w przypadku kloca d300s juz zweryfikowalo i malo kto narzeka na ta maszyne.
p.s. Przypomnialem sobie, ze jak mialem E3 tez sie za bardzo w tym wzgledzie nie szczypalem, ale to tez kloc z tych pancerniejszych.
pozdro
Ostatnio edytowane przez nyny ; 19.08.13 o 19:44
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
Wygląda ciekawie.
Dość interesująco stylistycznie go zrobili. Widziałbym jakieś przyciski po lewej ekranu.
Specyfikacji nie komentuję, bo to nic pewnego. Kręcenie filmów to niestety nie moja bajka.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Czyli z tego co wyczytałem będzie on pozycjonowany wyżej od E-M5, tak?
Bo najpierw było jakieś info o "zubożonym" e-M5 a teraz z tego co można wyczytać zapowiada się, że będzie miał kilka rzeczy, o których w E-M5 "zapomnieli":
- migawka 1/8000
- 81 punktów AF
- ciutkę szybszy (10 fps)
- Wi-Fi
- sporo lepszy EVF (przynajmniej jeśli chodzi o rozdzielczość)
A wygląd to kwestia gustu, jak dla mnie jakiś taki troche "klocowaty", no ale o gustach się nie dyskutuje...
Jeszcze kiedyś zrobię dobrą fotkę... kiedyś
Pozdrawiam serdecznie, Darek
Słyszeliśmy o kilku pomysłach:
1) zubożone OM-D
2) OM-D serii pro
3) E7
Zubożone OM-D dla mnie nie ma sensu. Chyba, że wypchnie mocno w dół cenowo E-PL5. Ale ja nie widzę sensu E-P5 w aktualnej cenie, więc mam inne postrzeganie rzeczywistości niż marketingowcy firmy.
E7 raczej nie powstanie. Jeśli E-M1 będzie dobrze obsługiwało szkła 4/3 to nie ma większego sensu udawać, że się lustrzanki jeszcze robi.
Wykastrowane OM-D też będzie. Pewnie coś a'la E-600 i E-620 - wyrzucą jakiś drobiazg żeby tylko uzasadnić niższą cenę, a tak naprawdę niewiele się zmieni.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.