Ja miałem na myśli te z E-Systemu![]()
Ja miałem na myśli te z E-Systemu![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Nie, po prostu przycisk AFu i światłomierza, a na górze przycisk drive i chyba rzeczywiście HDR.Zamieszczone przez gietrzy
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Nie robi., Ale producent D300 s zakres pracy sprzętu podaje 0–40 °C (+32–104 °F)
Jak bym był z serwisu Nikona to bym odesłał Ci popsuty sprzęt z komentarzem, że uzywany był niezgodnie z instrukcją
hehehe. Ale to chyba bardziej chwyt marketingowy taki zapis - skoro i tak wszystkie aparaty działają zimą![]()
Ostatnio edytowane przez dobas ; 19.08.13 o 00:12
Jedno wideo, kilka stop klatek i trochę forumowego CSI i ile się można dowiedzieć. Serio gdzie widzieliście HDR? Macie wideo w większej rozdzielczości?
W dizajnie szału nie ma. Na plus zaliczam sterowanie tabletem. Szkoda, że nic nie wiadomo jeszcze o wnętrznościach. Pożyjemy, zobaczymy.
Sytuacja, którą kilka razy obserwowałem (bez aparatu). Świt, -20 albo mniej, mgła (czyli wilgotne powietrze). Wschodzi słońce mgła opada, robi się przepiękny krajobraz z szadzią oblepjającą drzewam słupy, kable .... Widok bajkowy. Tylko jeśli przyjdzie nam do głowy zmieniać obiektyw, wilgotne powietrze dostanie się do środka i oszroni tak samo ja na zewnątrz. Potem włączamy elektronikę (czyli również grzałkę w postaci matrycy) i już mamy żywą wodę w środku.
Skraplanie się wilgoci z powietrza jest głównym problemem przy przechodzeniu z temperatury -/+. Wszystkie porady typu, zostaw aparat przy wejściu do domu, żeby spokojnie się nagrzał nie powstały tak dla jaj.
Powiązany z tym parametr. Wilgotność 30% - 90% jako operacyjna. Tak jest w E-M5. Mniej niż 85% to w nikonie D300s.
Napisałem 54 sekunda, dla wyróżnienia czarne literki na białym tle. O wszystkim trąbiono oprócz wideo i... szybkości AF-C szkieł m43. Dla mnie to najistotniejsze informacje z kategorii plotek, całą resztę tj. które z dotychczasowych szkieł mikro będą w stanie ewentualnie korzystać z fazy podczas AF-C oraz tego czy nowe szkła, począwszy od jasnych zumów, będą przystosowane do hybrydowego AF lepiej/gorzej/tak samo jak dotychczasowa top szklarnia dowiemy się po oficjalnej premierze.
Mam tylko nadzieję, że Sony "udostępni" Olkowi swoje wideo know how 1080p zanim zacznie wdrażać 4K w swoich puszkach.
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 19.08.13 o 07:31
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Jaki kodek, jaki bitrate (wg bardziej obeznanych w temacie 72 megabity w GH3 to za mało dla tamtego kodeka), ale lupka to byłoby udogodnienie, móc zaznaczyć/włączyć opcje, że z chwilą przestawienia aparatu w tryb filmiki jeden klawisz pełni rolę lupy i wtedy kółko w prawo powiększa i kółko w lewo pomniejsza. Jak mawiasz kilka linijek kodu
Albo z chwilą przejścia na filmiki w najwyższej jakości z automatu wyłączają się wszystkie wyostrzania, kontrasty, gradacje, itp. i obrazek jest bardzo płaski.
Z tym otwartym kodem to się rozmarzyłeś![]()
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Bardzo ładny aparacik będzie. A 12-60 i 50 czekają spokojnie w uśpieniu przy dziadku. Mam nadzieję że prawdziwe są przechwałki o działaniu af. Fufu co prawda już nie sprzedam ale z bólem kieszeni przyjmę w ramiona takie cudo, głównie z myślą o zastosowaniach reporterskich.
bezbagnetowiec z mianowania