W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
No zaczęło się. Po co kupować nowy aparat, który od starego różni się inną obudową, a żadnych błędów nie ma poprawionych? Zwłaszcza, że konkurencja oferuje coraz sensowniejsze zabawki, w których te upierdliwości są od dawna nieznane.
Zdaję sobie sprawę, że rynek należy do ludzi, którzy pstrykają na auto i większość nigdy nie używa żadnego trybu custom, czy manualnego ostrzenia z lupą w wideo, ale nic nie kosztowałoby dołożenie kilku pozycji w menu. W osobnym wątku pisałem, że obecnych kilka lat to rewolucja wideo i na tym rynku można stać się tym, kim się stało Sony w foto (czyli trzecią firmą, nie będąc wcześniej w ogóle producentem foto), albo np. Yashicą, która z producenta foto stała się wspomnieniem. Bardzo by mi zależało, aby Olek nadawał się do profesjonalnej pracy wideo, bo jest mały, lekki i ma genialne szkła. Jednakże na razie praca z filmem przypomina jedzenie zupy widelcem. Czekam jeszcze na nowe, tanie panasy z nowymi matrycami konkurencyjnymi do olkowych i wszystko wskazuje, że w końcu ucieknę tam.
Pokrętło o góry przy włączniku aparatu jest zajefajne - przypomina przewijane filmu z analogowych aparatów.
Sądzę że wersja ze srebrnymi wykończeniami - jeśli będzie - będzie wyglądać ładniej.
pozdr
Janko, jeśli nowe EM1 z nowości wideo ma mieć tylko 60p (to wciąż plotki) to ja czekam na GH5, po 5DIII nie wyobrażam sobie tej puszki bez raw.
Panasy? W GX7 sensor jest Panasa, ja to czytam tak: w GH5 powróci - faqyeah! - mar sensor i szkła takie jak SLR Magic 12/1.6 czy "twój" Samyang 10/2.8DX pokażą CV jakie nowe szkiełko powinni zrobić
@jagger: cieszę się radością tych, którzy mają jeszcze duże szkła - TO ICH PUSZKA!
Ja od "romkowego" E-M5 poprzez PM2 czy P5 czekam nie na super, ale normalne wideo w 5-osiowej opcji.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
mam nadzieje ze to fake....ktoś popełnił sytlistyczno - użytkowe sepuku
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 18.08.13 o 18:21
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Dla mnie wygląda lepiej niż EM-5.