Widząc rozmiar tego wizjera mamy odpowiedź, dlaczego jest dołączany - po prostu, przy niewielkim body inaczej się nie da... Ciekawe ile waży - ja obstawiam, że z pół kilograma![]()
Widząc rozmiar tego wizjera mamy odpowiedź, dlaczego jest dołączany - po prostu, przy niewielkim body inaczej się nie da... Ciekawe ile waży - ja obstawiam, że z pół kilograma![]()
co ma E-M5 czego nie ma E-P5? wizjer
co ma E-P5 czego nie ma E-M5? focus peaking, wifi, flash
szału nie ma
ale ten nowy wizjer to pewnie świetny jest i taki (tylko wbudowany) będzie w następcy E-M5
E-M5 | 12-40 | 75
Ach, jak lubimy te mruczenia o nowym aparacie...
Dobra, przyłączę się. Co wam powie praktyk? Że to kolejna permutacja estetyczna nic nowego nie wnosząca. Dlaczego nikt tam na górze nie skonsultuje się z dołem?
a) Dlaczego nie ma customów??? To jest jedno z najlepszych ułatwień pracy. Znowu będą pewnie cztery, ale głęboko w menu, bez możliwości przełączenia się jednym pstrykiem - owszem, będzie można gdzieś podpiąć jeden (pod FN). To po co pozostałe trzy?
b) Dlaczego FN znajduje się w miejscu, w którym nie można go wcisnąć kciukiem dociskając spust? Już tłumaczę po co mi to: w każdym olku pod jednym z przycisków mam właśnie custom, w którym iso jest przestawione na automat, przysłona otwarta nieco szerzej niż zwykle, a tryb migawki przestawiony w seryjny. Dzięki temu, gdy na przykład wyląduje UFO, a ja będę robił makro kwiatka, dociśnięcie FNa kciukiem sprawi, że aparat natychmiast przestawi się w uniwersalny tryb dający kompromisową serię dobrych zdjęć w każdych warunkach. Zwolnienie FNa przywróci poprzednie ustawienia.
Tutaj oczywiście wykorzysta się do tego spust wideo (pewno będzie można w menu), a spust wideo przejmie przycisk FN, tylko... jest to postawienie sprawy na głowie, czyż nie?
c) Dlaczego nie ma pokrętła ISO? Nadal się tam często wchodzi.
d) Kiedy wreszcie tryb A będzie obok M? Naprawdę nie znam nikogo, kto by skorzystał z trybu S częściej niż raz do roku. Sam nie skorzystałem z tego trybu nigdy.
e), f) i g) już sobie odpuszczam...
z) Dlaczego nie ma aplikacji, w której wszystko można przyporządkować tak jak się chce i ograniczyć ze śmieci typu ''fotografowanie bakterii na plaży zimą podczas nalotu dywanowego''?
Ostatnio edytowane przez Janko Muzykant ; 30.04.13 o 19:32
Statystycznie rzecz biorac, to
jest bardziej prawdopodobne, niz:fotografowanie bakterii na plaży zimą podczas nalotu dywanowego
.....na przykład wyląduje UFO, a ja będę robił makro kwiatka
Ja to bym chcial, zeby glodu na swiecie nie bylo....
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Jeszcze jedna fotka e-p5
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
W obszernej pracy pod redakcją najwybitniejszych japońskich naukowców (tzw. Studium tokijskie) opublikowano wyniki wieloletnich badań, z których można wyciągnąć następujący wniosek: przeciętny klient w sklepie wielkopowierzchniowym jest w stanie znieść widok maksymalnie do pięciu liter naniesionych na elementy sterujące urządzenia, którego zakupem jest potencjalnie zainteresowany. Po przekroczeniu tej ilości liter u badanych zaobserwowano potliwość skóry, suchość w gardle, rozbiegany wzrok, szybsze tętno - oznaki paniki i dezorientacji. Producenci aparatów umieszczając na tarczy cztery litery "PASM" nie mają już więc dużego pola do manewru.
Tracąc przy tym przycisk AEL/AFL.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb