Strona 21 z 180 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171121 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 1791

Wątek: Nowe ploty o nowym korpusie

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria

Odp: Nowe ploty o nowym korpusie

Bushnell tez jest "swiatowym" koncernem na rynku optycznym, a aparatow nie robi.
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Maciek_WM Zobacz posta
    Czy to Nikon miał reklamę jakiegoś kompaktu "Gdybym był ekspresem do kawy, zrobiłbym Ci kawę nim zdążyłbyś o niej pomyśleć..."? Było coś takiego, ale nie pamiętam co ;p

Z tej samej serii jest dowcip ze jestem szybki i robię zdjęcia zanim zdążysz o tym pomyśleć, bo jestem Nikon 1 - tak to mniej więcej leciało.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    286
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Z tej samej serii jest dowcip ze jestem szybki i robię zdjęcia zanim zdążysz o tym pomyśleć, bo jestem Nikon 1 - tak to mniej więcej leciało.
    No tak, i z trybu: AF-C d00pa.. .
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

| OlyJedi Awatar Maciek_WM
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

W takim razie mówię Wam, jeszcze parę lat i aparat najpierw sam zrobi zdjęcia a potem zaparzy kawę żebyśmy te fotki mogli miło i spokojnie obejrzeć. Kitem do takiego Nikona będzie pewnie wygodny fotel...

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria

Albo też będziesz mógł sobie zamontować aparat w oku. Ewentualnie będzie to aparat w okularach nagrywający wszystko co widzisz.
    Już nawet powstaje prototyp okularów Googla. Jeśli połączą to z technologią późniejszego wybrania miejsca ostrości od Lytro, to może być przebój.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi Awatar Maciek_WM
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Google Glass to ciekawy bajer... Ostatnio się właśnie nad tym zastanawiałem czy to właściwe "bajer", "gadżet", czy może przyszłość. Ekran komputera zawsze przed oczami... Czyżby nasza rzeczywistość zmierzała w kierunku science fiction? Osobiście cholery bym dostał z czymś takim na oczach, ale wierzę że i fani się znajdą. Pytanie tylko jak do tych okularów włożyć fulfrejma?

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

jak do tych okularów włożyć fulfrejma?
    Albo trzeba się zastanowić co w przyszłości zastąpi dzisiejsza matrycę
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    zapomniana "Ziemia obiecana" obecnie Miasto bezprawia. Ale to moja Łódź.
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

ale Wy rozważania prowadzicie- toż to science flicton

| OlyJedi
    Siła reputacji
    61
    Moja galeria

Google Glass to ciekawy bajer... Ostatnio się właśnie nad tym zastanawiałem czy to właściwe "bajer", "gadżet", czy może przyszłość. Ekran komputera zawsze przed oczami...
    W podstawówce (lata osiemdziesiąte) marzyłem o czymś takim. Właściwie to o smartfonie, choć akurat funkcja telefoniczna była najmniej mi wtedy potrzebna (i dostępna wyobraźni). Oczywiście inspiracją były komputerki w stylu TRS-80 Model 100 czy serii miniaturowych Sharpów. Ale tak naprawdę to chciałem mieć okularki z ekranem, żeby przy każdej okazji móc czytać książki w postaci zawieszonego przed nosem tekstu i... jest w końcu szansa

---------- Post dodany o 18:34 ---------- Poprzedni post był o 18:14 ----------

A jeszcze taka ciekawostka z pogranicza foto i komputerów, 15 lat temu (a więc już w erze pecetów), gdzieś w centrum Krakowa (na Tomasza czy na Marka), był sobie zakład foto (a może i jest nadal), specjalizujący się w monidłach ślubnych. Baza danych zdjęć i klientów siedziała w dość rzadkim już wtedy komputerku Commodore Plus/4.
    Ciekawe, czy jeszcze ktoś dziś do takich celów używa nie-peceta ani czegoś współczesnego...

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    ..... Baza danych zdjęć i klientów siedziała w dość rzadkim już wtedy komputerku Commodore Plus/4.
    Ciekawe, czy jeszcze ktoś dziś do takich celów używa nie-peceta ani czegoś współczesnego...
    Moja zona....
    Nadal trzyma adresy i telefony calej rodziny w papierowym notatniku....
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++