Bushnell tez jest "swiatowym" koncernem na rynku optycznym, a aparatow nie robi.
Bushnell tez jest "swiatowym" koncernem na rynku optycznym, a aparatow nie robi.
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
W takim razie mówię Wam, jeszcze parę lat i aparat najpierw sam zrobi zdjęcia a potem zaparzy kawę żebyśmy te fotki mogli miło i spokojnie obejrzeć. Kitem do takiego Nikona będzie pewnie wygodny fotel...
Albo też będziesz mógł sobie zamontować aparat w oku. Ewentualnie będzie to aparat w okularach nagrywający wszystko co widzisz.
Już nawet powstaje prototyp okularów Googla. Jeśli połączą to z technologią późniejszego wybrania miejsca ostrości od Lytro, to może być przebój.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Google Glass to ciekawy bajer... Ostatnio się właśnie nad tym zastanawiałem czy to właściwe "bajer", "gadżet", czy może przyszłość. Ekran komputera zawsze przed oczami... Czyżby nasza rzeczywistość zmierzała w kierunku science fiction? Osobiście cholery bym dostał z czymś takim na oczach, ale wierzę że i fani się znajdą. Pytanie tylko jak do tych okularów włożyć fulfrejma?![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
ale Wy rozważania prowadzicie- toż to science flicton![]()
W podstawówce (lata osiemdziesiąte) marzyłem o czymś takim. Właściwie to o smartfonie, choć akurat funkcja telefoniczna była najmniej mi wtedy potrzebna (i dostępna wyobraźni). Oczywiście inspiracją były komputerki w stylu TRS-80 Model 100 czy serii miniaturowych Sharpów. Ale tak naprawdę to chciałem mieć okularki z ekranem, żeby przy każdej okazji móc czytać książki w postaci zawieszonego przed nosem tekstu i... jest w końcu szansa
---------- Post dodany o 18:34 ---------- Poprzedni post był o 18:14 ----------
A jeszcze taka ciekawostka z pogranicza foto i komputerów, 15 lat temu (a więc już w erze pecetów), gdzieś w centrum Krakowa (na Tomasza czy na Marka), był sobie zakład foto (a może i jest nadal), specjalizujący się w monidłach ślubnych. Baza danych zdjęć i klientów siedziała w dość rzadkim już wtedy komputerku Commodore Plus/4.
Ciekawe, czy jeszcze ktoś dziś do takich celów używa nie-peceta ani czegoś współczesnego...
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++