Strona 19 z 180 PierwszyPierwszy ... 917181920212969119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 1791

Wątek: Nowe ploty o nowym korpusie

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Odp: Nowe ploty o nowym korpusie

Pogadamy o trolowaniu za kilka lat hehe . Wzrost sprzedaży nie jest jednoznaczny ze wzrostem udziałów w rynku a z tego co mi się obiło przez kilka miesięcy kilka wykresów to owszem wzrost jest tylko dynamika sprzedaży dąży raczej do równi. Jak osiągnie już równię to tak sobie na niej będzie a potem sądzę, że będzie zjazd w dół po równi pochyłej.
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez CzaRmaX Zobacz posta
    Pogadamy o trolowaniu za kilka lat hehe . Wzrost sprzedaży nie jest jednoznaczny ze wzrostem udziałów w rynku a z tego co mi się obiło przez kilka miesięcy kilka wykresów to owszem wzrost jest tylko dynamika sprzedaży dąży raczej do równi. Jak osiągnie już równię to tak sobie na niej będzie a potem sądzę, że będzie zjazd w dół po równi pochyłej.
    Nie mam czerwonego pojecia o czym ty teraz gadasz.....
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez dobas Zobacz posta
    Panowie - wchodzicie w jakiś straszliwy offtop i przepychanki - a to chyba bez sensu

Wyznawca Dr Google pastwi się nad k@czym, bo samemu nie chce sie poszukać?. I Ty nazywasz to chyba bez sensu. To jest bez sensu i do pozamiatania.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

dzarro
    Gość

Ale cały temat jest o "plotkach na temat nowego korpusu". Plotki - jak wiadomo - mają swoją żelazną logikę i opierają się wyłącznie na faktach, dlatego dyskutowanie na temat plotek wymaga niezwykłej, wręcz naukowej dyscypliny wśród dyskutantów. Ja więc wyrażam nadzieję, że nowy korpus będzie miał możliwość przeglądania netu(w tym Googla). Pożądaną aplikacją będzie też możliwość bieżącego podglądu(np. podczas filmowania)wykresów obrazujących dynamikę sprzedaży lustrzanek względem bezlusterkowców.

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Dzarro a pamiętasz telefony z przed dwudziestu lat w porównaniu z obecnymi? No to pewnie za 20 lat aparat pewnie nawet kawę Ci zaparzy w czasie czytania neta oczywiście nie odrywając nawet uwagi od tego co masz focić
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

a tak z innej beczki -

Czy jest realne (teraz lub w przyszłości) że Olympus zacznie produkować lustrzanki z matrycą większą niż standard 4/3?

Pytam o to, bo zgadzam się z poglądem że lustrzankowy system 4/3 umarł. Nigdy chyba specjalnie popularny nie był (choć kilka konstrukcji było naprawdę zacnych) a teraz po dwu czy trzy letniej absencji na rynku zmartwychwstanie raczej wydaje się mocno nieprawdopodobne.

Zresztą, uważam, że system jest wtedy systemem jeśli oferuje korpusy i obiektywy o różnym stopniu zaawansowania - wprowadzenie samego e-7 nic nie da albo bardzo niewiele...

Z drugiej strony - rynek lustrzankowy trzyma się mocno - robiłem takie zestawienie gdzie widać że w 2012-stym wyprodukowano przeszło milion lustrzanek więcej niż w 2011 łącznie lustrzanek i bezlusterkowców.
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi Awatar Maciek_WM
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Czy to Nikon miał reklamę jakiegoś kompaktu "Gdybym był ekspresem do kawy, zrobiłbym Ci kawę nim zdążyłbyś o niej pomyśleć..."? Było coś takiego, ale nie pamiętam co ;p

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar staryman
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria

w mojej opinii, rynek DSLR czy bezlusterkowców raczej się nie skurczy, a wręcz przeciwnie, będzie się powiększał, zastąpi częściowo rynek aparatów kompaktowych wypieranych przez telefony komórkowe, a także kamer video. To rynek aparatów kompaktowych zostanie wyciszony przez coraz lepiej wyposażone komórki, a amatorzy z większymi ambicjami pójdą w kierunku bezlusterkowców.

Jeśli można o nowym korpusie, to miałbym życzenie żeby to był korpus z funkcją dzwonienia.
    jest dobrze

Jaack
    Gość

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    a tak z innej beczki -

Czy jest realne (teraz lub w przyszłości) że Olympus zacznie produkować lustrzanki z matrycą większą niż standard 4/3?

Pytam o to, bo zgadzam się z poglądem że lustrzankowy system 4/3 umarł. Nigdy chyba specjalnie popularny nie był (choć kilka konstrukcji było naprawdę zacnych) a teraz po dwu czy trzy letniej absencji na rynku zmartwychwstanie raczej wydaje się mocno nieprawdopodobne.
    Kto wie... może się jeszcze zdziwimy.

| OlyJedi Awatar Ziootek1971
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Maciek_WM Zobacz posta
    Czy to Nikon miał reklamę jakiegoś kompaktu "Gdybym był ekspresem do kawy, zrobiłbym Ci kawę nim zdążyłbyś o niej pomyśleć..."? Było coś takiego, ale nie pamiętam co ;p
    Była taka reklama. Dotyczyła bezlusterkowca Nikon V1
    Ziootek
    E-30; E-P3; mZD 14-42; "dekielek" 15 mm; ZD 14-54; ZD 9-18; ZD 40-150; Sigma 24; Metz 48-AF1