Strona 17 z 180 PierwszyPierwszy ... 715161718192767117 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 1791

Wątek: Nowe ploty o nowym korpusie

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    zapomniana "Ziemia obiecana" obecnie Miasto bezprawia. Ale to moja Łódź.
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

Odp: Nowe ploty o nowym korpusie

Tylko Olek i może kiedyś ja coś...........bo trzeba mieć nadzieję

| OlyJedi Awatar witia
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Nawet w czasach świetności systemu 4/3 nie były to aparaty cieszące się popularnością, a co dopiero teraz, gdy większość zatwardziałych fanów marki opuściła już pokład. Żaden korpus 4/3 nie ma szans choćby nawet na pokrycie jego kosztów produkcji - może co najwyżej przynosić Olkowi same straty. Jego produkcja, o ile taka będzie, będzie pewnie mocno limitowana (drogo i mała podaż) i wliczona w wydatki na marketing, bo jedyny zysk, jaki może przynieść, to taki, że o marce jeszcze się będzie mówić jako o producencie lustrzanek, tak samo, jak się mówi o Sigmie. A jak się w ogóle nie mówi, to już jest klapa totalna...
    "Święte słowa"
    Popieram i pozdrawiam.

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Do jesieni nie ma pośpiechu...
    Ważne by dopracowali współpracę szkieł z 4/3 .
    dopracują

coś musi obsługiwać szkła leżące w magazynach i robione do 4/3
    Na korpus z 4/3 bym nie liczył. Na kopiowanie konstrukcji typu 90-250 pod u4/3 też bym nie liczył

najrozsądniejsze co można zrobić to pełna współpraca starych szkieł z nową puszką
    bo zyska sprzedaż nowej puszki i starych szkieł

| OlyJedi
    Mieszka w
    Ostrowiec Św.
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez dobas Zobacz posta
    dopracują

Na korpus z 4/3 bym nie liczył. Na kopiowanie konstrukcji typu 90-250 pod u4/3 też bym nie liczył

najrozsądniejsze co można zrobić to pełna współpraca starych szkieł z nową puszką
    bo zyska sprzedaż nowej puszki i starych szkieł
    Witam. Jesteś pewien, że rzeczywiście leżą te szkła w magazynach fabrycznych? Może tylko w nielicznych sklepowych?
    Też wypatruję E 7 żeby nie było.
    Pozdrawiam. romeq

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez romeq Zobacz posta
    Witam. Jesteś pewien, że rzeczywiście leżą te szkła w magazynach fabrycznych? Może tylko w nielicznych sklepowych?
    Pozdrawiam. romeq
    a sądzisz, że wszystkie szkła po 25 koła zostały wyprzedane ? czy może są robione na zamówienie ?
    W magazynach muszą być skoro są w cenniku firmy

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez romeq Zobacz posta
    Pozdrawiam. romeq
    wystarczy wejść na stronę Olympus USA. Wszystkie szkła 4/3 są dostępne i nie ma podziału na High Grade... tylko na przedziały cenowe.

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez k@czy Zobacz posta
    Podasz jakies zrodlo tych rewelacji, czy pozostanie to twoja tajemnica?
    Jest coś takiego jak sprzedaż wartościowa i ilościowa, które są od siebie zależne ale wcale nie oznacza to zawsze, że wzrost jednej automatycznie przekłada się na wzrost drugiej bo może być odwrotnie. I tak samo kiedy oby dwie wartości wzrastają wcale nie musi się to przekładać na udział procentowy w rynku.

Cytat Zamieszczone przez viruuss Zobacz posta
    ufff
    całe szczęście , ze doczytałem - "Mieszka w: Łódź"
    więc są małe szanse , że jesteś decyzyjny w O !!
    "Mieszka w: Łódź" ma o tyle w sobie dobrego, że przylgnęło do tego miasta określenie "czerwone" z racji czego rzadko uprawia się tu gusła i czary

Cytat Zamieszczone przez dobas Zobacz posta
    dopracują
    Tutaj mogę z Tobą Dobas trochę polemizować ponieważ na wszystko trzeba spojrzeć z punktu widzenia koncernu dla którego kwoty, które dla nas wydają się niebotyczne dla nich stanowią coś takiego jakby poszli i kupili sobie w kiosku paczkę zapałek . Druga sprawa to przez ileś lat ciągnęli system 4/3 i mają całe działy planowania i wdrażania produkcji, które to dobierały ilość produkcji szkieł do planowanej sprzedaży korpusów więc nie sądzę aby zalegały im jakieś niebotyczne ilości. Kolejna sprawa, że nawet jeżeli mają na stanie magazynowym ileś tam tysięcy sztuk to raczej liczą to po kosztach produkcji i nawet jeżeli dla nas są to ogromne kwoty to dla nich mogą być to kwoty wiążące się z ryzykiem produkcji i mogą być przeznaczone na straty.

Kilkanaście lat temu czytałem artykuł o pewny facecie , który bodajże na przełomie wieków zaczął produkować jakieś repliki Fordów z lat 50'tych i 60'tych a tylko dla tego, że w jakimś zapomnianym magazynie Forda znalazło się prawie tysiąc bloków silnika czy nawet kompletnych silników z tamtych lat, które grzecznie przeleżały sobie tam ponad 40 lat

Ale co się martwić na wszystko odpowiedzi udzieli nam upływający czas
    Ostatnio edytowane przez CzaRmaX ; 16.04.13 o 20:26
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez CzaRmaX Zobacz posta
    Jest coś takiego jak sprzedaż wartościowa i ilościowa, które są od siebie zależne ale wcale nie oznacza to zawsze, że wzrost jednej automatycznie przekłada się na wzrost drugiej bo może być odwrotnie. I tak samo kiedy oby dwie wartości wzrastają wcale nie musi się to przekładać na udział procentowy w rynku. .....
    Coraz bardziej zaczynaja mnie wzruszac twoje historie
    To w koncu znaczy, ze rynek sie kurczy, czy rozszerza? Proste pytanie i odpowiedz takze powinna byc prosta.
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez k@czy Zobacz posta
    Coraz bardziej zaczynaja mnie wzruszac twoje historie
    .
    Mam w promocji chusteczki gdzie do każdej zakupionej palety dostajesz 5 kartonów gratis. A po za tym dr Google Ci pomoże
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    zapomniana "Ziemia obiecana" obecnie Miasto bezprawia. Ale to moja Łódź.
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

Ja bym tak bardzo CzaRmaxowi słuszności rozumowania nie kwestionował. Zwłaszcza że w działaniach Olka w Europie widać podkręcenie marketingu na lezlusterkowce i "zanik" kreowania sytemu 4/3. To spora niekonsekwencja. Zaprzestano produkcji lub promocji E-3 i E-30 a cena E-5 to tylko potwierdza, choć to może tylko tak w Polandii. Z drugiej strony sporo szkieł wciąż jeszcze można kupić do 4/3. Trudno się tu logiki doszukać, ale może to być jakaś "gra" strategiczno- biznesowa podyktowana względami które tak naprawdę znają tylko udziałowcy Olka.

Ale plotki o nowym korpusie w świat poszły...................