Jedyny problem z wizjerami Olka to trochę za mocny kontrast i wyprane kolory w słabym oświetleniu.
Jedyny problem z wizjerami Olka to trochę za mocny kontrast i wyprane kolory w słabym oświetleniu.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
Nie ma na to najmniejszych szans.
Jeżeli to co piszesz jest prawdą, a myślę, że wiesz co piszesz to to nie jest dobrą informacją dla mnie.
Ostatnio edytowane przez jkr ; 30.07.16 o 22:56
Nie, nie mam żadnej tajnej (NDA) informacji.
Zobacz, plotki mówią, że baterię i ładowarkę nawet zawodowcom (to dla nich został stworzony M1) zmienią nowym modelem, więc dlaczego mieliby rezygnować z:
- dodatkowego dojenia za to, że jeszcze dzisiaj lubisz dobrą optykę czytaj za korpus M1/2
- dodatkowego dojenia za uchwyt pionowy
- dodatkowego dojenia za extra baterie
Czym budżetowe M1/2 miałoby się różnić od M5/2?
---------- Post dodany o 23:36 ---------- Poprzedni post był o 23:16 ----------
Dodatkowe info nt. M1/2 z 43R, z wątka na dp review
https://www.dpreview.com/forums/post/58120684
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Ciekawe jak Oly zareaguje na taką konkurencję ze strony Fuji: planują aktualizację (najnowszego aparatu) dodającą możliwość zapisu na karcie filmików w 4K, z krzywą F-log (bledszy obrazek; więcej szczegółów w cieniach i w światłach). Dobrze, że jest konkurencja!
http://www.fujirumors.com/fuji-manag...for-fuji-x-t2/
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Zastanawiałem się jak ująć to w słowa: liczę na ostre filmiki; ale się chyba przeliczę
Właśnie na optycznych zostały wystawione filmiki ze zlotu w 4K, z przerażeniem poszukałem w sieci innych i (a propos filmików):
1. nigdzie w instrukcji tafa trackera nie ma słowa o przepływności (bitrate)
2. ściągnąłem z vimeo oryginalny plik 4K z aparatu, prawy klik właściwości, szczegóły i mam potwierdzenie tego co widzą oczy, że to ten sam kodek co w M5 II - czyli około 80 megabitów, które "są puste".
Liczę, że w M1 II a później w M5 II (poprzez aktualizację) zastąpią to czymś innym, co będzie generować ostry obrazek, bo jeśli nie to równie dobrze mogą już dzisiaj dodać "swoje 8K".
A no i jak podniosą troszeczkę bardziej cienie i obniżą światła to też nie zje to sprzedaży GH4.
Drogi kolego, to jest odpowiedź na Twoje postulaty
http://news.stanford.edu/news/2009/a...ra-090109.html
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Chcesz powiedzieć , że grupa entuzjastów już za 20-30 lat spuści takich Olympusów w niebyt???
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||