Strona 16 z 180 PierwszyPierwszy ... 614151617182666116 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 1791

Wątek: Nowe ploty o nowym korpusie

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Odp: Nowe ploty o nowym korpusie

Cytat Zamieszczone przez MAF Zobacz posta
    Mnie by pasowało jak by się pojawił korpus na kształt Sony NEX-6.
    Atrapa pryzmatu mi do niczego nie jest potrzebna.

A i żeby jeszcze dodali czujniki do fazowego AF na matrycy.
    Ja ciągle liczę na cokolwiek wielkości E-30, albo E-620, czy choćby w deseń GH3. Z otwartymi ramionami przywitałbym E-50 z tą matrycą z E-M5

T.

PS. W ogóle co za problem? wsadzić te bebechy w starą obudowę i dołożyć/zostawić mechanizm lustra i by było. Pewnie spooooro ludzi by to kupiło (ze starego systemu 4/3).
    Ostatnio edytowane przez Thomasso ; 16.04.13 o 16:22
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Thomasso Zobacz posta
    PS. W ogóle co za problem? wsadzić te bebechy w starą obudowę i dołożyć/zostawić mechanizm lustra i by było. Pewnie spooooro ludzi by to kupiło (ze starego systemu 4/3).
    Jest i to spory problem, może inaczej nie problem a proces przedprodukcyjny Pomijam kwestie pierwszych badań nad przydatnością i czy będzie zapotrzebowanie na dany asortyment ale sam proces produkcji to nie jest takie hop siup. Trzeba coś zaprojektować, zbudować prototyp, przetestować gdzie okaże się, że coś nie gra i trzeba dalej przeprojektować. Trzeba zgrać dostawców komponentów, którzy też muszą często pod dane zamówienie tworzyć oddzielny proces produkcji, trzeba przeprojektować linie produkcyjne lub zamówić nowe. A w trakcie lub potem mamy jeszcze logistykę, reklamę, marketing i kilkanaście innych rzeczy. Tak się wydaje, że to jest raz dwa ale to trochę trwa i pochłania ogromne pieniądze więc firmy dobrze się dwa razy zastanowią zanim zaczną coś produkować. Pochłania to ogromne nakłady a i tak nie ma gwarancji, że się zwróci
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Pewnie spooooro ludzi by to kupiło...
    Nawet w czasach świetności systemu 4/3 nie były to aparaty cieszące się popularnością, a co dopiero teraz, gdy większość zatwardziałych fanów marki opuściła już pokład. Żaden korpus 4/3 nie ma szans choćby nawet na pokrycie jego kosztów produkcji - może co najwyżej przynosić Olkowi same straty. Jego produkcja, o ile taka będzie, będzie pewnie mocno limitowana (drogo i mała podaż) i wliczona w wydatki na marketing, bo jedyny zysk, jaki może przynieść, to taki, że o marce jeszcze się będzie mówić jako o producencie lustrzanek, tak samo, jak się mówi o Sigmie. A jak się w ogóle nie mówi, to już jest klapa totalna...
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

...
    Błąd logiczny. Jeśli klienci nie potrafili w czasach świetności utrzymać na powierzchni systemu 4/3, to tym bardziej nie zrobią tego teraz. Ewentualna nowa puszka 4/3 będzie wynikiem decyzji politycznej, a nie ekonomicznej. To nie będzie korpus zrobiony po to, żeby się dobrze sprzedawał, bo Olek raczej chciałby zapomnieć o dużym 4/3.
    Ostatnio edytowane przez fret ; 16.04.13 o 17:25

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Tym bardziej, że rynek lustrzanek się kurczy i jest zdominowany przez dwóch producentów a rynek bezlusterkowców rośnie gdzie Olek ma bardzo pokaźną część tortu i będzie go pilnował i starał się uniknąć poprzednich błędów. A ponad to postęp techniczny idzie do przodu i wcześniej czy później lustrzanki staną się czymś takim jak analogi czyli dla tych co chcą się w to pobawić . Więc po co mieliby stworzyć lustrzankę? Dla samej ideologii? Wiecie co? Na ich miejscu to miałbym w 4 literach duże 4/3 z lustrzankami i pieniądze przeznaczył na rozwój bezlusterkowców i szukaniu nowych alternatyw fotografii. A co do głosów, że sporo ludzi ma szkła do dużego 4/3 to można odpowiedzieć, że równie pokaźna ilość jak nie większa ma szkła do sytemu OM i też powinni dla nich coś zrobić . Co najwyżej zrobią Wam dużego bezlusterkowca wielkością przystosowanego do łapy górnika z możliwością w miarę płynnego podpięcia dużego 4/3 abyście mieli coś na otarcie łez . No sorry bardzo ale taka prawda a Wy takiego tasiemca serialowego uskuteczniacie na temat dużego 4/3 w kilku wątkach
    Ostatnio edytowane przez CzaRmaX ; 16.04.13 o 17:50
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez CzaRmaX Zobacz posta
    Tym bardziej, że rynek lustrzanek się kurczy...

Podasz jakies zrodlo tych rewelacji, czy pozostanie to twoja tajemnica?
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez CzaRmaX Zobacz posta
    Tym bardziej, że rynek lustrzanek się kurczy i jest zdominowany przez dwóch producentów a rynek bezlusterkowców rośnie gdzie Olek ma bardzo pokaźną część tortu i będzie go pilnował i starał się uniknąć poprzednich błędów. A ponad to postęp techniczny idzie do przodu i wcześniej czy później lustrzanki staną się czymś takim jak analogi czyli dla tych co chcą się w to pobawić . Więc po co mieliby stworzyć lustrzankę? Dla samej ideologii? Wiecie co? Na ich miejscu to miałbym w 4 literach duże 4/3 z lustrzankami i pieniądze przeznaczył na rozwój bezlusterkowców i szukaniu nowych alternatyw fotografii. A co do głosów, że sporo ludzi ma szkła do dużego 4/3 to można odpowiedzieć, że równie pokaźna ilość jak nie większa ma szkła do sytemu OM i też powinni dla nich coś zrobić . Co najwyżej zrobią Wam dużego bezlusterkowca wielkością przystosowanego do łapy górnika z możliwością w miarę płynnego podpięcia dużego 4/3 abyście mieli coś na otarcie łez . No sorry bardzo ale taka prawda a Wy takiego tasiemca serialowego uskuteczniacie na temat dużego 4/3 w kilku wątkach
    ufff
    całe szczęście , ze doczytałem - "Mieszka w: Łódź"
    więc są małe szanse , że jesteś decyzyjny w O !!
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

| OlyJedi
    Mieszka w
    Polska
    Siła reputacji
    14
    Moja galeria

Sony już dostało tak w tyłek, że może być trudno przewalczyć decyzje czysto polityczne.
    Ciekawe w jakim stopniu będzie maczało palce w m4/3...
    Myślicie, że w (dalszej) przyszłości będą chcieli zbliżyć do siebie NEXy i ten system?
    Czy raczej skupią się na wykorzystaniu patentów w obu miejscach?

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    zapomniana "Ziemia obiecana" obecnie Miasto bezprawia. Ale to moja Łódź.
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

A jednak nadzieja na lustrzankę niech wiecznie żywa będzie.

Ja mam łapy górnika...............

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez BIKER Zobacz posta
    A jednak nadzieja na lustrzankę niech wiecznie żywa będzie.

Ja mam łapy górnika...............
    Chyba nie brakuje "górniczych" lustrzanek na rynku