Ostatnio edytowane przez And.N ; 28.01.16 o 00:07
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Nowość bardzo ładna, chętnie bym go kupił.
Choć akurat to umiejscowienie karty pamięci mocno mi przeszkadza. Lubię mieć szybkozłączkę przymocowaną na stałe, a ta często koliduje z klapką baterii.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Ten aparat może wzbudzić jedynie zainteresowanie fotografów. Dla przypadkowych ludzi jest to jakiś szrot w rękach turysty (pewnie z ubogich krajów, bo nie stać go na duży czarny nowoczesny aparat). Nikt nie poczuje, że jakiś wredny fotograf zasadził się na nich i chce im ukraść duszę![]()
Brzmi może mało przekonująco dla kogoś, kto nigdy nie podchodzi blisko do przypadkowych ludzi i nie robi im niearanżowanych zdjęć, starając się przy tym pozostać niezauważonym.
---------- Post dodany o 23:15 ---------- Poprzedni post był o 23:12 ----------
Prędzej Ci się skończy bateria niż karta pamięci![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Owszem brzmi mało przekonująco biorąc pod uwagę aparaty, które wymieniłem i głównie mam na myśli serie OMD i GX panasa.
Podchodząc blisko do przypadkowych ludzi to chyba obojętnie czym sie robi zdjęcia (nawet telefonem komórkowym) trudno pozostać niezauważonym? Jak pisałem wcześniej nie znam się na streecie i zapewne Ty masz tu racje. Także więcej już nie będę polemizował.
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Do streeta najlepszy obecnie jest telefon.... Każdy aparat, lustro czy kastrat zawsze będzie źle odbierany przez fotografowanego... Takie czasy.... Kiedyś aparat budził zainteresowanie ludzie chcieli być fotografowani... Dzisiaj jest odwrotnie...
Dobrym pomysłem byłaby sprzedaż tego body w komplecie z jakąś lampą błyskową do spalania magnezji.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Telefon nie przejdzie...
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Na telefon nerwowo reagują, bo z telefonu można wrzucić kompromitujące zdjecie do neta albo na Insta. A z takiego złomu na pewno nie
Zgadzam się, co do różnic w reakcji ludzi na "dużego czarnego", a "małe niewiadomo co".
Coś jak duże, ciężkie body z wielkim tele w fotografii ślubnej, bez którego fotograf nie jest uznawany za profesjonalistę.
---------- Post dodany o 11:58 ---------- Poprzedni post był o 11:53 ----------
Jak w PEN-ie F obróci się ekran w stronę body to można nawet ściemniać, że to analog. I jest +10 do szacunku od przechodnia, że komuś się jeszcze chce robić na filmach.