Strona 145 z 180 PierwszyPierwszy ... 4595135143144145146147155 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.441 do 1.450 z 1791

Wątek: Nowe ploty o nowym korpusie

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez POLM Zobacz posta
    Ciekawy (choć raczej nierealny) byłby taki "FF" o proporcjach 4/3 sensora ...
    Świetna recepta na kolejny system bez szans przetrwania na rynku...
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

| OlyJedi Awatar POLM
    Mieszka w
    Okolice Wrocławia
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria
    Nowe informację - premiera coraz bliżej :
    http://www.43rumors.com/ft5-the-new-...mode-pictures/
    OM-D E-M5 (Black) + parę stałek

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    EVF w rogu i brak garba "pryzmatu" to ruchy w świetną stronę. W zasadzie Linia OMD z takimi cechami zbliżałaby się do ideału. Byle w nowym Penie nie przesadzili z retro stylistyką kosztem ergonomii.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar POLM
    Mieszka w
    Okolice Wrocławia
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Karol Zobacz posta
    EVF w rogu i brak garba "pryzmatu" to ruchy w świetną stronę. W zasadzie Linia OMD z takimi cechami zbliżałaby się do ideału. Byle w nowym Penie nie przesadzili z retro stylistyką kosztem ergonomii.
    O ile umieszczenie EVF w rogu i likwidacja "garba" może być uznane za zaletę, to brak wyraźnego gripa już dla mnie nie, pamiętam E-M5 jak nie miałem gripa i to że po zakupie mniejszej części nie odkręcam. Ten mały gdzieś na renderach nie będzie tak wygodny jak ten z spustem i pokrętłem. Bardziej by mi pasowało rozwiązanie z E-M5.

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez POLM Zobacz posta
    O ile umieszczenie EVF w rogu i likwidacja "garba" może być uznane za zaletę, to brak wyraźnego gripa już dla mnie nie, pamiętam E-M5 jak nie miałem gripa i to że po zakupie mniejszej części nie odkręcam. Ten mały gdzieś na renderach nie będzie tak wygodny jak ten z spustem i pokrętłem. Bardziej by mi pasowało rozwiązanie z E-M5.
    grip jest dostępny do dokupienia, sposób na zarobienie kilku groszy wiecej
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

| OlyJedi Awatar POLM
    Mieszka w
    Okolice Wrocławia
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez viruuss Zobacz posta
    grip jest dostępny do dokupienia, sposób na zarobienie kilku groszy wiecej
    Ponoć będzie ale jak widziałem taki malutki i "bezprzyciskowy"

| OlyJedi
    Mieszka w
    Ostrzeszów
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Oby mi się to nigdy nie przyśniło, nie lubię koszmarów
    Koszmarem ? Jakim koszmarem. Przecież zawsze mogę sobie przyciąć te 4:3 FF do 3:2 FF i po problemie. Biorąc proporcje takiego średniego formatu dopiero by można narzekać, że jakiś taki niewydarzony A tak poważnie 3:2 sprawdza się przy najpopularniejszych odbitkach 13:9 i 15:10, ale np przy takim 18:13 (najmniejszym obecnie jaki preferuję) już nie bardzo, jeśli nie wpasuję w ten format z marginesami to trza ciąć (a tylko ociupinkę z 4:3). Inny przykład, jak przygotowywałem zdjęcia na miejscową wystawę, preferowanym format był 40:30 w co idealnie wpisuje się 4:3. Czyli każdemu w/g potrzeb. Osobiście wszystko kadruję pod kątem 40:30, a ponieważ cholerny ze mnie detalista, zależy mi żeby większość tego co zawarłem w kadrze trafiło również na papier Jak widać nie takie 3:2 doskonałe. Choć fakt że część pejzaży milej jakoś tak się ogląda a najlepiej w ogóle 16:9, najbardziej przyjazne dla oka człowieka. Przy architekturze czy portrecie jednak lepiej spisuje się 4:3. Taki przykład, pewnie to już widzieliście ale m.in. fajną wzmiankę o proporcjach zawarli twórcy dr500:

FF w formacie 4:3 ? Czemu nie, kolejny raz powtórzę biorę w ciemno od Olympusa
    A tak w ogóle na marginesie, uwielbiam kinowy format amorficzny i gdybym tylko miał solidny zapas budżetowy stałbym się szczęśliwym posiadaczem:
    :P
    Ostatnio edytowane przez Jamsborg ; 19.01.16 o 23:42
    OMD-EM5 II + M. ZD 12-40mm f/2,8 und M.ZD 25 f1,8 + HLD8 oraz nadal E-30... ZD14-54, ZD50 Macro, ZD50-200SWD, ZD 9-18, ZD 14-45, EC-14, EC-20, EX-25, Sigma 30mm f/1,4 EX DC HSM, FL-50, 055X PRO B + 322RC

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    242
    Moja galeria
    Dzięki, Jamsborg, przekonałeś mnie. 4:3 jest super! Od dziś je kocham i zaprzyjaźniam się z narzędziem do cropowania
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Mieszka w
    Ostrzeszów
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Prawie uwierzyłbym... gdybym nie wiedział, że pokochałeś Fuji
    Tak na marginesie, bardzo fajnie piszesz o tym co testujesz na blogu. Na tyle fajnie, barwnie i przekonująco, że w pewnym momencie na poważnie zacząłem rozważać takiego XT-1
    Po prostu 4:3 to nie tak złe proporcje, 3:2 też nie. Każdy ma jakieś swoje preferencje i widzimisie Ja przedstawiłem swoje i trochę tak w obronie 4:3 Dla mnie ideałem byłaby FF właśnie w proporcjach 4:3.
    --------------------------
    Wracając do głównego wątku o nadchodzącym, nowym PENie. Nie wiem czy prześledziliście wpisy poniżej. Niejaki Simon dokonał ciekawego wpisu, dotyczącego EM-1 MK II. Tryb Hi-Res ma być w nim osiągalny z bez statywu, dzięki jakiemuś nowemu rozwiązaniu migawki ! Wow, to byłoby coś. Można przyjąć, że wówczas poprawne rejestrowanie obiektów ruchomych stanie się możliwe. Natomiast PENa od serrii MK II odróżniać ma brak filmowania w 4K. Sensor 20 MPX oczywiście od Sony. Czyżby to ktoś dobrze poinformowane ? Tym bardziej, że na końcu pisze "więcej nie mogę powiedzieć" = zdradzić ?
    Ostatnio edytowane przez Jamsborg ; 19.01.16 o 23:58
    OMD-EM5 II + M. ZD 12-40mm f/2,8 und M.ZD 25 f1,8 + HLD8 oraz nadal E-30... ZD14-54, ZD50 Macro, ZD50-200SWD, ZD 9-18, ZD 14-45, EC-14, EC-20, EX-25, Sigma 30mm f/1,4 EX DC HSM, FL-50, 055X PRO B + 322RC

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    200
    Moja galeria
    Ktos moze mnie naprowadzi...
    Moze nie doczytalem/nie znalazlem, czy ta nowa wydumka Olka bedzie miala rowniez faze?

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów