Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Ciekawe - może dadzą odchylany wizjer jak u Panasonica ? Było by ciekawe i przydatne.
OM-D E-M5 (Black) + parę stałek
Odczepiany wizjer poproszęI wyjmowany ekran z Wi-Fi, którym można sterować aparatem. Z tym drugim wcale nie żartuję
![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
W końcu moje prośby zostały wysłuchane. Pen z wizjerem. Gdyby jeszcze ten grip był odczepiany i muszla tak bardzo nie wystawała za korpus to byłby ideał.A tak wezmę go tylko na 90%![]()
PEN-F, PL 15/1.7, mZD 45/1.8
Do sterowania aparatem wygodniejszy jest smartfon. Ekran w aparacie jest malutki i jakby tam miał jeszcze być interfejs to mogłoby być słabo. Do tego jakąś baterię tam trzeba wepchnąć.
Smartfon jest OK, ale uruchomianie aplikacji i łączenie się z aparatem bywa upierdliwe. Wyobrażam sobie, że taki odczepiany ekran byłby cały czas połączony z aparatem i nie potrzebowałby żadnej aplikacji, więc byłby natychmiast gotowy do użycia. Do wyzwolenia wybrania punktu AF i wyzwolenia migawki żaden wyszukany interfejs nie byłby potrzebny, wystarczy touch to shutter. Zaś co do baterii, to są na rynku smartfony cieńsze niż sam ekran w Olkach, więc na pewno udałoby się ją gdzieś wcisnąć.
Ale wróćmy do rzeczywistości:
Ten wichajster jest do przełączania filtrów artystycznych i majstrowania z kolorami. Trochę słabo...
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Nowy aparat prezentuje się świetnie!![]()
Dla mnie brzydal. Taki jakiś kwadraciak, że o tym gripie nie wspomnę.
Oczywiście piszę tylko z zawiści, że mnie na niego nie stać![]()
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg