Strona 124 z 180 PierwszyPierwszy ... 2474114122123124125126134174 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.231 do 1.240 z 1791

Wątek: Nowe ploty o nowym korpusie

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Ale jednak inne różnice pozostawały, jeśli w nowej puszce ma być fazowy af to wchodzi ona na półkę M1.
    Aparaty Olka zawsze miały podobne lub wręcz te same bebechy, a różniły się głównie wyglądem, sterowaniem, wizjerem, uszczelnieniami itp. Po prostu zrobią puszkę, która będzie w pewnych aspektach podobna do E-M1, ale w innych będzie mu ustępowała no i będzie po staremu, zgodnie z tradycją

Ile by Olek nie zapłacił, to zawsze będzie to wycięty fragment większej matrycy i ludzie zaczynają sobie zdawać z tego sprawę , jedyna szansa nprzetrwania, to urealnienie cen..
    Stosunkowo wąskie grono fotograficznych technofili na forach zdawało sobie z tego sprawę od zawsze, w odróżnieniu do setek milionów pozostałych amatorów fotografii, którym nawet matryce w komórkach nie przeszkadzają Jakość obrazowania staje się coraz lepsza i to, że ktoś ma jeszcze lepiej, traci zwyczajnie na znaczeniu. Dla większości ludzi matryce 4/3 w zupełności wystarczą, więc zamiast zastanawiać się nad cropami, ludzie coraz częściej będą zwracać uwagę na inne rzeczy.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    ... Jakość obrazowania staje się coraz lepsza i to, że ktoś ma jeszcze lepiej, traci zwyczajnie na znaczeniu. ...
    Dla mnie przyrost jakości obrazowania już dawno przestał mieć znaczenie, ale ja nie muszę wyciągać 5EV z cieni, a w nocy wolę spać niż robić zdjęcia. Nowe możliwości zawsze generują nowe potrzeby. Kiedyś fotografia nocna oznaczała niskie ISO i statyw. Teraz oznacza wysokie ISO, ew. stabilizację i jedziemy z rąsi. Zdjęcia są lepsze? Nie wiem, ale z pewnością jest ich duuuuuużo więcej. Może za rok stanie się modna fotografia piwniczna w zastanym świetle i znów małe różnice w ISO 100 000 000 staną się sprawą forumowego życia lub forumowej śmierci?
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Nowe możliwości zawsze generują nowe potrzeby.
    Nie potrzeby, tylko zachcianki. A zachcianki można wzbudzić nie tylko poprzez oferowanie coraz lepszej jakości obrazu. Czasem wystarczy kilka kryształków Swarovskiego przyklejonych do aparatu

| OlyJedi Awatar inkoguto
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Nie potrzeby, tylko zachcianki. A zachcianki można wzbudzić nie tylko poprzez oferowanie coraz lepszej jakości obrazu. Czasem wystarczy kilka kryształków Swarovskiego przyklejonych do aparatu
    a przeprasza to już specjalność Pentaxa i wara Olkowi od niej
    Acha i co złego to nie ja...
    ----
    moje zdjęcia

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria
    Jeśli już dadzą ostrzenie fazowe, mogliby je lepiej zaimplementować. Czyli, żeby działało także w S-AF jak i C-AF. Nie tylko z "dużymi" szkłami, ale też tymi mikro.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi Awatar szamaniec
    Mieszka w
    Poręba
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Thomasso Zobacz posta
    No toż pisałem o E-3 i E-30 Ten drugi, niższy model i nowa matryca.
    Olkowa tradycja

T.
    A nie było tak że zdjęcia z E30 jednak ustępowały E3, matryca szumiała bardziej ?

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez szamaniec Zobacz posta
    A nie było tak że zdjęcia z E30 jednak ustępowały E3, matryca szumiała bardziej ?
    Chyba nie. Porównywałem. Mam do dziś E-30 i spokojnie zdjęcia z ISO 1000 robię. Więcej do ISO 1200 jestem w stanie doskonałe* zdjęcie zrobić.

* - w zależności od warunków oświetlenia
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Mieszka w
    Poręba
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Chyba nie. Porównywałem. Mam do dziś E-30 i spokojnie zdjęcia z ISO 1000 robię. Więcej do ISO 1200 jestem w stanie doskonałe* zdjęcie zrobić.

* - w zależności od warunków oświetlenia
    Jakoś Ci nie wierzę, ciekawe czy Ktoś jeszcze może to potwierdzić Z całej trójki E3/620/30 ten ostatni chyba najgorszy obrazek posiadał ( poprawcie mnie jeśli jestem w mylnym błędzie

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    E-620 i E-30 miały tę samą matrycę, którą dawała trochę lepszy obrazek, niż E-3.

Mieszka w
    Poręba
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria
    E-620 i E-30 miały tę samą matrycę, którą dawała trochę lepszy obrazek, niż E-3.
    Uważam że wątpię, może w rozpiętości tonalnej ale w niskim iso królem był chyba E3.Zgadzacie się z tą doktryną ?