Ja, ja nie mam nic z nowego mikro, a nawet starego
ps. a powinienem ? moje fotki będą lepsze?
pps. przepraszam, nie mogłem się powstrzymać, wybaczycie? Pliss
![]()
Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo
W zasadzie jedynie takiej, w każdym razie niesłyszalnej migawki, mi obecnie brakuje i czasem by się przydała. Inne rzeczy już mam albo są niezbyt istotne. Aaaa - jeszcze wyłączony ekran przy pracy przez wizjer, mógłby być "gładzikiem" do wybierania punktu AF, jak to zdaje się jest w Panasach.
Szkoda że pewnie spełnią z 10-20% tych życzeń - bo co mieliby poprawiać w nowszych modelach![]()
OM-D E-M5 (Black) + parę stałek
Jest szansa, że w nowym korpusie Olympus pochwali się migawkami:
1. elektroniczną 1/32000
2. mechaniczną 1/16000
Póki co FT3 czyli może prawda, może fałsz.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Wystarczy że dadzą
1. elektroniczną 1/16000
2. mechaniczną 1/8000
A tamte zachowają dla następcy E-M1![]()
OM-D E-M5 (Black) + parę stałek
To chyba jakieś software'owe rozwiązanie jest...? Właściwie nie wiem nawet, czy to działa w raw.
Możnaby pójść jeszcze dalej i wbudować filtr połówkowy z możliwością obracania i przesuwania. Nie musiałbym tachać ze sobą tych wszystkich szyb(pod warunkiem, że działałoby to w rawach).
Pozdrawiam, Tomasz
http://www.tomaszworek.com/
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Te wartości jakby nie patrzeć ładnie pasują w folderku reklamowym obok... szkieł F1.
Ciekawe jak wykastrują z wideo M2, skoro z Sony właśnie wyciekła fotka poprawionej wersji sensorka A7s z elektroniczną migawką, do filmu bajka.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.