skoro ma być pozbawiony ruchomości wyświetlacza i wizjera, to co będzie uzasadniało cenę wyższą od ceny E-PL5?
skoro ma być pozbawiony ruchomości wyświetlacza i wizjera, to co będzie uzasadniało cenę wyższą od ceny E-PL5?
Marketingowcy coś znajdą.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Choćby ta rolka
Poza tym, ma cyfrową poziomicę, czego brak E-PL5 i niższym modelom. A ta poziomica akurat mi się bardzo przydaje.
Mogliby dać też podwójne gniazdo SD, ale to akurat tylko moje marzenie.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Nic to, czekam na GX2 zatem![]()
X-T1, 27mm, 56mm
Jest kolejne potwierdzenie o braku wizjera oraz informacja o prawdopodobnej cenie: z kitem około 1000$
http://www.43rumors.com/ft5-new-e-p5...close-to-1000/
E-620, ZD 14-54/2.8-3.5, ZD 70-300/4.0-5.6, Metz 48 AF-1
czyli wyjdzie taki E-M5 ale:
- bez wizjera,
- mniejszy, lżejszy,
- z czymś tam lepszym np. ISO,
- w podobnej cenie
E-M5 | 12-40 | 75
Gdybacie sobie w oparciu o życzenia, a wystarczy zobaczyć, jak to było do tej pory i spokojnie można założyć, że nowy pen będzie wyposażony we wszystko, co już jest i nic ponadto. Wychodzi zatem typowe ep: rolki, pstryczki i body. Może jakiś programowy gratis w stylu nowych filtrów itp, może ciekawa stylizacja wykończeniowa. Bardzo wątpię, żeby znalazła się tam nowa stabilizacja, ona potrzebuje miejsca, a to się kłóci z korpusami ep.
No, ale może się mylę![]()
Zawsze coś tam było dołożone:
E-P2 - złącze akcesoriów
E-P3 - lampa + dioda wspomagania AF (co do tego drugiego nie mam pewności)
Tak więc sądzę że E-P5 jeśli się pojawi to nie będzie tylko modernizacją E-P3 o lepszą matrycę... no chyba że Olympus postanowił że kolejne bajery zostawi sobie dla kolejnych modeli....
Skoro w przypadku Pena ma być jak zawsze to ja bym się skupił na coraz mniej nieśmiałych plotkach o nowym Panasie G-7. Trochę dziwne, że tak wcześnie - ale z drugiej strony G5 to trochę dziwny model - jedno z lepszych body w swojej klasie z bardzo anachroniczną matrycą, więc może mózgi od zarabiania stwierdziły, że trzeba powalczyć o więcej okruchów z tortu. Inna sprawa, że znając pokręcony w swym racjonalizmie mental mózgów od dorabiania na okruchach to ten G7 może mieć lepszą matrycę wziętą z GH3 ale funkcjonalność gorszą od G3(w końcu trzeba jeszcze wypchnąć G5 z magazynów).
E-P5 mógłby też mieć jakieś uszczelnienia, nie pogniewałbym się
Mam też nadzieję na jakieś nowe szkło. Może w końcu lepszy standard?
Choć podejrzewam, że ten lepszy standard to raczej z nowym OMD, niż z PENem.
Wizjer mógłby mieć blokadę i możliwość odchylenia w dwóch kierunkach.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA