Bardzo ładnie i ciekawie. Czekam zatem![]()
Bardzo ładnie i ciekawie. Czekam zatem![]()
moje wątki 1. Malta i Gozo 2. Z łąk i pol...
I ja![]()
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Ciekawie opowiadasz i ciekawe zdjecia. Czekamy na nastepne![]()
Piekne zycie i zabawa.
Dziękuję za miłe słowa, chyba się zarumienię
stęskniliście się? No to jadziem - miało być po niemiecku i będzie. Na razie bez bira i wurstów, ale jak zgłodniejecie to może coś zaserwuję
Przechodzimy na drugą stronę Mostu Staromiejskiego skąd wąską, brukowaną uliczką wspinamy się pod kościół Św. Piotra i Pawła.
214.
Na przykościelnym placu napotykamy kuglarzy zabawiających gawiedź historią w nieznanym mi języku. Chodziło chyba o to, że jakiś pan jakieś pani, potem ta pani tego pana... no właśnie, nie wiem o co chodziło ale chyba było wesoło sądząc po rozbawionych obliczach zgromadoznych
215.
Idąc dalej ulicą o zaskakującej nazwie "Przy Kościele św. Piotra" (serio tak się nazywa, Bei der Peterskirche) mamy okazję podziwiać mistrzów różnych cechów - a raczej Gild, których wyroby można kupić na ulicznych stoiskach.
Mamy tutaj garbarza,
216.
mamy kowala,
217.
mamy też mincerza
218.
Z wolna przeciskamy się w dzikim tłumie ku Untermarkt, czyli Rynkowi Dolnemu, gdzie pod ustawioną sceną czterech wojów próbuje zbałamucić białogłową.
Pierwszy od prawej, czerwony w białej szlafmycy jest najbardziej pewny swego, bo ma tasak i armatę. Brzuchaty brodacz chwilowo wypadł z konkurów, nasunął hełm na oczy i postanowił się zdrzemnąć. Znajdujący się pomiędzy brodaczami mikrus płacze wiedząc, że nie ma szans w tak doborowym towarzystwie. Panna jednak swe oczy zwraca ku ostatniemu z wojów, w czerwonym kubraczku i z największą pałką. Ten zaś stoi niewzruszony niczym posąg.
219.
220. W tym czasie władanie na scenie przejął średniowieczny Nergal, niemiłosiernie znęcając się nad publiką swoją grą na dudach. Uciekłem stamtąd szybko. Moje uszy są chyba zbyt wrażliwe na tak głośny instrument.
Jak widać poniżej w naszych zachodnich sąsiadów zawód fotografa jest bardziej doceniany![]()
221.
Zgłodnieliście po spacerku? Skoro już się zatrzymaliśmy przy budce z jadłem to kto zgadnie co będzie tematem kolejnych zdjęć?![]()
Tam jednak pisze: "Peterstrase"(jak się pisze ostre S z polskiej klawiatury?)
A co do wyżerki to pusto. Wszystko wszamali![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Bo Peterstrasse to boczna od Bei der Peterskirche -> click!Tam jednak pisze: "Peterstrase"![]()
(jak się pisze ostre S z polskiej klawiatury?)
podwójne s czyli SS tylko z małej
co do wyżerki to pusto. Wszystko wszamali
głodny byłem
petreq
Pajda z ogórkiem, cebulą i kiełbasą. Niam, niam, mniam, jadłbymZe szmalcem rzecz jasna.
Druh Synchro dwie Smieny dawno sprzedane. Zenit E w szafie. W cyfrze Olympus SZ-30 MR do robienia filmików i do noszenia w kieszeni, E 420 z kitem 17,5-45 mm zepsuł się, więc zastąpił go M 10 tez z kitem większym . Jeżdżę Laguną z 1998 roku.Mniej znaczy więcej.
ß - wkleiłem sobie![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||