"Trzeba się uczyć grać nie od tych co robią instrumenty, ale od tych co umieją grać" - Galileusz
popatrzna.blogspot.com
dzięki za wskazówki - będę o nich pamiętał przy następnych zdjęciach. Dużo problemu sprawiają mi jeszcze kolory. Na zdjęciach są jakby "przepalone". Histogram w rawach nie pokazuje żadnych przepałów, mimo to kolory zlewają się ze sobą. Już lepiej wygląda JPEG z aparatu niż wywołany RAW.
Pewnie byłoby lepiej, ale i inaczej. Chciałem pokazać baner z napisem "zasmakuj w tradycji" zestawiony z toi-toiami w tle i panią w stroju z epoki, która przypadkiem pojawiła się w tym miejscu.
Niestety samo zdjęcie kiepsko mi wyszło i chyba na nic próba jego ratowaniaNic to, są kolejne do zrobienia
![]()
Zainteresowanym z przyjemnością udostępnię prezentowane w moim wątku "ravbog - próba sił" zdjęcia do samodzielnej edycji, ale mam prośbę aby ich w nim nie publikować. Będę je wówczas wstawiał do wątku "Co poprawić w tym zdjęciu?".
Najbardziej podoba mi sie 103, na 102 platki kwiataka zlewaja sie moim zdaniem w jedna plame, zwlaszcza po lewej stronie.
Xz-2 || Ocena moich zdjec: Pierwsze koty za ploty... poczatki z fotografia
ssonic
to prawda, właśnie o tym pisałem we wcześniejszych postach. Za radą ravbog-a muszę wrzucić ORFa do wątku o poprawianiu zdjęć i zobaczymy czy forumowi spece pomogą. Starałem się trochę poprawić tą plamę desaturacją i kontrastem, ale nie udało się dużo poprawić.
Hej, muszę sobie te Twoje boje na spokojnie obejrzeć w wolniejszej chwili.
...
Jako poszukiwacz miejsc opuszczonych i zmurszałych, zatrzymałem się na dłużej przy serii o Pawilonie Czterech Kopuł.
Wiesz może, czy można tam jeszcze wejść i jaki jest obecny stan wnętrz, czy są one już może po remoncie ?
Poza tym wpadły mi w oko 67 i 68.
Ostatnio edytowane przez Dzuiko ; 15.10.14 o 13:36
Ostatnie bardzo tajne. Pozdrawiam.
E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=