Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: Tablet + dysk zewnętrzny do zgrywania zdjęć

| OlyJedi Awatar sepi19
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria

Odp: Tablet + dysk zewnętrzny do zgrywania zdjęć

Osobiscie odradzam tablet, jeśli chodzi o funkcjonalność , to moim zdaniem tylko fajny gadżet, ale tylko do przegladania/pokazania komuś fotek. Ostatnio przerabiałem temat i skończylo się na kupieniu netbooka (mój wątek rubinar 500). Nie twierdzę ,że się nie da, tylko w tej chwili jest więcej problemów niż korzysci. W cenie sensownego tabletu (matryca, bebechy ) kupisz naprawdę konkretnego netbooka, a różnica polega na tym, że masz klawiaturę i o tyle jest większy a zarazem wygodniejszy. Nie wspomnę juz o Win. Jest to tylko moje osobiste zdanie na ten temat, wybór nalezy do Ciebie.
    Ostatnio edytowane przez Iwo ; 10.01.13 o 00:20 Powód: ortografia
    Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo

| OlyJedi Awatar eFiX
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

w cenie dobrego tabletu mozna kupic 13" samsunga na i3, do i5 trzeba już trochę dołozyć... i to jest nieporównywalnie wiekszy komfort pracy.

żeby nie było, mam netbooka (MSI Wind U120) i tablet (motorola Xoom).
    Z netbooka korzystam tylko na zleceniach do backupowania danych, Tabletu uzywam własciwie codziennie, do działań ktore nie wymagaja uruchamiania komputera. Ale chodzi mi po głowie zamiana netbooka na własnie taka 13" samsungo-aluminiowa perełke. Nie jest to kosmicznie wydajne, ale duzo wygodniejsze niz netbook. a Wiem bo stawialem na takim wlasnie 13" samsungu system i mialem go w firmie przez dzień. Fajny. Bardzo fajny.
    Ostatnio edytowane przez eFiX ; 9.01.13 o 19:52
    [5Dmk3] ----- [IRC] ------ [Klik!]
    Jestem wredny i się czepiam. Ostrzegam uczciwie.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cos slyszalem,ze w MM do jakiegos samsunga 46" dokladaja tableta.Ten samsung kosztuje cos 1400€ razem z tym tabletem

| OlyJedi Awatar micky
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Cos slyszalem,ze w MM do jakiegos samsunga 46" dokladaja tableta.Ten samsung kosztuje cos 1400€ razem z tym tabletem
    eeeee.... pewnie to badziewie dodają Lenovo IdeaCenter Horizon Table PC http://natemat.pl/46323,gigantyczny-...y-z-targow-ces

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez pers Zobacz posta
    W innym watku zdecydowana wiekszość poleciła powyzsze rozwiązanie zamiast netbooka. W sumie dałem się przekonać ale jak to mam w zwyczaju poczytałem trochę o tabletach i ze zdziwieniem stwierdziłem, że to nie jest takie proste. Tablet wyjety z pudełka nie umożliwia zgrywania zdjęć na dysk zewnetrzny. Trzeba zrobić jakiegoś roota, wgrac sterowniki. Wiele osób pisze, że to prosta czynność ale patrząc na watki związane z tym zagadnieniem nie wydaje mi się to takie proste.

Mam pytnie do uzytkowników tabletów - czy sa na rynku jakies modele, które umozliwiają zgrywanie zdjęć z tabletu na dysk zewnętrzny bez konieczności robienia roota? Ewentualnie jakies płatne oprogramoawanie to umożliwiające?

Wstepnie myslałem o Google Nexus 7 i on ma mozliwość zakupu oprogramowania ale tylko umozliwiającego zgrywanie z pendriva na tablet ale już z tabletu na dysk zewnetrzny czy pendrive sie nie da.

Witam !

MyTab7 z Androidem 4.0.4 bezproblemowo czyta zewnetrzne dyski (FAT jak i NTFS).

Pozdrawiam
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria
    Zmienilem laptopa na tablet do zdjęć.
    Duzo poreczniejszy i szybszy.
    Dla mnie wystarczy i bardzo mnie cieszy taka zamiana
    Ale widać nie każdemu sluzy.

pozdrowionka
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

| OlyJedi Awatar LuiN
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria

Odp: może jednak mocniejszy netbook?

Cytat Zamieszczone przez Iwo Zobacz posta
    Czytając o paru tabletach stwierdziłem, że większość (wszystkie?) mają jedną wadę - prawie zerową możliwość upgrade'u. (...)
    Czy znacie jakieś tablety z możliwością późniejszego rozszerzenia możliwości - przez klawiaturę itd - jakkolwiek?
    Niemal wszystkie nowe tablety z Windows 8 mają możliwość rozbudowy specyfikacji. No i da się na nich odpalić desktopowe aplikacjie.
    E-M5 | E-M5 Mark II | EM-1 Mark II
    7-14 F2.8 | 25 F1.2 | 45 F1.2 | 45 F1.8 | 60 F2.8

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zabłudów
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez pers Zobacz posta
    ...Tablet wyjety z pudełka nie umożliwia zgrywania zdjęć na dysk zewnetrzny...
    Mój XT2 umożliwia. Nawet LR i PS na nim mam. I monitor zewnętrzny. I stacje dokującą. Właściwie już tylko na nim pracuję.
    Jaka wygoda obróbki pen-em od razu na ekranie!
    Pozdrawiam.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar yamada
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    255
    Moja galeria

tyle że te z wn8 kosztują więcej. Szkoda ze kolega pers nie zawarł tu informacji z tamtego wątku, budżet do 1000zł i że ma już w domu dobry laptop 17".

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Tak, yamada ma rację - ja głównie korzystam z mojego notebooka i to się nie zmieni. Tablet/netbook to wyłącznie narzędzie do internetu i przechowywania zdjęć (na zewnetrznym HDD) podczas wyjazdów. Tyle tylko, że te wyjazdy często trawają 3-5 tygodni więc chciałbym aby sprzet był w miare wygodny i praktyczny.

No nic właśnie się wybieram do rtv-euro-agd i zobacze tego Asusa Transformera za 1300 zł i netbooka HP mini za 900 zł.