tom3cki....ja Ci dam radę:
Weź aparat w łapki i idź robić zdjęcia...niekoniecznie w domku![]()
@ tom3cki
Ponieważ jesteś tu chyba nowy to takie dwa wyjaśnienia:
1) Jak gdzieś na Forum zobaczysz tekst o przeliczaniu ekwiwalentu GO to autorem na pewno będzie fret - i nawzajemjak zobaczysz gdzieś post fret'a to na pewno będzie o przeliczaniu ekwiwalentu GO. Takie Hobby tego pana, ale nie można mu w tym logiki odmówić
2) Jest zwyczaj, że debiutanci wrzucają zdjęcia do "Wątku dla początkujących" a gdy już pokażą że mają coś do pokazania to admiralicja forumowa przenosi wątek do Oceny zdjęć. Owszem, można zaczynać i od tego działu. Forum nie takie debiuty widziało (onegdaj ktoś wrzucił zdjęcie nocnika, w dodatku z zawartością) ale musisz się liczyć z ostrą krytyką![]()
Trzecie byłoby fajne jakby IKEA była cała.
Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
Ogromne dzięki za konstruktywne opinie i porady![]()
Rzeczywiście chyba w złym miejscu zacząłem ...
Foty trochę jak sample. Trudno powiedzieć dobre/złe. Dla mnie nijakie - ale może to dopiero rozgrzewka.
Witaj tom3cki. Ochłoń po zakupie nowego sprzętu, zastanów się co chcesz fotografować, podejrzyj jak to robią inni (szczególnie sposób kadrowania i kompozycji zdjęcia). Uszczypliwe i złośliwe komentarze "olewaj", krytykę przyjmuj "na klatę" i wyciągaj z niej wnioski. Słuchaj porad.
Powodzenia, pozdrawiam.