Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Nikon S200, S500 ewentualnie inny - aparat na kazda okazje

Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Nikon S200, S500 ewentualnie inny - aparat na kazda okazje

Witam!

Rok tem zwrocilem sie do was z prosba o pomoc przy wyborze aparatu i wybor padl na Olympusa SP350. Z aparatu bylem bardzo zadowolony, jednak jakis czas temu zostal mi skradziony i stoje przed ponownym dylematem jaki kupic... W zwiazku z tym, ze nie mialem nigdy czasu bawic sie manualnymi ustawieniami i nigdy z tego nie korzystalem postanowilem, ze tym razem bedzie to "malpka" i stawiam na wielkosc kieszonkowa.
    W zwiazku z tym, ze nie dysponuje w temacie aparatow duza wiedza prosze o pomoc przy wyborze. Zdaje sobie sprawe, ze z kieszonkowych aparatow duzo nie wycisne,ale zalezy mi praktycznie tylko na dobrej jakosci zdjecia i rozmiarze aparatu.

Oto warunki jakie musi spelniac:

Liczba megapikseli : wystarczy +/- 6;
    Zoom: zoom ok 3 - nie jest zbytnio istotny parametr;
    Cena : Na sam aparat do 900 zł;
    Użytkownik: Amator;
    Zastosowanie: Zdjęcia typu: imprezy, wakacje, "życie chwytane na gorąco", spotkania z przyjaciółmi.
    Inne: stabilizacja obrazu, ładne, ostre, nasycone kolorami zdjęcia, ręczny wybór trybu fotografowania, możliwie krótki czas reakcji, dobra optyka;

Po wstepnej selekcji wyroznilem takie modele:
    - Sony DSC W80
    - Nikon CoolPix L12
    - Nikon CoolPix S200/S500
    Co sadzicie o marce Samsung i Casio ?? Moze cos z Olympusa ??

Co sadzicie o tych modelach ??? Moze ktos mial kontakt z jakims innym lub nowszym modelem i jest w stanie polecic cos dobrego??

| OlyJedi Awatar Don Pedro
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    wodzio w tej cenie i z przedstawionymi wymogami to polecam Canona A570IS, jakość fotek gwarantowana , z tych co wymieniasz wybrałbym Nikona L12 w czarnym kolorze, a z Olympusa w tej cenie to mju760 Samsungi nie sa złe, ale podobno mocno szumią i z mojego doświadczenia /A7- dobrze wyposażony samsung, który mało szumi, bo maxISO to 400/ wynika że maja zbyt blade kolory. Jednak jak zależy Ci tylko na super nasyconych/ rzekłbym aż przesyconych/ kolorkach to może jednak Sony W80 Ugruntowaną renomę maja małpki Fuji np. F31fd za doskonała jakość obrazu przy wysokich ISO Wybór jest trudny, zwłaszcza, że po roku każdy nowy aparat o tych wymogach jest lepszy, a to zawsze budzi obawy, czy dobrze wybrałem-wybrałeś. Ja mam E400 i tu na tym forum jest wielu oponentów tego aparatu, ale nie zrażony ich opiniami go kupiłem i to było własnie to!. Fotografia ma cieszyć, a wybrane przez Ciebie ww aparaciki powinny to zapewnić. Pozdrawiam.

| OlyJedi Awatar ziemia01
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Siła reputacji
    74
    Moja galeria
    Podobno Fuji F31fd jest dobre.

Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Dzieki za odpowiedz.

Wszyscy chwala aparaty Canona serii A i Fuji FXX, wszystko by było super gdyby nie to ze napalilem sie na aparaty o polowe cienszy od tego fuji, taki co by wskoczyl do kieszen i nie bylo by go czuc ani widac

Nie wiem czy ten Fuji F31fd jest nowym wypustem, bo po sprawdzeniu w lokalnych sklepach nie ma go cenniku. A co sadzicie o modelu F40fd ??? Na zdjeciu wydaje sie byc calkiem cienki i o przyjemny dla oka, parametry i jakosc zdjec tez ma jak poprzednik ???

A aparaty Sony faktycznie mocno przesycaja kolor zdjecia ??? Jest to dostrzegalne przez amatorskie oko ??