nie do końca, TG2 ma tryb A, priorytet przysłony a to już pozwala na jakąś kontrolę, brak Raw spokojnie da się wtedy przeżyć.
nie do końca, TG2 ma tryb A, priorytet przysłony a to już pozwala na jakąś kontrolę, brak Raw spokojnie da się wtedy przeżyć.
to sprawia że kusi mnie ten aparacik, nie cierpię trybu auto, a tu jest tryb którego często używam.
Ciekawe jeszcze czy tryb A można połączyć z tym makro?.
TG-1 kupiłem do zadań specjalnych (bieganie, pływanie kajekiem itp.). Obrazek mnie nie zachwyca, ale do takich dokumentacyjnych zastosowań wystarcza.
Do innych celów to nie wiem, czy nie lepiej zainwestować w coś w rodzaju XZ-2 albo XZ-10.
do innych celów mam OM-D, kombinuję nad czymś do bardziej ekstremalnych zastosowań. Póki co myślę czy bawić się w aparat czy moze lepiej kamerkę w stylu hero goPro
Recenzja TG-2 na http://www.dpreview.com/reviews/olympus-tg2/
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Nie bardzo to rozumiem. Mam TG-1 jako aparat podręczny i jestem z niego w pełni zadowolony.
Zdjęcia robi na bardzo przyzwoitym poziomie, i nie mam do nich zastrzeżeń. Brakuje mi jedynie RAW.
Ale ideałów nie ma.
Pozdrawiam
---------- Post dodany o 00:38 ---------- Poprzedni post był o 00:31 ----------
Jedno drugiego nie zastąpi, mogą się tylko uzupełniać.
Pozdrawiam
Kupiłem ok miesiąca temu TG2 i niestety nie zdążyłem się nacieszyć aż tu nagle przestał działać AF. Aparat po uruchomieniu wyostrzy pierwszych kilka zdjęć i koniec. Po naciskaniu spustu kompletnie nie ostrzy. Spotkaliście się z czymś takim może?
Druga sprawa to czy jest to normalne, że aparat ustawia przysłonę w trybie A tylko w 3 wartościach? Czyli np na 25mm jest możliwość ustawienia przysłony 2, 2.8; 8. I to wszystko. Nie znalazłem informacji w instrukcji.