Strona 8 z 11 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 110

Wątek: najtańszy bezlusterkowiec lepszy od najlepszego kompaktu. prawda czy fałsz?

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar yamada
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    255
    Moja galeria

Odp: najtańszy bezlusterkowiec lepszy od najlepszego kompaktu. prawda czy fałsz?

I dobrze, XZ2 to fajny sprzęt idący w dobrym kierunku. Jedyne czego mu brak to właśnie 1" matrycy i byłby idealny.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Odp: najtańszy bezlusterkowiec lepszy od najlepszego kompaktu. prawda czy fałsz?

Cytat Zamieszczone przez themoth Zobacz posta
    ponieważ jesteśmy w OlyKlubie
    to skonstruuję retoryczne pytanie w następujący sposób:
    A)EPL1+17f2.8 (699+948=)1647PLN czy
    B)XZ-2 za 2248PLN?
    nie piszcie proszę: To zależy od potrzeb.
    po prostu dla Was: TRUE/FALSE, TAK czy NIE, A czy B?

dla mnie EPL1.
    *retoryczne- nie wymagające odpowiedzi

O co chodzi? Piszesz, że pytanie nie wymaga odpowiedzi, a potem upominasz się o TRUE lub FALSE. Wyluzuj, porób trochę zdjęć i świat znów będzie piękny

| OlyJedi
    Mieszka w
    biesy i czady
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

aleście się zawzięli na tą wielkość matrycy, nic tylko wielkość i wielkość. skoro tak wam zależy na wielkości matrycy, to dlaczego wybieracie peny z takimi "picznymi" matryczkami? nie oszukujmy się, m43 to małe matryce, często w stosunkowo dużym i ciężkim korpusie (g3, g5, omd), niewiele mniejszym od luster entry level posiadającymi znacznie większe matryce. wobec tego całego uwielbienia i wychwalania pod niebiosa systemu m43, proponuję dać tym biednym kompaktom spokój, penom i omd trochę wytchnienia (jakiś mały urlop, bo im też ta walka na zdrowie nie wyjdzie ), i zakupić aparaty z FF i cieszyć się z najlepszych na świecie zdjęć
    ten wątek przypomina mi wątki z innych forum i rozmowy z lustrzankowcami, którzy też nie dopuszczają do siebie myśli, że zdjęcia można robić czymś innym niż lustrem
    życzę więcej dystansu i dużo świetnych fotek
    pozdrawiam

Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    255
    Moja galeria

goldsier, a czy ja narzekam? Zmieniłem lustro wcale nie amatorskie na OM-D, nigdzie nie wychwalam papierowej GO, kosmicznego używalnego ISO, osobiście piszę cały czas na luzie i z dystansem. Ot zeszło na matryce i na to co by było fajne. Chętnie bym pofocił tylko leżę w domu chory więc rozmowa na forum jest dla mnie ciekawszą alternatywą niż TV.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Tarnów/Kraków
    Siła reputacji
    81
    Moja galeria

A to zdrówka życzę

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez yamada Zobacz posta
    ... Chętnie bym pofocił tylko leżę w domu chory więc rozmowa na forum jest dla mnie ciekawszą alternatywą niż TV.
    http://www.sjp.pl/alternatywa

| OlyJedi Awatar eFiX
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez goldiesr Zobacz posta
    aleście się zawzięli na tą wielkość matrycy, (...) życzę więcej dystansu i dużo świetnych fotek
    Ja Ci powiem nawet, ze niektorzy na tym forum własnie ta droga poszli, i obecnie zdjęciuja sobie tymi złymi nie-cropowymi aparatami. Zapominasz tylko o tym, że fakt zmiany systemu, nie odbiera im jednocześnie prawa do wypowiadania się, i zabierania głosu w dyskusji na jakiś temat.

P.S ja tam zdjęcia robie aparatem, ale widzialem juz takich, co robili lustrem
    [5Dmk3] ----- [IRC] ------ [Klik!]
    Jestem wredny i się czepiam. Ostrzegam uczciwie.

Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    255
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    no właśnie mam 2 możliwości albo patzreć na tv albo pisać na forum ewentualnie pisać sobie na forum przy włączonym TV
    Forum jest alternatywą dla TV
    TV jest alternatywą dla forum

| OlyJedi Awatar eFiX
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    cyt. "potocznie: inna możliwość, inne rozwiązanie, np. alternatywa dla planu gospodarczego;"

To troche jak z tym "Strasznie Cie kocham". Potocznie poprawnie, logicznie nie do końca.
    [5Dmk3] ----- [IRC] ------ [Klik!]
    Jestem wredny i się czepiam. Ostrzegam uczciwie.

Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    255
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez eFiX Zobacz posta
    Ja Ci powiem nawet, ze niektorzy na tym forum własnie ta droga poszli, i obecnie zdjęciuja sobie tymi złymi nie-cropowymi aparatami. Zapominasz tylko o tym, że fakt zmiany systemu, nie odbiera im jednocześnie prawa do wypowiadania się, i zabierania głosu w dyskusji na jakiś temat.

P.S ja tam zdjęcia robie aparatem, ale widzialem juz takich, co robili lustrem

fajne to zdjęcie...

Dodam, są i tacy co w drugą stronę poszli, z tego extra super większego na mikro... i też mają swoje zdanie... Nie zawsze Ful...jest naj.