I dobrze, XZ2 to fajny sprzęt idący w dobrym kierunku. Jedyne czego mu brak to właśnie 1" matrycy i byłby idealny.
I dobrze, XZ2 to fajny sprzęt idący w dobrym kierunku. Jedyne czego mu brak to właśnie 1" matrycy i byłby idealny.
aleście się zawzięli na tą wielkość matrycy, nic tylko wielkość i wielkość. skoro tak wam zależy na wielkości matrycy, to dlaczego wybieracie peny z takimi "picznymi" matryczkami? nie oszukujmy się, m43 to małe matryce, często w stosunkowo dużym i ciężkim korpusie (g3, g5, omd), niewiele mniejszym od luster entry level posiadającymi znacznie większe matryce. wobec tego całego uwielbienia i wychwalania pod niebiosa systemu m43, proponuję dać tym biednym kompaktom spokój, penom i omd trochę wytchnienia (jakiś mały urlop, bo im też ta walka na zdrowie nie wyjdzie), i zakupić aparaty z FF i cieszyć się z najlepszych na świecie zdjęć
ten wątek przypomina mi wątki z innych forum i rozmowy z lustrzankowcami, którzy też nie dopuszczają do siebie myśli, że zdjęcia można robić czymś innym niż lustrem
życzę więcej dystansu i dużo świetnych fotek
pozdrawiam![]()
goldsier, a czy ja narzekam? Zmieniłem lustro wcale nie amatorskie na OM-D, nigdzie nie wychwalam papierowej GO, kosmicznego używalnego ISO, osobiście piszę cały czas na luzie i z dystansem. Ot zeszło na matryce i na to co by było fajne. Chętnie bym pofocił tylko leżę w domu chory więc rozmowa na forum jest dla mnie ciekawszą alternatywą niż TV.
A to zdrówka życzę![]()
Ja Ci powiem nawet, ze niektorzy na tym forum własnie ta droga poszli, i obecnie zdjęciuja sobie tymi złymi nie-cropowymi aparatami. Zapominasz tylko o tym, że fakt zmiany systemu, nie odbiera im jednocześnie prawa do wypowiadania się, i zabierania głosu w dyskusji na jakiś temat.
P.S ja tam zdjęcia robie aparatem, ale widzialem juz takich, co robili lustrem