uszy do góry, może nie aż tyle
uszy do góry, może nie aż tyle
No, to ja sie nie dziwie, ze do olimpusow nie bede mieli... :/[/b]Zamieszczone przez Artografix
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
Dostałem odpowiedź ze sklepu:
Ja kupiłbym na pewno.Zamieszczone przez Artografix
A czy znajdzie się jeszcze trzydziestu dziewięciu chętnych?
Co prawda ja dopiero mam zamiar (pewny) kupić 510 ale już mógłbym się zapisać na listę społecznąZamieszczone przez Woytec60
I ja też - choć jeszcze czekam na 510.
Pozdrówka.
Karolu chyba zapomniałes jak chłopaki z rok temu próbowali wystrugac z drewna grip do E500 , teraz jest prawdziwy grip do E510 działa spust migawki , można nawet załadowac 2 akumlatory i co dalej narzekanie .Zamieszczone przez KaarooL
Też jestem bardzo zainteresowany aparatem E510 ale on ma jedną wade jest dla moich łap za mały, wiec jesli bedzie w sprzedaży grip to kupie E510 jesli nie kupie d80.
Napisałem do Ownuser no i odpisali po kilku dnaich .
"We are sorry to reply your letter now. Sorry for your inconvenience. If you want to purchase the battery holder for Olympus e510, you should visit our website http://www.ownuser.com.tw/e_agent_3.htm
It shows all prices, payment and how to buy our products. Besides price of the product$119, you have to pay transportation costs about $ 41 and administration fee $20. The total cost is $180.
Moreover, in order to celebrate our second anniversary, we will introduce three sales promotion programs soon. We suggest you take the programs because it saves your money.
For further information, please visit our website and feel free to contact us. We are looking forward to your letter."
Wychodzi na to że nie za bardzo będzie sie opłacać dawac na niego ponad 180$.
Lepiej bedzie zrobic jakąs liste chętnych i poprosić jakiegoś dystrybutora żeby je sprowadził np Artografix wtedy powinno być taniej.
Może te promocje, zapowiadane wkrótce, będa korzystne?
Trzeba trochę poczekac.
marze o gripie do e 500 - gdzie mozna go dostac. Tak samo mi powiedziano u dystrybutora (agro....) ze nie ma zainteresowania tymi gripami. A my to co ? pies
Wojtku, jak widać ta promocja, to raptem 10$ mniej .... ja najprawdpodobniej bym się na to pisał, ale:Zamieszczone przez Woytec60
- musiałbym to to pomacać (plastik plastikowi nierówny)
- zobaczyć czy na pewno to działa (nie ma opźnień migawki itp)
W chwili obecnej daję 50% na tak
/EDIT
Nie wiem czy ktoś zauważył, ale ten KLOC waży 450g!! To ciut więcej niż samo body!
Jakby podpiąć do body i KLOCa starego 40-150+FL50+aku, to ma się w ręku prawie 2Kg!! Rety, to od razu powinni dodawać mocniejszy pasek na szyję i monopod
/EDIT2
A może mają dealera w Germanii lub UK?? Stamtąd sprowadzić to już nie byłby taki problem ...
/EDIT3
Sorki za ciągłe przedłużanie mojej odpowiedzi, ale ciągle znajduję coś nowego (denerwującego) - właśnie porównałem zdjęcia z E-510 i E-500 i na tych drugich nie ma nigdzie kabla łączącego KLOCa z aparatem - czyżby nie działał spust?? Poza tym jak on przekazuje zasilanie do aparatu skoro oba modele nie mają podłączenia do zewnętrznego zasilania? Jak dla mnie to bardziej wygląda jak uchwyt z przechowalnią akumulatorów ... to zdecydowanie trzeba przetestować przed zakupem bo coraz bardziej wygląda to na jakiś dramat ...
Pozdrawiam, Robert
Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
... a jest ... żółta łódź podwodna ....
Nie będzie działał spust w E-500.Zamieszczone przez RobertW3D
W E-500 i w E-330 nie ma wyprowadzeń na wężyk.
W E-1 i E-300 (i w paru kompaktach) są wyprowadzenia pod akumulatorem.
W E-400, E-410 i E-510 (i w paru kompaktach) jest wyprowadzenie na wężyk w udziwnionym USB
Zasilanie przekazuje pewnie tak jak każdy normalny grip - tą samą drogą co zwykły akumulator.Zamieszczone przez RobertW3D
Nie ma kabla.
Wyciągasz akumulator, odpinasz klapkę od akumulatora, przypinasz grip. I to wszystko.