|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Tu łatwiej się dostaćhttps://docs.google.com/document/d/1...sle=true&pli=1
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
-----
Pytam się Ciebie czy dają za darmo CS2? Ja w firmie obecnie nie mogę tego ściągać na próbę, gdyż korzystam na Starówce w Zamościu z takiego gówna darmowego (w domu sprawdzę na normalnym internecie)... Sprawa rawów jest bez sensu... Nie przy tych numerach Photoshopa...Właściwie do dobrej obróbki wystarcza Elements 2 , a Rawy (Orfy Olymusa) można zrobić w innym programie ... Jednak pełnię swobody daje mi CS4 (Przy CS5 musiałbym zmienić sprzęt)
Ostatnio edytowane przez irek50 ; 7.01.13 o 23:16
Ja uzywam normalnie CS3, i nie widze powodu do zmiany na 5 lub 6. miałem triale zainstalowane, i jakos... nie widze o co tyle szumu.
A zakup cs5 albo 6 zeby mi acr nowy chodził jest bez sensu.
--------------
Nie każdego stać (albo ma inne wydatki) na legalny nawet CS2 . Jasne , że te wyższe numery to fanaberie, ale przy drogim nowym sprzęcie są jednak lepsze... Niższe numery photoshopa nie pazwalają instalować uaktualnień do wywoływania rawów z nowszych aparatów...
Irek.Juz kupno drogiego aparatu i gamy szkiel dla kogos kto po sumie foteczki robi okazjonalnie to juz fanaberia.No ale jak to tak do Egiptu z malpka toz to nie wypada.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Nie ma co się ekscytować póki co - Apple na swoim forum napisało, że licencja jest ważna tylko jeśli ktoś wcześniej kupił CS2 czy pozostałe udostępnione aplikacje.
Być może jeszcze zmienią politykę, bo o Adobe stało się nagle bardzo głośno i może wyjść z tego niezły smrotek negatywnie działający na wizerunek firmy.
E-M5 | E-M5 Mark II | EM-1 Mark II
7-14 F2.8 | 25 F1.2 | 45 F1.2 | 45 F1.8 | 60 F2.8
Zaryzykowałbym stwierdzeniem, ze wiekszosc ludzi i tak nie jest w stanie wykorzystac nawet 20% mozliwosci jakie daje CS2, a co dopiero CS5 czy 6. Jedyny plus nowych shopów to ACR, ktory radzi sobie z plikami o niebo lepiej. Ale do wywoływania mozna kupic za duzo mniejsze pieniadze LR'a, C1 albo cos innego.