LuiN używasz jakiś zamienników baterii do X10 ?
LuiN używasz jakiś zamienników baterii do X10 ?
Jeśli chodzi o sprzęt do filmowania, spróbuj, może tu coś znajdziesz: http://www.cyfrowe.pl/kamery-cyfrowe...p/22/Sony.html
Nawet najlepszy aparat fotograficzny nie zastąpi kamery cyfrowej i możliwości filmowania w jakości FullHD. A przecież jakość w filmowaniu jest ważna, nawet jeśli imają to być rodzinne uroczystości czy pierwsze zabawy dziecka.
Znajomy poprosił mnie o pomoc przy zakupie aparatu. Od niedawna ma Nikona Coolpic z jakimś sporym zoomem ale narzeka na ubogie sterowanie, nierównomierną prace i kiepską stabilizację.
Wymagania:
- kompakt, nie chce wymiennej optyki
- musi mieć nastawy manuane
- b.dobre auto
- dobry zoom ze stabilizacją - trochę się marszczy jak mówię, że 4-5 krotny powinien wystarczyć.
- filmy, mówi, że nie muszą być super ale chce aby video poprawnie pracowało wszędzie gdzie będzie potrzebne.
Pokazałem mu XZ-2, LX7, Canona G15 - podobały się ale ten zoom taki krótki
Może pokaże mu Nikona P7700 ale czy video jest tam wystarczająco dobre?
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
- dobry zoom ze stabilizacją - trochę się marszczy jak mówię, że 4-5 krotny powinien wystarczyć.
Przy dużym zbliżeniu z ręki żadna stabilizacja nie pomaga - trzęsie okropnie.Wiem z doświadczenia z szesnastokrotnym zoomem,nie używam, bo przy większym zbliżeniu obraz nie do oglądania jest. Chyba, że będzie używał statywu to jest O'k.
Druh Synchro dwie Smieny dawno sprzedane. Zenit E w szafie. W cyfrze Olympus SZ-30 MR do robienia filmików i do noszenia w kieszeni, E 420 z kitem 17,5-45 mm zepsuł się, więc zastąpił go M 10 tez z kitem większym . Jeżdżę Laguną z 1998 roku.Mniej znaczy więcej.
Druh Synchro dwie Smieny dawno sprzedane. Zenit E w szafie. W cyfrze Olympus SZ-30 MR do robienia filmików i do noszenia w kieszeni, E 420 z kitem 17,5-45 mm zepsuł się, więc zastąpił go M 10 tez z kitem większym . Jeżdżę Laguną z 1998 roku.Mniej znaczy więcej.
Panasonic GF.. GX.. G.. GH.. (w zależności od portfela i dostępności hacka do konkretnego modelu z personalview) + 20mm f1,7 lub jakiś c-mount do 300zł
Ciężko będzie o coś mniejszego z takimi parametrami do tej ceny
5Dmk1,17-35/2.8-4, 35/1.4, 85/1.8 + GH2+G6 20/1.7 + 45/1.8
www.barwyslubu.pl
Nex-5n plus 18-55. Stabilizacja w szkle, kupiłem i jestem mega zadowolony szczególnie z rozmiaru aparatu z matrycą apsc.
To ma być zdecydowanie kompakt z dobrym wideo.
Na razie prowadzi Nikon P7700.
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
Ponoć bardzo dobre wideo mają aparaty Sony. Może Sony hx50?