Strona 8 z 22 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 212

Wątek: Fuji X20

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Odp: Fuji X20

A skąd wiesz, że są problemy z AF? Miałeś, widziałeś, używałeś? Przypominam sample z Fotopolis z jakiegoś bezlusterkowego Panasa - dosłownie wszystkie nietrafione z ostrością. A nikt jakoś wtedy nic nie pisał o AFie, tylko oczywistym było, że operator aparatu spartolił robotę.

No i jaki znowu system bez szkieł? Przecież to kompakt.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria

epikure,

sprawa jest prosta... albo fuji bierze idiotow do robienia oficjalnych zdjec testowych, nie wiem w koncu to Heliasz, albo po prostu cos nie helol ze sprzetem.

I tu patrzac na caloksztalt modeli serii X zaden nie blyszczy afem czy to x1pro czy xe czy takie podstawowe x10.

Czy na prawde sadzisz, ze fuji w x20 wykonalo krok milowy w tym kierunku z x10? Przyspieszyli z afem, owszem zgodze sie ale co do celnosci, to wroze z fusow, ze nie ma lepiej jak w x10, a tam af lubil zaszalec.

Po czesci wychodzi jakich mamy renomowanych fotografow, robia zdjecia, sprawdzaja na podgladzie na 3calowym monitorku jest ok, potem po sesji okazuje sie, ze po 1 af pewnie byl wielopunktowy i nie ma czasu na poprawki sesji, bo sa juz w Polsce, po 2 warto sprac exif zeby nie bylo.

pozdrowionka

PS
    zupelnie nie wiem co masz do fotopolis, chlopaki po prostu testuja, do robienia sampli na poziomie to im daleko.

Swoja droga zastanawiam sie czasem z ktorej kurii ty jestes, bo gadasz byle gadac, posciki leca, takie totalnie bez sensu.
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Janeczek Zobacz posta
    sprawa jest prosta... albo fuji bierze idiotow do robienia oficjalnych zdjec testowych, nie wiem w koncu to Heliasz, albo po prostu cos nie helol ze sprzetem.
    Nie idiotów, co najwyżej patałachów. Jak widzę zdjęcia promocyjne różnych producentów, szczególnie te polskie, to najczęściej wołają o pomstę do nieba - a to przepalone, a to nieostre, a to z syfami na matrycy. No ale czego się spodziewać, jak się robi konferencję prasową i daje sprzęt dziennikarzynom od siedmiu boleści, którzy mają aparat w rękach od kilku minut, bez przeczytania instrukcji obsługi, nie potrafią go obsłużyć, a muszą coś napstrykać w przerwie między darmową kawą i kanapkami.

I tu patrzac na caloksztalt modeli serii X zaden nie blyszczy afem czy to x1pro czy xe czy takie podstawowe x10.
    Po ponad dwóch tygodniach testów OM-D z ponoć najlepszym AFem wśród bezlusterkowców stwierdzam, że na razie żaden aparat tego typu nie błyszczy pod tym względem.

Czy na prawde sadzisz, ze fuji w x20 wykonalo krok milowy w tym kierunku z x10?
    Sądzę, że nie był potrzebny żaden krok milowy. AF w X10 nie odstawał od normy w kompaktach.

zupelnie nie wiem co masz do fotopolis, chlopaki po prostu testuja, do robienia sampli na poziomie to im daleko.
    No właśnie, sam sobie odpowiedziałeś Ja bym jeszcze dodał, że do testowania też im daleko.

Swoja droga zastanawiam sie czasem z ktorej kurii ty jestes, bo gadasz byle gadac, posciki leca, takie totalnie bez sensu.
    Chętnie bym się ustosunkował, gdybym tylko wiedział, co masz na myśli.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Panowie, jak my do testów celności AF potrzebujemy super fachowców i nawet ci co na codzień zajmuja się sprzetem foto się do tego nie nadają to współczuje przysłowiowym Kowalskim, którzy go kupuja...

Jd
    Gość

Przysłowiowy Kowalski to se kupi "luszczankę" entry level lub pstrykacza za 300-500 PLN(i to takiego , który leży w skrzyni jak węgiel w promocji "Nie dla idiotów")

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice P-ń
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    No i jaki znowu system bez szkieł? Przecież to kompakt.
    Ja nie miałem na myśli X20. System bez szkieł AF to Leica M i LTM
    Nie muszę się zastanawiać - światło żarowe - loteria trafi, nie trafi. Czy czujniki AF operują przy 1 czy przy 4EV. Czy centralny AF ostrzy w punkt bez FF i BF, jeśli tak to czy z tym podpiętym szkłem. Zresztą, przy krajobrazach, ustawiam f/11 i na skali mam głębie ostrości od 1.5m do nieskończoności dla obiektywu 35mm. Proste i tyle.

Co do zdjęć z przestrzeloną ostrością z X20. Fotograf fizda i tyle w temacie. Po pierwsze nie wyostrzył na główny motyw zdjęcia, po drugie wrzucił to w Internet. Zapewne to zdjęcie robione Nikonem D4 też by spie....ł pomimo, że to nie LX5.
    Ostatnio edytowane przez gibberpl ; 13.03.13 o 12:54
    Rolleicord, Canon
    flickr

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria

gibberku,

otoz to i tu wlasnie doszedlem do odpowiednich wnioskow, najwiecej frajdy z robienia zdjec w robieniu zdjec daje mi zawsze analog, to bardzo proste, nic nie zaburza pracy ze swiatlem, mam totalnie w ***** ustawienia, balanse, isa, korekty itp, jestem ja i temat, czystosc i radosc w najprostszej formie, NIC nie daje takiej frajdy.

Ale z drugiej strony rozumiem pokolenie cyfrowych lemingow, ktorzy to biegna gesiego za testami, nowinkami i innymi bozkami, nie majac pojecia o robieniu zdjec, a przede wszystkim zyja w zludzie radosci posiadania i szlifowania szmatka upragnionego zestawu nazywajac sie czasem fotografami.

Ich krzyz ich sprawa.

pozdrowionka
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Test na Fotopolis.
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=...nepix-x20-test
    Jak dla mnie całkiem sympatyczny aparacik.

| OlyJedi
    Mieszka w
    biesy i czady
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez puciu Zobacz posta
    Test na Fotopolis.
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=...nepix-x20-test
    Jak dla mnie całkiem sympatyczny aparacik.
    znając życie, jak przetestują go optyczne.pl to nie będzie tak dobrze
    aparat jest fajny, ale ja nie uznaję kompaktów z takimi wystającymi obiektywami, bo są tak samo wygodne do noszenia jak bezlusterkowce.

| OlyJedi
    Mieszka w
    biesy i czady
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Jednak opaczni pe el ocenili aparat jako dobra poprawka x10. Test http://www.optyczne.pl/index.php?tes...at&test_ap=213
    ***Olympus Stylus 1s***