po zrobieniu ok 10 tyś fotek, moje wrażenia ...
- mechanicznie (na razie bez zastrzeżeń, choć mam wrażenie, że po uruchomieniu ze spoczynku jest troszeczkę głośniej w środku, ale to może być tylko moje nieobiektywne spostrzeżenie)
- af, zdarzają się pomyłki w ciężkich warunkach oświetleniowych (nie używam doświetlacza af), przy czym przypuszczam, że ilość pomyłem jest porównywalna z lustrzanką, tylko, że w lustrzance patrząc się w wizjer od razu to widzimy i poprawiamy af, na tylnym wyświetlaczu to już ciężko dostrzec, przy czym więcej pomyłek zdarza mu się w opcji śledzenia twarzy
- ten aparat "cały czas mówi" używaj automatycznych ustawień a ja się upieram i używam manuala i to iso 800 w pełni akceptowalne, w automatyce (opcja mała ilość światła) iso 3200 jest bezproblemowo do przyjęcia
- bateria, czyli wypełni kieszeń dodatkowymi, na szczęście zamienniki są w przyzwoitych cenach i tylko o troszeczkę mniejszej sprawności
- TYLE USTAWIEŃ OBRAZU, a nie można zmniejszyć kontrastu, zwłaszcza w czerni, ona się zbyt intensywnie pokazuje (ja tego nie lubię), niestety w meni NIE MA OPCJI ! - zmniejszenia jego, używam tylko JPEG, co ciekawe, czernie to nie czarna plama, tylko informację, które bezproblemowo odzyskuje się programowo, czyż by niedopatrzenie informatyków, czy może klient właśnie według ich analiz coś takiego oczekiwał ? - dla mnie to największa zagadka
- fotki seryjne do 12 k/s, ale przez ok 1 sek, później (bufor lub zapis nie wyrabia - choć dla mnie to całkowicie wystarcza), już duże zwolnienie
na razie tyle spostrzeżeń, zapraszam ewentualnych użytkowników do wymiany poglądów i uwag