Wy tu pitu pitu, a na rumorsach pojawilo sie info o X30 z sensorem wiekszym niz 1'.
pozdrowionka
PS
X10 ma fantastiko trybiko do rozmywania tla![]()
Wy tu pitu pitu, a na rumorsach pojawilo sie info o X30 z sensorem wiekszym niz 1'.
pozdrowionka
PS
X10 ma fantastiko trybiko do rozmywania tla![]()
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
Aktualnie rozważam X20 jako uzupełnienie Nikona FX oraz X100s. Ten pierwszy daje oczywiście plastykę nieporównywalną, ale idą wakacje i... w góry na rower pełnej klatki nie zabiorę, na łódkę czy ponton też nie zabiorę, idąc na szlak z dwulatkiem w nosidełku na plecach też FX nie zabiorę. A do focenia wycieczki rowerowej X100s niestety się nie nadaje, bo siedząc na rowerze z brzdącem w tylnim foteliku nie da się "podejść kilka kroków", niestety. Inwestować w m43? Rozważałem, ale potrzebowałbym conajmniej 2 razy taką kwotę jak na X20 aby miało to sens inwestycyjny (mówię o OM-D). Najbardziej w okolocach 2k PLN pochodzi mi X20 jednak... a do rodzinnych cotek z wycieczki do wydruku w formacie książki 25x25cm powinno spokojnie dać radę... czy się mylę?![]()
spokojnie "da radę", pod warunkiem zabrania ze sobą kilku zapasowych aku![]()
wielosystemowy
x10, x10 Piterku, bedziesz bardziej zadowolony, pamietam Cie jeszcze z RD i podziekujesz pozniej
pozdrowionka
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
...rodem z 2 klikniec fotoszopa![]()
O to mi właśnie chodzi - ograniczenia związanego z wielkością matrycy a co za tym idzie głębią, plastyką obrazu itd. nie da się zastąpić żadnym "magic effect". Nie twierdzę, że to zły aparat, długo używałem X10 i jest świetnym sprzętem do street photo, ale nie oczekujmy po nim możliwości bardziej zaawansowanych aparatów.
e tam.... wszystko nim robie
pozdrowionka