-- Bacio -- Olympus XA | 35RC | OM-D
Posiadacz Karty Stałego Malkontenta
Domyślam się po tym jak go otworzyłeś i ustawiłeś na 9mm to cię odrzucił jego wygląd, a dwa jego plastikowa obudowa. To jest jestem w stanie zrozumieć, ale z tym , że jest duży to pojechałeś
. Ja tam bardzo lubię to szkiełko, tylko trzeba go poużywać , a nie wyciągnąć z pudełka i zaraz odesłać sprzedawcy.
plastikowość tego obiektywu podważa jego cenę, choć optycznie ok
E-3 z kitem,C-55, Canon T80 z kilkoma FD i AC oraz trochę antyków
miałem podobnie, na szkoleniu Olympusa wziąłem to do ręki i się zaśmiałem, że tyle kasy za takie dziadostwo trzeba dać. Pierwsze wrażenie było bardzo negatywne, kilka miesięcy później miałem okazję zabrać to szkiełko na tydzień w Tatry. Troszkę dłuższe z nim obcowanie sprawiło, że przypadło mi ono do gustu i przez tych kilka dni było moim podstawowym obiektywem.
Ja przez 80% czasu w górach mam założonego 9-18 a chciałoby sie szerzejSzkoda, że na 7-14 nie da się założyć polara
PEN-F, PL 15/1.7, mZD 45/1.8
Kilka osób pokazało, że S7.5 bardzo dobrze spisuje się w górach, horyzont ustawiasz w połowie kadru i masz baaardzo szerokie kadry prawie bez specyficznego dla rybiego oka gięcia.
Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
Tylko, że gdybym chciał wepchnąć z boku w kadr jakieś drzewko lub kamień to już tak różowo nie będzie
PEN-F, PL 15/1.7, mZD 45/1.8