Zastanawiam się nad zakupem karty SD 32GB do OM-D ale chciałbym się upewnić czy nie będzie problemów z obsługą karty przez aparat. Widziałem też karty 64GB i 128GB - ktoś takich używał ?
Zastanawiam się nad zakupem karty SD 32GB do OM-D ale chciałbym się upewnić czy nie będzie problemów z obsługą karty przez aparat. Widziałem też karty 64GB i 128GB - ktoś takich używał ?
OM-D E-M5 (Black) + parę stałek
Nie przesadzaj z pojemnością. Jak karta padnie to stracisz dużo zdjęć.
Lepszym rozwiazaniem jest kilka mniejszych, w razie awarii straty w fotach mniejsze.
Mam karty 4GB i na nich mieści się 177 zdjęć w maksymalnej rozdzielczości RAW+JPG.
Aparat to E-5
Czy OM-D tak wielkie obsługuje mogą się wypowiedzieć posiadacze OM-D
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
Tak tylko karta jest pełna w najmniej oczekiwanym momencieNa razie tak tylko się zastanawiam i ciekaw jestem czy aparat obsługuje karty 64 i 128GB
OM-D E-M5 (Black) + parę stałek
I wtedy wyjmujesz zapełnioną i wkładasz czystą i dalej robisz foty.
Nie rób trzydziestu zdjęć takich samych, zrób cztery dobre, a wtedy nie są potrzebne tak wielkie karty.![]()
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
Dopiero co o to pytalem, po co kolejny watek o kartach?
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Henry1 napisał dobrze..
..myśl nad kadrami i rób jak byś miał kliszę w aparacie![]()
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Ja kupiłem Kingstona SD 8GB SDHC CLASS 10 i mi OMD pokazał błąd kary (formatowanie w aparacie nic nie dało) - w kompie i innych aparatach działa.
Kupiłem SanDisk i jest OK
Mój E-M5 obsługuje SanDisk 64KB Ultra 30MB/s (SDXC I).
Szczerze mówiąc, sam nie wiem po co mi tak duża karta...
Instrukcja podaje:
"W tym aparacie można używać następujących rodzajówkart pamięci SD (dostępne w sprzedaży): SD, SDHC, SDXC i Eye-Fi.Aby uzyskać najnowsze informacje, należy odwiedzić witrynę firmyOlympus."
-- Bacio -- Olympus XA | 35RC | OM-D
Posiadacz Karty Stałego Malkontenta
Nie wiem czy to dotyczy tylko sandiska ale kupiłem ostatnio 32 GB Ultra 30MB/s i wyszło że z ultra to on ma niewiele wspólnego. W domu już miałem w wersji micro takiego i ten stary od tego nowego ok 3x szybszy. Więc uważajcie skąd bierzecie bo podróbek pełno. Na tygodniu będę reklamował.
Jacek