Strona 9 z 26 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 260

Wątek: Opuszczone - Zrujnowany Krajobraz (wątek otwarty)

| OlyJedi Awatar PaniNikt
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Odp: Opuszczone - Zrujnowany Krajobraz (wątek otwarty)

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Moze ja sprobuje.Jesli wyprodukowanie tony statku jest 5 razy drozsze niz u konkurencji To nalezy zamordowac z premedytacja i to jak najszybciej.Jesli wyprodukowanie pary butow jest drozsze niz u konkurencji to tak jak wyzej.I naprawde mi to powiewa czy szef ma na imie Jasio czy Gustav.Wazne,zeby placil uczciwie.
    Teraz pomine wartosci smakowe ale jesli na wyprodukowanie kilograma miesa potrzeba dwóch ludzi gdzie u konkurencji potrzebuja 1/5 tego to grosza bym nie doplacil i rozpedzil towarzystwo.
    Pewnie i Ty masz rację, tylko w tym momencie należało by zadać sobie pytanie, dlaczego tak jest i kto zawinił temu. Za daleko by wchodzić, ale jak byś się np. zastanowił, ilu robotnik ma do wykarmienia urzędników, pracowników administracji, darmozjadów z rad nadzorczych i rad społecznych itp. podobnych pasożytów, może miałbyś jedną z odpowiedzi, dlaczego wytworzenie pary butów jest tak kosztowne... Wchodzimy w tym momencie w temat nie do rozstrzygnięcia, a o fotografii mamy rozmawiać, nie o godpodarce. A że dobrych gospodarzy od dziesięcioleci tu brak, to inna sprawa.

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    zapomniana "Ziemia obiecana" obecnie Miasto bezprawia. Ale to moja Łódź.
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

Mirku żebyś Ty wiedział, że ja naprawdę się z Tobą i Saboorem zgadzam w tym co wyżej napisaliście. Tak powinno być, ale nie jest. Dlatego mamy takie galerie i tyle smutku w komentach.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez PaniNikt Zobacz posta
    A że dobrych gospodarzy od dziesięcioleci tu brak, to inna sprawa.
    Dobrych moze i brak.Ale sama sobie odpowiedz.Policz ile w ostatnich 20-10 latach u Ciebie w regionie wybudowano szkol,przedszkoli,szpitali,zakladow pracy,kosciolow.Policz, wtedy bedziesz wiedziec kto buduje, co buduje,kto jest gospodarzem i gdzie ma siedzibe.Bez wkraczania w polityke......Tylko pozniej nie pisz, ze to tez potrzebne.Tak, tez, ale nie tylko.

| OlyJedi Awatar sabkon
    Mieszka w
    Poland
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria

Nie sposób się z tym nie zgodzić, jednak tu widzimy "odpady cywilizacji" dość specyficznego rodzaju - i niech mnie kto sprostuje, jeśli nie są jednak dowodem świadomego mordowania naszego przemysłu. Nie chcę wchodzić w żadną tematykę quasi-polityczną, Boże broń, ale oglądanie tych ruin jest równie frustrujące jak przejazd przez popegieerowskie wsie - a to już nie są tylko pozostałości naturalnego starzenia się cywilizacji.
    Nikt niczego nie morduje, zakłady państwowe, które nie przynosiły dochodów należało zamknąć.
    Powstały prywatne i niektóre dobrze sobie radzą. W Polsce nic nie było, a wszyscy wszystko chcieli mieć od razu, to zostały otworzone granice i weszły zagraniczne zachodnie firmy bardziej konkurencyjne. Wszystko co wytwarzała Polska szło do Związku Radzieckiego i się skończyło.
    Zapraszam na http://sabkon.blogspot.com/. Blog fotograficzny pokazujący znane i nieznane miejsca w Polsce i na świecie. Na blogu znajdziecie moje autorskie zdjęcia m.in. zamków, pałaców, muzeów, bunkrów, fortów, sztolni, tuneli, opuszczonych fabryk, cmentarzy oraz miejsc turystycznych. Prócz zdjęć każde miejsce zawiera wyczerpujący opis historyczny.

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria

Pewnie i Ty masz rację, tylko w tym momencie należało by zadać sobie pytanie, dlaczego tak jest i kto zawinił temu. Za daleko by wchodzić, ale jak byś się np. zastanowił, ilu robotnik ma do wykarmienia urzędników, pracowników administracji, darmozjadów z rad nadzorczych i rad społecznych itp. podobnych pasożytów, może miałbyś jedną z odpowiedzi, dlaczego wytworzenie pary butów jest tak kosztowne... Wchodzimy w tym momencie w temat nie do rozstrzygnięcia, a o fotografii mamy rozmawiać, nie o godpodarce. A że dobrych gospodarzy od dziesięcioleci tu brak, to inna sprawa.
    Gdyby urzedy panstwowe staly sie prywatnymi to tylu urzedasow... tam by nie bylo z wiadomych powodow, ale tak nie bedzie, chociaz sa jaskolki, bo UP maja stac sie agencjami prywatnymi, wiec moze jednak... Bylem ostatnio w UP i mialem okazje sobie pochodzic... to zlapalem sie za glowe ile jest tam zatrudnionych ludzi...ale to tylko UP a gdzie UM i itd. Jest to armia ludzi utrzymywana za pieniadze podatnika.
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez waruga Zobacz posta
    Gdyby urzedy panstwowe staly sie prywatnymi ...
    Nie da się. Państwo musi mieć swoje urzędy, żeby z każdą pierdołą nie jeździć do premiera czy ministra.
    Cytat Zamieszczone przez waruga Zobacz posta
    Bylem ostatnio w UP i mialem okazje sobie pochodzic... to zlapalem sie za glowe ile jest tam zatrudnionych ludzi...
    Po to jest Urząd Pracy, żeby dać pracę urzędnikom
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    zapomniana "Ziemia obiecana" obecnie Miasto bezprawia. Ale to moja Łódź.
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

Prawdę piszesz Heńku

Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria

Niewiarygodne, ile dobra idzie na marne
    Zadałaś sobie pytanie ile by kosztowało utrzymanie nieczynnej kopalni albo innego zakładu, który od lat nic nie produkuje?
    Główny Prostownik TWA

| OlyJedi Awatar PaniNikt
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez helmuth Zobacz posta
    Zadałaś sobie pytanie ile by kosztowało utrzymanie nieczynnej kopalni albo innego zakładu, który od lat nic nie produkuje?
    Z całym szacunkiem, panie Helmuth, ale chyba całkowicie się nie rozumiemy. W żadnej wypowiedzi nie padło stwierdzenie, że te ruiny czy nierentowne zakłady należy za wszelką cenę utrzymywać A rozważania, z zupełnie innej beczki, co do takiej sytuacji doprowadziło, z główną treścią wątku mają związek luźny...

Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria

Z całym szacunkiem, panie Helmuth ...
    Można bez szacunku- po prostu helmuth
    W żadnej wypowiedzi nie padło stwierdzenie, że te ruiny czy nierentowne zakłady należy za wszelką cenę utrzymywać
    Oczywiście że nie.
    Te wszystkie lamenty, że tyle dobra się marnuje, popada w ruinę, sugerują co innego. Ja to tak odebrałem.
    Główny Prostownik TWA