yamada - po tych pierwszych zdjęciach z wrzutki to na ostatnim liczydła bardziej bym się spodziewał![]()
Widać wcale nie potrzeba wieków, coby w ruinę zakład obrócić...
BTW w tym wątku Twoja obróbka bardzo fajnie się wpasowuje.
Pozdr
Czym to obrabiałeś jeśli można zapytać?
![]()
@pamaru swietne miejsce do focenia.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
to chyba jeszcze Corel PaintShop2
Zakłady Tworzyw Sztucznych Pronit-Pionki
Do rozpoczęcia wojny zakłady produkowały głównie materiały wybuchowe na potrzeby wojska. W czasach powojennych rozszerzono asortyment o produkcję tworzyw sztucznych i klejów. Z czasem postanowiono rozpocząć produkcję polichlorku winylu, oraz utworzono tłocznię płyt gramofonowych. Wczesne lata 90 to początek końca tej firmy, dawnego potentata chemicznego. Rozpoczęły się grupowe zwolnienia, redukcje produkcji, firmę podzielono na kilka spółek, aż w końcu nastąpiła upadłość macierzystego zakładu.
PS. Wiem, z efektami przesadziłem, ale nie mam już oryginałów i nic już z tym nie jestem w stanie zrobić.
Zapraszam na http://sabkon.blogspot.com/. Blog fotograficzny pokazujący znane i nieznane miejsca w Polsce i na świecie. Na blogu znajdziecie moje autorskie zdjęcia m.in. zamków, pałaców, muzeów, bunkrów, fortów, sztolni, tuneli, opuszczonych fabryk, cmentarzy oraz miejsc turystycznych. Prócz zdjęć każde miejsce zawiera wyczerpujący opis historyczny.
Słyszałem o tej firmie, nie tylko trotyl tam produkowali.
Drobna poprawka w Pionkach wytwarzano po wojnie, materiały wybuchowe: trotyl, ekrazyt i pochodne oraz amunicję dział wielko i małokalibrowych, a także broni automatycznej z kalibrem 7,62 włącznie. Asortyment naprawdę szeroki(prawie od A do N) To jako ciekawostka.
Co do fotek obłędnie to wygląda, Masz może bez tego filtra?
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|