Nie było mnie przy kompie parę (dłuższych) chwil a widzę że muszę się tłumaczyć:
po pierwsze - chodzi mi o to, że choć system NX wygląda ciekawie to jak popatrzeć głębiej w parametry i testy już tak różowo nie jest. Matryce są niespecjalne, obiektywy - jakoś nie pamiętam żeby któryś z testowanych przez Optycznych wzbudził entuzjazm. Do tego dochodzą plotki że z ich trwałością mechaniczną jest tak sobie... stąd i mój sceptycyzm. Zwłaszcza że... no dobrze, obiecałem sobie że w nowym roku nie będę narzekał na ceny...
po drugie - używam wielu sprzętów Samsunga - drukarki, telefony, jakieś aparaty kompaktowe (używałem bo teraz króluje m4/3) i były/są to produkty takie na czwórkę. Czasem nawet na taką mocną czwórkę z plusem, ale do piątki im trochę brakuje... ot, taka solidna, ale jednak z niższej półki marka. W tym kontekście interesuje mnie jakie słabości będą w NX300
po trzecie - marketing i promocja systemu NX w Polsce to jakaś lipa, a sprzedaż "serwisowych" obiektywów poprzez Allegro to cały lipowy las
po czwarte - na osłodę - podoba mi się że Samsung próbuje eksperymentować i odważnie kombinuje z nowymi funkcjonalnościami![]()