Tylko jak znaleźć czas żeby zobaczyć te wszystkie ciekawe miejsca![]()
Tylko jak znaleźć czas żeby zobaczyć te wszystkie ciekawe miejsca![]()
Jeżeli ktoś będzie w Krakowie proponuję zwiedzić - Muzeum Inżynierii Miejskiej, w którym są różne interesujące eksponaty warte zobaczenia. Najciekawsze moim zdaniem są przede wszystkim środki transportu.
![]()
Junak z koszem, ciekawa wersja naszego "HARLEYA". Pamiętam jak nasz sąsiad takim powoził, bardzo mnie ciekawił. Nawet dane mi było się takim przejechać, a 10 lat miałem. Wsadzili, pokazali i biegli obok, oj była frajda.![]()
Świetny to był motocylk, tylko może trochę niedopracowany. Można je jeszcze zobaczyć na zlotach motoryzacyjnych np. w Łodzi, lub w Muzeum motoryzacji w Szczecinie. No i pewnie u hobbystów![]()
Pewnie że o takim, tym z poprzedniej wrzuty też.
A ja mam nówkę od hobbystów upolowaną na zlocie w Łodzi.
19800 PLN się cenił![]()
No hej,
w Otrębusach jest fajnie ale byłoby super gdyby mieli więcej miejsca. Stoją te eksponaty jeden na drugim i nie ma nawet jak obejrzeć a co dopiero przyfocić.
Oto kilka zdjęć z Muzeum Kolejnictwa i Przemysłu w Jaworzynie Śląskiej - ciekawie jest. Nie ograniczają się tylko do kolei ale mają także ekspozycję zabawek, motorów, maszyn parowych, makietę kolejki oraz dwie wystawy przy których drgnęło mi serce ( o tym niżej).
Pięciopokojowy komputer grzejny ODRA (historia polskiej informatyki):
Kolekcja Harley Davidson:
Mam więcej zdjęć ale nie będę wrzucał żeby Wam narobić apetytu i zachęcić do odwiedzenia.
http://www.muzeumtechniki.pl
C-740, SP550UZ, E-510, E-5 + dodatkowe zabawki
Moje wątki: Gryphoon'owe podwórko, Gryphoon w Australii, Łódź Bajkowa
Akcje: Spotting Okęcie - 6.01.2014